Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Edward al VII-lea al Marii Britanii „Unchiul Europei" 2
759 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Edward al VII-lea al Marii Britanii „Unchiul Europei" 1
707 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Razboiul de 100 de ani / partea 1/3
2.128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O lovitura de stat foarte britanica - Eduard al VIII-lea
1.455 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
  Ordinul Jartierei
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incoronarea Regine- Elisabeta II a Marii Britanii/ 1953
1.534 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Cuceritorul - Cucerirea Angliei (28 sept.1066)
3.603 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Edward VIII - Regele tradator (UK 1987) Istoric 97 min
1.005 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Henric al VIII-lea si cele sase sotii
999 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eduard al VII-lea,Rege al Regatului si imparat al Indiei
1.414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Regele refuza tronul Marii Britanii -Eduard al VIII-lea

 
 
 
 
 
Adaugat de TUDOR 19.02.2020  Adauga la favorite 664 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eduard al VIII-lea s-a nascut la 23 iunie 1894, la White Lodge in Richmond, Anglia. A fost fiul cel mare al Ducelui de York (mai tarziu regele George al V-lea) si al Ducesei de York (mai tarziu regina Mary).

Tatal sau era al doilea fiu al Printului de Wales (mai tarziu regele Eduard al VII-lea) si al Printesei de Wales (mai tarziu regina Alexandra).

Eduard a fost investit oficial Print de Wales printr-o ceremonie speciala la Castelul Caernarfon la 13 iulie 1911.

Regele George al V-lea a murit la 20 ianuarie 1936 iar Eduard i-a succedat la tron ca regele Eduard al VIII-lea. A doua zi a rupt protocolul regal privind proclamarea propriei ascensiuni la tron de la fereastra in compania doamnei Simpson care era inca o femeie casatorita.
Eduard al VIII-lea a devenit primul monarh al Commonwealth-ului care a zburat cu o aeronava atunci cand a zburat de la Sandringham la Londra pentru "Accession Council".

Eduard a provocat neliniste in cercurile guvernamentale, actiuni care au fost interpretate ca un amestec in chestiuni politice. Atunci cand a vizitat satele miniere din South Wales, observatia regelui ca "trebuie facut ceva" pentru minerii someri a fost vazuta ca o critica directa a guvernului. Ministrii erau reticenti in a trimite documente confidentiale si documente de stat la Fort Belvedere, deoarece era clar ca Eduard le acorda putina atentie si din cauza riscului crescut ca doamna Simpson sau alti oaspeti sa le vada.

In august si septembrie, Eduard si doamna Simpson au navigat la bordul iahtului Nahlin pe Mediterana de est. In octombrie a devenit clar ca noul rege intentiona sa se casatoreasca cu Simpson, mai ales cand actiunea de divort dintre doamna si domnul Simpson a fost adusa la curtea de la Ipswich.

Au fost facute pregatirile necesare pentru toate situatiile neprevazute inclusiv pentru incoronarea regelui Eduard si a reginei Wallis. Din cauza implicatiilor religioase ale casatoriei, planul de ceremonie nu includea locul traditional de incoronare Westminster Abbey ci Casa Banqueting din Whitehall.

Abdicarea:

La 16 noiembrie 1936, Eduard l-a invitat pe prim-ministrul Stanley Baldwin la Palatul Buckingham si si-a exprimat dorinta de a se casatori cu Wallis Simpson cand ea va deveni libera pentru a se recasatori. Baldwin l-a informat pe rege ca supusii sai ar considera casatoria moral inacceptabila.

Regele l-a informat pe Baldwin ca va abdica daca nu va putea sa se casatoreasca cu Mrs. Simpson. Atunci Baldwin i-a prezentat regelui trei variante: sa renunte la ideea casatoriei, sa se casatoreasca impotriva dorintei ministrilor sau sa abdice.
Era clar ca Eduard nu era pregatit sa renunte la doamna Simpson si in acelasi timp stia ca daca se va casatori impotriva sfaturilor ministrilor, va provoca demisia guvernului, ceea ce va duce la o criza constitutionala.

A ales sa abdice.

In noaptea de 11 decembrie 1936, Eduard, acum cu titlul de print, a transmis natiunii si imperiului prin intermediul unei transmisii radio decizia sa de abdicare si explicatiile sale: Mi s-a parut imposibil sa accept aceasta imensa responsabilitate si sa accept indatoririle mele de rege fara ajutorul femeii pe care o iubesc...

Sursa:Wikpedia


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.