Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jamie Lee Curtis
1.045 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tony Curtis - Actori celebri
1.405 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Keith Richards - Chitaristul trupei The Rolling Stones
1.426 vizite - 0 comentarii
adaugat de polux
 
  Deep Purple - O formatie in istoria Rockului
1.103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deep Purple - Istoria unei mari formatii
1.507 vizite - 0 comentarii
adaugat de elvira
 
  George Reeves si rolul lui Superman
1.209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterioasa disparitie - Vittorio Missoni ian 2013
1.134 vizite - 0 comentarii
adaugat de cocor
 
  Povestea lui Rory Gallagher - Ghost Blues
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Infiintarea legendarului grup, The Rolling Stones
856 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Robin Williams A MURIT.
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Ian Curtis (Formatia Joy Division) -Sinucidere la 24 ani

 
 
 
 
 
Adaugat de marco 17.10.2019  Adauga la favorite 626 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ultimul concert Joy Division a avut loc pe data de 2 mai 1980, cand trupa a cantat pentru prima si singura oara cantecul ‘’Ceremony", pe care New Order l-au lansat mai tarziu ca fiind primul lor single. Ultimul cantec din acel concert a fost “Digital", melodie care poate fi gasita pe albumul-compilatie “Still".

Duminica, 18 mai 1980, Curtis s-a spanzurat in bucataria sa dupa ce a vizionat filmul Stroszek in regia lui Werner Herzog si in timp ce asculta “The Idiot" de Iggy Pop. Din sinuciderea lui au izvorat o sumedenie de zvonuri care incercau sa o motiveze.

Tony Wilson a delcarat ca "I'd been warned on a train to London two weeks earlier by Annik [Honore, amanta lui Curtis]. I asked her, 'What do you think of the new album.' She goes, 'I'm terrified.' I said, 'What are you terrified of?' She replies, 'Don't you understand? He means it.' And I go, 'No, he doesn't mean it; it's art.' And guess what, he fucking meant it." (“Fusesem avertizat cu doua saptamani inainte de Annik.

O intrebasem ce crede despre noul album iar ea mi-a raspuns ‘Sunt ingrozita’. Am intrebat-o de ce e ingrozita si mi-a raspuns ca el chiar vorbea serios. Eu eram convins ca nu vorbea serios si ca era doar arta. Ghici ce! Vorbea serios."

Curtis a fost incinerat, iar cenusa a fost inmormantata in cimitirul din Macclesfield. Inscriptia de pe piatra funerara, “Love Will Tear Us Apart" (“Dragostea ne va desparti"), a fost aleasa de sotia sa, Deborah Curtis si este o trimitere la unul dintre cantecele formatiei.

Curtis s-a nascut in Old Trafford, Manchester in 1956. A copilarit in Macclesfield si a aratat un interes deosebit pentru poezie de la o varsta frageda. Pe masura ce a crescut, singura ambitie pe care o manifesta era una legata de arta si de literatura, care a fost redirectionata catre muzica, mai apoi.

A fost influentat de scriitorii William Burroughs, J.G. Ballard si Joseph Conrad (titlurile melodiilor “Interzone", “Atrocity Exhibition" si “Colony" fiind preluate din operele acestora) si de muzicienii David Bowie si Iggy Pop. Curtis s-a casatorit cu iubita sa, Deborah Woodruff, in 1975, cand ambii erau inca adolescenti. Au avut o fiica, Natalie (nascuta pe 16 aprilie 1979).Curtis a avut si o amanta, jurnalista belgiana Annik Honore,pe care a intalnit-o dupa un concert.

In 1976, Curtis a intalnit doi tineri muzicieni Bernard Sumner si Peter Hook, care aveau nevoie de un solist. Cei trei au format o trupa numita Varsovia care a avut o serie de tobosari pana l-au ales pe Stephen Morris.In 1978, trupa si-a schimbat numele in “Joy Division" din cauza unui conflict cu trupa Warsaw Pakt. Noul nume al trupei era desprins din romanul “Casa Papusilor" de Yehiel De-Nur si se referea la o aripa a unui lagar nazist ce continea sclave sexuale.

Tony Wilson, fondatorul Factory Records, a reprezentat trupa (desi nu s-a semnat nici un contract, chiar daca se zvonea ca acesta ar fi semnat un contract cu propriul sange.)

Curtis a devenit cunoscut destul de rapid din cauza modului sau de a canta, precum si din cauza dansului sau, care pastra reminescente din crizele sale de epilepsie, pe care le avea uneori chiar pe scena. Dansul si crizele de epilepsie semanau intr-atat de mult incat existau momente in care publicul nu isi putea da seama daca Curtis avea o criza sau dansa; de cateva ori, a trebuit sa fie dat jos de pe scena din cauza unor asemenea crize.

Multe dintre versurile lui Curtis erau pline de imagistica unei izolari emotionale, a mortii, a alienarii si a decadentei urbane. Intr-un interviu, a declarat ca scria despre “the different ways different people can cope with certain problems, how they might or might not adapt" (“modurile diferite in care oameni diferiti incearca sa rezolve anumite probleme, despre cum ar putea sau nu sa se adapteze"). Desi Curtis canta cu o voce grava, de bas-bariton, vocea sa obisnuita era una mai inalta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.