Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce si cum semanam pentru gradina de toamna-iarna
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce plantam toamna?
569 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3arbori ornamentali, perfecti pentru o gradina de toamna
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucrari de toamna in gradina
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce lucrari facem la sfarsit de august
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se planteaza bulbii de anemone
354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  RO Omite navigarea cum ne pregatim pentru primavara
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salvia rosie sau Jales de gradina
774 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea, cresterea si recoltarea dovleceilor
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce, cat si cum cultivam in gradina bio
171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Cum sa ne pregatim gradina pentru toamna

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.10.2019  Adauga la favorite 710 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Copacii trebuie tunsi si curatati de crengile uscate pregatindu-i astfel pentru frigul iernii. E bine sa folosim o foarfeca speciala pentru tuns si ingrijit copacii pentru ca unele ustensile sunt chiar daunatoare sanatatii arborilor, ii putem rani in timp ce-i toaletam daca nu utilizam unelte potrivite.
Un alt aspect important de care trebuie sa tinem seama cand tundem copacii este acela al formei pe care dorim s-o aiba pomul dupa toaletare. Acest amanunt este urmat indeaproape de un altul la fel de important si anume luminarea coroanei copacului. Sunt lastari si crengi care s-au impreunat si sufoca alte ramuri. Acestea ar fi bine sa fie indepartate cu grija stiind ca in general lastarii cresc in interior. Atat in timpul toaletarii dar si ca urmare a temperaturilor de toamna frunzele cad si pot constitui ingrasaminte foarte bune pentru pamantul gradinii noastre dar e bine sa stim ca nu toate frunzele cazute la sol sunt bune ca si ingrasamant pentru ca pot suferi de diferite boli astfel imbolnavind si restul plantelor aflate in imediata lor apropiere.
Ingrasamintele pe baza de potasiu trebuie folosite in aceasta perioada pentru ca protejeaza si pregatesc plantele pentru iarna. Ingrasamintele vechi e bine sa le inlocuim cu altele noi, intr-un strat subtire situat la suprafata pamantului. Si frunzele sanatoase pot constitui ingrasamant pentru plante doar ca e indicat sa le selectam cu atentie ca sa nu fie infestate.
Sunt plante care nu rezista in pamant pe timpul iernii, in general cele cu bulbi, Acestea se pot scoate din pamant si pune in ghivece cu pamant tratat iar apoi depozitate in locuri uscate si racoroase cum ar fi beciurile sau camarile. Totusi pe la inceputul lui octombrie putem planta unele flori pentru a ne bucura de frumusetea lor atunci cand revine primavara si ele vor inflori. Astfel de flori care rezista in pamant pe timpul iernii sunt zambilele, narcisele si chiar lalelele.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.