Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Magnolia
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea gradinarilor 2024 ep 2
36 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SEIFURI PROFESIONALE
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de MAIL BOX
 
  Totul despre laleaua neagra
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bradul coreean. 5 sfaturi pentru a se prinde
1.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucrari de primavara in plantatiile de capsuni
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa transformi podul intr-o mansarda de locuit?
382 vizite - 0 comentarii
adaugat de janinadesign
 
  Floarea flamingo- ingrijire
1.466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciocul papagalului (Lotus berthelotii)
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acalypha wilkesiana – Coada pisicii, Coada vulpii
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Bamele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.07.2019  Adauga la favorite 611 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bamele pot fi cultivate atat in ghiveci, cat si direct in solul din gradina. In situatia in care decizi sa cresti bame in gradina, este important sa astepti pana la sfarsitul primaverii, cand temperaturile cresc simtitor: bamele nu tolereaza temperaturile scazute.

Se recomanda cultivarea bamelor pe brazde inaltate si plasarea semintelor la sfarsitul lunii mai. De asemenea, este important ca intre plante sa fie o distanta de circa 20 cm, iar intre randuri, de aproximativ 70 cm.

Incepe prin a inmuia semintele de bame intr-un vas de apa si a le lasa peste noapte, inainte de a le plasa in pamant. Ziua urmatoare, sadeste-le la o adancime de 1-2 cm. Germinarea semintelor de bame are loc intre 6 zile si cateva saptamani.
Este important sa plasezi semintele intr-o zona bine luminata si, asadar, incalzita a gradinii, astfel incat semintele viitoarelor bame sa aiba parte de temperaturi nu mai scazute de 15 C. De altfel, temperatura optima pentru dezvoltarea propice a bamelor se situeaza in jurul valorii de 22 C. Nu uita, de asemenea, sa le oferi apa din belsug, desi bamele fac fata cu brio umiditatii scazute (seceta, arsita).

Solul in care bamele se dezvolta cel mai bine are un pH cuprins intre circa 6.5 si 7.0, desi se descurca si in soluri cu un pH de pana la 7.6. Ajuta bamele sa se dezvolte armonios aplicand din belsug compost sau alta materie organica bogata insubstante nutritive.

Tine cont de faptul ca materia organica trebuie amestecata temeinic cu pamantul inainte de plantarea semintelor de bame! In situatia in care solul din gradina nu este bogat, nu ezita sa inserezi ingrasamant organic sau un fertilizant cu eliberare treptata.

Intr-o prima faza, bamele se vor dezvolta incet, insa, pe masura ce vara se instaleaza tot mai confortabil, plantele vor cunoaste o dezvoltare mai rapida.
Recoltarea bamelor

In ceea ce priveste recoltarea bamelor, afla ca primele fructe vor aparea in luna iulie si vor continua sa apara pana la sfarsitul toamnei. Este important sa le culegi cand au o lungime de circa 8-10 cm si sa le gatesti in cel mai scurt timp - bamele sunt mai fragede si mai gustoase cu cat fructul este mai tanar. Culege bamele saptamanal, pentru a incuraja productia continua de fructe.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.