Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  20 ce lucruri pe care le vezi doar in India
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India in pragul haosului
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 al celor mai populate tari de pe glob-India
1.275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India pro si contra -
1.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jaipur - India
1.020 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bengaluru
1.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India - Un loc periculos pentru a fi Femeie / BBC 2013
1.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Palatul Mysore-India
1.198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Udaipur, Venetia estului - India
797 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Happy Holi in Mandawa -India
888 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Vrindavan(India), orasul vaduvelor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.01.2020  Adauga la favorite 266 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Orasul indian Vrindavan este renumit ca loc de pelerinaj, dar a devenit cunoscut si ca „orasul vaduvelor": intre pelerinii care sosesc zilnic aici, in numar mare, femeile vaduve se remarca imediat – de obicei, sunt femei in varsta, imbracate simplu in alb si care de multe ori cersesc.




Viata pentru aceste femei este dificila dupa moartea sotilor lor: isi pierd siguranta financiara, materiala si sunt ostracizate in satele in care locuiesc. In multe cazuri, familiile sotilor lor le alunga, pentru a nu fi luate in calcul la impartirea mostenirii celui decedat. Nimeni nu are o explicatie pentru motivul care atrage vaduvele in acest oras indian, dar cert este ca ele vin de pe intreg teritoriul tarii si, in special, se pare, din Bengal. Cel putin 6.000 de femei vaduve sunt, in prezent, in Vrindavan, dar sunt si mai multe daca se ia in calcul faptul ca unele se stabilesc in imprejurimile orasului, in zonele de tara.

Unele dintre vaduve vin aici ca pelerini si raman in oras devotandu-si viata ramasa zeului Krishna, dar majoritatea ajunge aici din dorinta de a scapa de brutalitatea pe care o indura acasa sau pentru ca au fost alungate de fii, fiice, gineri sau nurori, ca si cum se arunca o valiza nefolositoare. Aceasta stare de lucruri este comuna in India, in ciuda eforturilor autoritatilor de a imbunatati situatia sau ale organizatiilor non-guvernamentale, precum Maitri, din Delhi, care incearca sa ajute vaduvele, oferindu-le adapost si hrana. In Vrindavan, vaduvele isi spun povestile de viata, cele mai multe, pline de tristete – cum este si cea a lui Saif Ali Das, care are 60 de ani, dar arata mult mai batrana. Sotul ei a fost un betiv, spune ea, a murit cu 12 ani in urma, dupa ce a cazut (beat fiind); a avut o fata care a murit in spital si un fiu care a fost ucis intr-o disputa pentru un teren. A ramas complet singura pe lume si a venit in Vrindavan pentru ca a auzit ca este un loc in care poate fi in siguranta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.