Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Afla totul despre pisici
608 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Totul despre codul secret al lui Albert Einstein
589 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOTUL DESPRE RAZBOIUL PARAPSIHOLOGIC
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai cunoscute 9 planete ala universului
1.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla totul despre balene DOCUMENTAR IN ROMANA
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amurgul zeilor din Atlantida
1.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla totul despre pisici
0 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Totul despre opium
580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre limba dacilor
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Agartha Code - Adevaruri decriptate - Episodul 2
687 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Totul despre opium

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.01.2020  Adauga la favorite 50 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Opiul este o substanta toxica cu proprietati narcotice extrasa din capsulele unor specii de mac (Papaveraceae) si intrebuintata ca somnifer, calmant, analgezic, stupefiant.
Theophrasus mentioneaza in scrierile sale cate ceva despre opiu. Informatii despre opiu mai apar in documentele chinezesti, in perioada dinastiei Tang (anii 600–700). In Grecia Antica si in Imperiul Roman se folosea ca analgezic, pentru diverse afectiuni. Paracelsus este cel care l-a introdus in Europa.
Opiul se obtine numai pe cale manuala. Recoltarea are loc la circa 12 zile de la caderea petalelor florilor, atunci cand capsulele ajung la dimensiunea maxima; ea se face prin intermediul scarificarii (capsulele de mac sunt incizate cu niste lame speciale numai pana la jumatatea capsulei), operatie desfasurata numai pe timp frumos. Datorita inciziilor, latexul din capsulele de mac, alb la inceput se brunifica si se coaguleaza. Astfel coagulat, se racleaza cu ajutorul unui razuitor din lemn sau din metal. Latexul rezultat se usuca la soare cu atentie pana cand capata consistenta unei paste foarte dense si este brunifiact complet. Este strans in bucati de dimensiuni variabile si presat in forme variabile. Contine circa 10–12% alcaloizi, 10–15 % apa, acizi organici, rezine etc.

Prin incalzirea opiului baza la temperaturi scazute se obtine o solutie de culoare maronie care supusa filtrarii pentru indepartarea reziduurilor vegetale si apoi evaporarii are loc formarea unei pudre care reprezinta forma „opiului de fumat", cu un continut mult mai mare de morfina fata de latex.Principalul constituent al opiului este alcaloidul morfina, aflat de regula in raport de 10:1 cu codeina, alcaloid care imprima opiului o actiune analgezica; pe langa aceasta actiune analgezica mai are si actiune antispastica (datorata papaverinei), antitusiva (datorata codeinei), dar si actiune narcotica.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.