Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  5 sfaturi pentru o casa ORDONATA!
209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete si trucuri pentru BUCATARIE
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CASA si Gradina
500 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 sfaturi practice ca sa-ti faci RACOARE in casa
467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 sfaturi pentru a avea o casa mai curata!
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CASA, CURTE SI GRADINA -
606 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum faci din semineu o centrala termica -
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Organizarea casei.
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum e viata cu doua pisici in casa
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce avantaje si dezavantaje au centralele cu peleti
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

10 sfaturi ca sa pastrezi caldura in casa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2020  Adauga la favorite 274 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cumpara suluri TEXTILE. Este momentul sa dai o tura prin magazinele de bricolaj sau care comercializeaza produse textile pentru casa si sa cauti suluri pe care sa le pui la usi. Vei gasi modele de diferite dimensiuni si foarte colorate, care pot fi puse si pe pervazul geamurilor, daca nu ai termopane. In acest fel, curentii de aer rece nu vor mai patrunde in camerele locuintei tale.
Alege draperii groase. Este recomandat ca in sezonul rece sa ai draperii groase la ferestre si sa le tii trase peste noapte. Daca nu ai termopane, cu siguranta pe la geamuri patrunde aerul rece. O draperie groasa, jaluzelele trase sau storurile exterioare vor pastra o temperatura cat de cat constanta in casa. Materialul pentru draperii se vinde la metru patrat deci, inainte de a-l cumpara, masoara foarte bine lungimea si latimea peretelui cu geamuri. Preturile incep de la 30 - 40 de lei si urca chiar si spre 100 de lei. Material pentru draperii vei gasi in magazinele Diego, Kika, Mobexpert, Bricostore etc.
Acopera podelele. Cumpara o mocheta de mici dimensiuni pentru hol, o traversa pentru bucatarie si un covoras antiderapant pentru baie. Produsele se gasesc in magazine precum Carrefour, Kika, Bricostore, Hornbach, Cora, Auchan la preturi accesibile, pentru toate buzunarele. De exemplu, o traversa pentru bucatarie decorata cu cescute de cafea, de 2 metri lungime, costa 150 de lei. Pentru un covoras de baie vei scoate din portofel intre 50 de lei si 80 de lei.
Cumpara un termostat. Daca ai centrala termica, va trebui sa cumperi un termostat care sa pastreze temperatura constanta. In acest fel, vei plati o factura mai mica la gaze, dar vei beneficia si de tot confortul termic. Termostatul trebuie ales in functie de modelul centralei si, pentru a nu da gres, este recomandat sa ceri informatii de la magazinul de unde il achizitionezi. Exista si modele care se potrivesc oricarei centrale termice, dar e bine sa nu risti. Preturile pornesc de la 60 de lei si ajung la peste 100 de lei.
Aeriseste putin si mai des. Tine geamurile deschise timp de 5 minute si lasa aerul proaspat sa patrunda in camera. Poti aerisi dimineata, la pranz, cand este mai cald afara, si seara, inainte de culcare. O alta varianta ar fi sa tii geamurile rabatate pe timp de zi, intre orele 13.00 si 15.00, cand temperaturile de afara sunt mai ridicate.
Lasa soarele sa patrunda in casa. Daca afara este frig, dar insorit, trage perdeaua si draperia si lasa soarele sa patrunda in casa. Vorbim despre camerele care nu sunt orientate catre nord. Atentie si la plantele din ghiveci pe care le ai in locuinta! Daca le vei uda foarte des, iar apa va balti in tavitele pentru scurgere, aerul va fi foarte umed. Acest lucru va da senzatia de frig in camera.
Tine usile inchise. Obisnuieste-te ca, de fiecare data cand iesi dintr-o camera, sa inchizi usa. Pe hol, de exemplu, este mai frig decat in dormitor. La fel trebuie sa procedezi si cu usa de la balcon. Cand intinzi rufele la uscat, ai grija sa tragi usa dupa tine. In acest fel, frigul nu va patrunde in camera.
Gateste mai mult la cuptor. Este momentul sa incepi sa gatesti mai mult la cuptor. Caldura degajata va incalzi peretii bucatariei, iar unul dintre ei poate fi comun cu sufrageria sau dormitorul. Mai mult, caldura din bucatarie va incalzi holul.
Cumpara paturi si cuverturi. Poti lua paturi groase sau cuverturi pe care sa le intinzi pe fotoliile sau canapeaua din piele sau piele sintetica. Poti opta, de asemenea, pentru pernute decorative. Si lenjeria de pat ar trebui schimbata: cearsafurile si fetele de perna din bumbac vor fi mult mai calduroase decat cele din matase.
Cumpara un calorifer electric. Alege modele cu un consum energetic cat mai scazut, pentru a nu plati foarte mult factura la lumina. Tine radiatorul pornit pe timp de noapte.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.