Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ciudatenii si curiozitati din antichitate
1.235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chirurgia plastica in Antichitate
821 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doctori din antichitate
1.430 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doctori din antichitate
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doctori din vechime – Oglinda medicinei orientale
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Malahitul
1.448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele intunecate ale Marii Negre
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  AMIGDALA CEREBRALA –
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Andy Warhol
1.124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiecte pierdute Cele mai cautate din lume
100 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Doctori din antichitate

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.11.2019  Adauga la favorite 294 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Doctori din antichitate, documentar +(puterea de vindecare a “QiGong-ului")

Doctori din antichitate
In Coreea secolului XVI, o epoca dinaintea medicinei moderne, cand boli precum varicela puteau decima neabatut comunitati intregi, o epoca in care tehnicile de vindecare erau extrem de rudimentare, bolnavii apelau la medici pentru a se vindeca de suferinta si de boli. Dongui Bogam, indreptarul oficial al medicilor din aceasta epoca, era plin de tratamente antice pentru orice fel de afectiune. La fel cum crestinii au Biblia, si budistii au scrierile lor, iar Dongui Bogam poate fi considerata Biblia tratamentelor clinice din acea vreme.
Cartea a fost realizata de medicul regal Heo Jun si a fost publicata prima data in 1613. Apoi a fost tiparita de mai multe ori, de 30 de ori doar in China, de 20 de ori in Coreea, de trei ori in Japonia si o data in Taiwan. Scrierea are 25 de volume si a fost realizata in 15 ani, fiind considerata un text sacru in Coreea. Este folosit chiar si de medicii din zilele noastre. Ordonarea simptomelor si a tratamentelor in functie de organul afectat, si nu in functie de boala, a fost o abordare revolutionara la acea vreme.
Volumul contine studii de caz care nu au fost cunoscute de medicii Occidentali decat in secolul XX. Traducerea titlului e “Oglinda medicinei Orientale", iar din iulie 2009 se afla in programul UNESCO “Memory of the world". Editia originala este pastrata in Biblioteca Nationala Coreeana. Acest film documentar spune povestea celui mai important tratat de medicina al Orientului, iar cu ajutorul interviurilor cu experti demonstreaza ca acesta este o carte revolutionara chiar si in zilele noastre. Sursa: Filme Documentare

________________________________________

Falun Gong, o practica care a redobandit sanatatea a milioane de oameni
Ce este Falun Gong?
Falun Dafa, sau Falun Gong este o practica straveche a corpului, mintii si spiritului, profund inradacinata in cultura traditionala chineza. In centrul acestei invataturi stau trei principii si dorinta de a se alinia cu acestea in gand si actiune – Adevar, Compasiune si Toleranta, la care se adauga un set de exercitii line.

