Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Gusat Gaditan (Gaditanos)
596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica Angora turceasca
1.341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rasa Appaloosa
1.426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Albatrosul de Atlantic cu ciocul galben
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oposumul
1.299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica gri
680 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rasa Marwari
1.410 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizam
911 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Puii de leu - primele zile de viata.
909 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golden Retriever
1.780 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Gusat de Granada (Buchon Granadin)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.12.2019  Adauga la favorite 579 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Originea: Buchonul Granadin isi are originea din zona de rasarit a Andaluziei, zona Granada. Are origini in vechii gusati si laudini, fiind format dupa gustul si placerea crescatorilor din aceasta regiune.
Specificitatea rasei: Caracterul acestui porumbel trebuie sa fie vioi, ceea ce face ca prin miscarile sale sa-si arate calitatile. Aceasta rasa se creste pentru caracterul sau exibitionist, sa zboare si sa fie un bun conchistador, adica de munca - sa prinda porumbeii pierduti si sa-i aduca inapoi la voliera. In zbor are capul ridicat deasupra corpului sau cel putin la nivelul lui, iar coada este pe jumatate deschisa, iar cand planeaza aripile le tine in forma de V.
Corpul: trebuie sa fie ridicat, cazut pe coada care este bine inchisa, iar varfurile aripilor de deasupra ajungand aproape de terminatia ei.
Capul: patrat.
Ochii: ochii sunt mari, de tonalitate rosiatica, iar rozeta trebuie sa fie la fel de tonalitate rosiatica in functie de culoarea penajului porumbelului; gros, cu varsta accentuindu-se in marime si volum.
Ciocul: privit din fata este gros, scurt si putin curbat in jos. Are caranculi triunghiulari proeminenti si deja la aproximativ 2 ani sunt complet incretite. Sub cioc are alti 3 caranculi sau umflaturi, care cu timpul ajung cat un bob de mazare: 2 la baza ciocului si una mare principala la baza varfului ciocului.
Gatul: zvelt si drept pe care coboara la exemplarele adulte incepand de la umflatura de sub barba un fel de excrescente ale pielii pana la gusa, numita papilla. Gusa este lata, un pic incretita, lasata si rotunjita la baza; nu trebuie sa fie exagerata pentru ca porumbelul este predispus herniei si il impiedica la zbor.
Pieptul: lat.
Aripile: bine lipite de corp, late si uniforme.
Coada: late si uniforme. In zbor sau salturi scurte coada se deschide sub forma de evantai cu o usoara arcuire a extremitatilor in sus.
Picioarele: sunt destul de inalte fara pene, rosii putin vinetii, iar degetele sunt drepte.
Penajul: strans lipit de corp.
Culoare si desen: porumbelul Gusat Granadin are culori foarte variate, de la negru la alb cu multe forme si nuante. In mod special sunt apreciate culorile pure.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.