Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Intreaga istorie a Constantinopolului
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul scufundat intentionat
1.087 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3-Primul film documentar despre Eminescu 1914
1.868 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  1-Primul film documentar despre Eminescu 1914
1.709 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  2-Primul film documentar despre Eminescu 1914
1.651 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Argos, Grecia - Orasul locuit de 7.000 de ani
1.020 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Petra - Orasul pierdut
1.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pavlopetri (Grecia).
1.074 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Peles de la Sinaia / interior
1.731 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Castelul Peles, Sinaia, Valea Prahovei, Muzeul Pelisor
1.679 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

O plimbare prin orasul Tokio in anul 1914

 
 
 
 
 
Adaugat de calul 30.11.2019  Adauga la favorite 528 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tokyo a fost la inceput un mic sat pescaresc numit Edo, in vechea Provincie Musashi [21]. Edo a fost pentru prima data fortificat de catre Clanul Edo la sfarsitul sec al XII- lea. In anul 1457 Ōta Dōkan a construit Castelul Edo. In 1590, Tokugawa Ieyasu a facut din Edo baza lui. Cand a devenit Shogun in 1603, Edo a devenit centrul guvernului militar national. In timpul ulterior perioadei Edo, Edo a crescut ajungand unul dintre cele mai mari orase din lume avand o populatie ce insuma un milion pana in sec al 18-lea[22]. Edo era capitala de facto a Japoniei[23] chiar si in timp ce imparatul locuia la Kyoto capitala imperiala. In acest timp orasul s-a bucurat de o perioada prelunga de pace numita si Pax Tokugawa, beneficiind de o astfel de pace, Edo a adoptat o stringenta politica de izolare, care a ajutat sa perpetueze lipsa unei amenintari militare grave asupra orasului.

In lipsa daunelor produse de catre razboi Edo si-a directionat majoritatea resurselor pentru a reconstrui orasul in urma incendiilor persistente, cutremure si alte calamitati naturale care au lovit orasul. Perioada de lunga izolare a luat sfarsit odata cu sosirea Comodorului American Matthew C. Perry in 1853. Comodorul Perry a negociat deschiderea porturilor Shimoda si Hakodate, fapt ce a dus la cresterea cererii de noi marfuri straine si la o crestere ulterioara a inflatiei.

Nelinistea sociala a crescut datorita cresterii preturilor si a culminat cu raspandite rebeliuni si demonstratii, in special sub forma „distrugerii" unitatilor cu orez[26]. In acest timp sustinatorii Imparatului Meiji au profitat de aceste tulburari create de rebeliuni pentru a-si consolida puterea si a inlatura pe ultimului shogun Tokugawa, Yoshinobu, in 1867. Dupa aproape 263 de ani Pax Tokugawa a ajuns la sfarsit.


Zona Ginza in 1933
In 1869 Imparatul Meiji in varsta de 17 ani s-a mutat la Edo si astfel orasul a fost redenumit Tokyo (insemnand Capitala de Est). Orasul a fost impartit in Yamanote si Shitamachi. Tokyo era deja centrul politic si cultural al tarii iar mutarea resedintei imparatului l-a facut de facto si capitala imperiala, Castelul Edo devenind Palatul Imperial. Orasul Tokyo a fost infiintat oficial la data de 1 mai 1889.

Tokyo in sec XX-lea a suferit doua mari catatrofe: Marele Cutremur Kanto din 1923 si Al Doilea Razboi Mondial.

Sursa Wikipedia.ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.