Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Aecmea vargata / Rozeta-sulita
1.293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uscarea vasculara la vinete- - Verticilioza,
1.044 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi pentru o gradina perfecta
246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In vederea protejarii pomilor din livezi, contra rozatoa
971 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se ingrijeste corect rododendronul
19 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceapa in ghiveci
2.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea Kalanchoe cu frunze
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Swainsona
1.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alpinia zerumbet (Clopotelul de fildes)
848 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zugraveli Interioare,Amenajari Case,Renovari Apartamente
1.680 vizite - 0 comentarii
adaugat de janinadesign
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Aechmea Fasciata

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.07.2019  Adauga la favorite 698 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aechmea Fasciata nu este o planta cu mari pretentii si creste foarte usor. Originara din padurile braziliene, in habitatul natural se dezvolta pe trunchiurile copacilor, ca planta epifita, facand parte din familia Bromeliaceae.

Planta tropicala
Fiind o planta tropicala, este un lucru de la sine inteles ca prefera caldura si umi­ditatea si ii priesc temperaturile cuprinse intre 20 si 30 de grade Celsius. Nu este bine sa fie tinuta in soare, deoarece se poate arde si, de asemenea, ar fi bine ca iarna sa nu indure temperaturi mai scazute de 12 grade Celsius, pentru ca va muri. Pamantul trebuie sa aiba in compozitia sa in principal scoarta de copac, resturi vegetale, pamant de padure. Nu trebuie udata mult, deoarece planta isi foloseste radacinile in principal pentru ancorarea pe trunchiul copacilor, nu pentru absorbirea apei, apa la radacini putand duce chiar la putrezirea acestora. In mediul sau natural, Aechmea Fasciata acumuleaza apa de ploaie si roua in cupa formata de frunze, deci ar fi bine pentru ea sa fie pulverizata pe frunze cu apa. Aechmea Fasciata este membra a familiei bromeliadelor, la fel ca ananasul. Bromeliadele sunt caracterizate printr-un aranjament circular distinct al frunzelor, din mijlocul carora rasare floarea.

Inflorescenta dureaza cateva luni
Cel mai intrigant aspect al acestei plante este ca infloreste o singura data in viata, la maturitate. La fel ca si celebra pasare spin, care scoate cele mai frumoase triluri aruncandu-se cu pieptul in spini, aceasta planta infloreste si lasa loc puilor dupa aceea. Aechmea este rapsandita in padurile subtropicale ale Americii Meridionale, unde se dezvolta pe trunchiul arborilor, la bifurcatia dintre ramuri. Este o planta de o frumusete deosebita, avand o inflorescenta mare, roz, de lunga durata. Frunzele sunt dispuse in rozeta, arcuite si prezinta tepi pe margini. Au culoare verde-gri si sunt acoperite cu o pudra albicioasa. Lungimea normala a frunzelor este de aproximativ 45, 50 de centimetri. Dupa doi, trei ani, in centrul frunzelor late ale plantei se dezvolta o floare formata din numeroase petale ascutite de culoare roz. Printre acestea, in primele saptamani, se dezvolta mici flori lila sau albe. Floarea dureaza cateva luni, de la sfarsitul primaverii pana la sfarsitul verii. De cele mai multe ori, dupa ce a inflorit, planta-mama se usuca, lasand loc puilor, unul sau doi, ce incep sa creasca de la baza ei. Acestia pot fi lasati sa se dezvolte in acelasi ghiveci sau pot fi mutati in alt vas. Aechmea fasciata se cultiva in general in apartament, intr-un loc destul de luminos, insa in care sa nu intre in contact direct cu razele soarelui, dar poate fi cultivata si in gradina. Se teme de frig si nu rezista la temperaturi mai mici de 15 grade. Genului Aechmea ii apartin in jur de 50 de specii de plante epifite, semiverzi.

Udarea se face cu apa la temperatura camerei
Solul trebuie udat cu moderatie, excesul de apa fiind daunator. Vara se uda mai des decat in lunile friguroase. De asemenea, pe perioada de iarna se umple mai rar palnia cu apa. Iarna, planta nu trebuie udata cu apa luata direct de la robinet, deoarece diferenta de temperatura intre apa si cea a ambientului poate afecta radacinile acesteia. Apa trebuie lasata cateva ore pentru a ajunge la temperatura camerei.

Nu este indicat sa fie transplantata
Aechmea Fasciata se cultiva intr-un sol fibros, aerat si intr-un vas nu foarte inalt. Folositi un amestec de pamant nu foarte nisipos si fin, ci usor drenabil, acid, cum este cel special pentru orhidee. In general, nu trebuie mutata din ghiveciul in care a fost plantata initial. Aechmea Fasciata trebuie pusa intr-un ghiveci larg, tinand cont de marimea pe care o au frunzele la maturitate.

Lastarii ajung la maturitate in doi, trei ani
Dupa inflorire, la baza plantei apar unul sau doi pui. Acestia trebuie lasati sa creasca. Dupa ce floarea se ofileste, planta incepe sa se usuce. Aceasta insa trebuie mentinuta in ghiveci pana cand puii ajung la jumatate din dimensiunea ei. Lastarii pot fi lasati sa se dezvolte in acelasi vas, insa este indicat ca acestia sa fie mutati in propriile ghivece pentru a le oferi spatiul necesar pentru dezvoltare. Puii vor avea nevoie de doi, trei ani pentru a ajunge la maturitate.

Boli si daunatori
Aechmea fasciata este relativ ferita de boli sau de daunatori, dar uneori poate fi atacata de cosenile. Aceste insecte se controleaza si se indeparteaza cu substante din comert (respectati instructiunile de pe ambalaj).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.