A fost facuta publica in luna mai 1992 in China, iar de atunci Falun Dafa s-a raspandit rapid, de la om la om, atat in China, cat si in strainatate. In prezent este practicata in 120 de tari, de catre aproximativ 100 de milioane de oameni. Este complet gratuita, se practica in parcuri sau acasa, nu are liste de membri si nu accepta donatii de nici un fel.
Falun Dafa a primit peste 1000 de premii si onoruri, inclusiv in China inainte de inceperea persecutiei, iar Maestrul scolii, domnul Li Hongzhi, a fost de cinci ori nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, intre anii 2000 – 2012, datorita aportului adus omenirii prin principiile si beneficiile scolii.
Beneficiile practicii devenisera vizibile in China, un numar mare de oameni isi redobandeau sanatatea si isi imbunatateau caracterul moral, aceasta masa de oameni incepand sa stabilizeze societatea chineza.
Din 1992 in 1999, in doar sapte ani, 1 din 12 chinezi practicau Falun Dafa. Potrivit Guvernului Chinez numarul era cuprins undeva intre 70 si 100 de milioane de oameni si era in continua crestere. Deja fusese depasit numarul membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC). Citeste si despre cum a inceput persecutia Falun Gong
Beneficiile de sanatate ale Falun Gong
Ceea ce a fascinat oamenii la inceput a fost puterea miraculoasa de vindecare a Falun Gong.
In decembrie 1992 si decembrie 1993, dl. Li si discipolii sai au fost invitati sa participe la Expozitiile Orientale de Sanatate din Beijing. In timpul expozitiilor, dl. Li si discipolii sai au vindecat numeroase cazuri dificile de boli. Multi oameni au fost adusi pe targa si au plecat pe picioarele lor, iar multi si-au vazut tumorile micsorandu-se chiar sub ochii lor. Pentru contributiile sale, expozitiile l-au onorat pe dl. Li cu multe premii, incluzand “Premiul de Cel mai aclamat maestru de qigong" si “Premiul pentru Avansare in Noua Stiinta". Profesorul Jiang Xueguei, consilier sef la expozitia din 1992 a laudat: “Ca si consilier general al Targului, recomand cu raspundere tuturor sa practice Falun Dafa."
Una din persoanele care lucra la Expozitia din 1993 isi aduce aminte: “Intr-o zi, in jur de ora 5:30 dupa amiaza, cand expozitia era aproape pe sfarsite, un om in jur de 40 de ani s-a grabit catre Maestrul Li. Urmandu-l indeaproape era un alt om care ajuta o doamna in varsta care parea sa fie mama celor doi. Femeia in varsta avea o cocoasa severa, avand coloana aplecata in fata la aproape 90 de grade si isi ridica sus capul cu mare dificultate. Cand i-a vazut, Maestrul Li i-a spus primului barbat sa nu isi faca griji, apoi s-a intors catre batrana si i-a spus sa mearga in spatele lui. Mergand in fata sa, Maestrul Li i-a spus “Relaxeaza-te, relaxeaza-te, mergi sus, mergi sus". Dupa cativa pasi, batrana a mers cu spatele drept! Vazand asta barbatii au amutit, nu au mai putut sa spuna nimic si au ingenunchiat in fata Maestrului Li!"
S-a raspandit vorba “Falun Gong este miraculos!"
Nu toata lumea a fost convinsa usor la inceput. Ei incercau mai intai toate caile conventionale de tratement iar abia apoi incercau Falun Gong. Un exemplu tipic este al generalului Li Qihua. Generalul Li s-a nascut in 1918, a intrat in Armata Rosie in 1931 si a devenit membru al partidului comunist cand avea 18 ani. A devenit medic militar in 1937 si a servit intreaga sa cariera in sistemul medical militar. Inainte de pensionarea sa in 1984, el era presedintele Spitalului General al PLA (Spitalul 301), cel mai bun spital din China si presedintele Scolii Medicale Secundare a Armatei. Spitalul 301 este responsabil cu tratarea liderilor natiunii chineze si are acces la tehnologiile medicale cele mai avansate. Toate acestea nu au putut sa o ajute insa pe sotia generalului Li. Intr-un articol in 1998, generalul Li scria:
“Sotia mea a dezvoltat cateva boli, cum ar fi boala coronariana arteriala, hiperlipidemie, glaucom si hepatita. Cu toate ca avea luxul de a accesa cel mai bun sistem medical, bolile sale nu au fost vindecate niciodata iar starea sa de sanatate s-a deteriorat! Era complet dependenta de medicamente, iar uneori de oxigen. Tineam doua rezervoare de oxigen in casa, unul sus si altul la parter, pentru a-i fi de ajutor imediat cand avea nevoie. Pe atunci, ea isi pierdea respiratia chiar si cand urca scarile si de multe ori trebuia sa se opreasca pentru o pauza.
…in aprilie 1993 ea s-a inscris la cursul Maestrului Li. Pe atunci eram sceptic fata de asta. Gandeam ca daca eu nu pot sa ii vindec bolile cu metodele terapeutice cele mai bune posibil, cum ar putea ea sa isi revina din asemenea boli severe asistand la un curs de qigong? Insa, curand dupa ce a inceput sa practice Falun Gong, corpul si spiritul ei au avut schimbari extraordinare…Pe masura ce progresa in cultivarea in Falun Gong, toate bolile ei au disparut. Nu mai ia medicamente de mai mult de cinci ani.
Schimbarile avute de sotia mea m-au socat! In final am decis sa incerc si eu, asa ca am inceput si eu sa cultiv pe calea Falun Dafa.
Generalul Li era un consilier medical apreciat printre liderii seniorii nationali si militari din China, iar recomandarea sa a jucat un rol important in popularizarea Falun Gong printre oficialii de rang inalt si cei din armata.
Povestiri ca cea a familiei generalului Li sunt numeroase. Prin practica Falun Gong, nenumarati oameni si-au vindecat bolile de o viata, nenumarati oameni si-au revenit din boli fatale, nenumarati oameni tintuiti la pat au putut sa munceasca din nou, iar nenumarati oameni cu handicap au putut sa mearga, sa vorbeasca, sa vada si sa auda din nou. Aproape orice practicant Falun Gong are povestea sa proprie. Inainte de 1999, marturii ale beneficiilor supreme de sanatate ale exercitiilor Falun Gong apareau frecvent in ziarele si revistele din China.
https://www.youtube.com/watch?v=kofd_jf4j3U


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.