Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Edward al VII-lea al Marii Britanii „Unchiul Europei" 1
707 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Incoronarea Regine- Elisabeta II a Marii Britanii/ 1953
1.534 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eduard al VII-lea,Rege al Regatului si imparat al Indiei
1.414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eduard al VII-lea,Rege al Regatului si imparat al Indiei
1.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Razboiul de 335 de ani
985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Familiile Regale ale Europei / Evenimente filmate sec XX
989 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Regina Victoria a Marii Britanii
1.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regele refuza tronul Marii Britanii -Eduard al VIII-lea
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Regina Victoria si Printul Albert / Partea 1/2
2.824 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vietile curtezanelor - Agnes Sorel
1.647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Edward al VII-lea al Marii Britanii „Unchiul Europei" 2

 
 
 
 
 
Adaugat de TUDOR 19.02.2020  Adauga la favorite 759 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eduard s-a nascut la 9 noiembrie 1841 la ora 10:48 la Palatul Buckingham.
Mama lui a fost Regina Victoria, singura fiica a printului Edward Augustus, Duce de Kent si nepoata a regelui George al III-lea. Tatal lui a fost printul Albert de Saxa-Coburg-Gotha verisor si sot al reginei Victoria. In familie, pe tot parcursul vietii sale a fost cunoscut sub numele Berti.

Victoria a murit in ianuarie 1901, la casa din Insula Wight. Trupul ei a fost adus de pe insula cu iahtul regal, iar Bertie a fost si el prezent. A observat atunci ca drapelul de pe iaht era arborat in berna. L-a intrebat pe capitanul navei de ce, iar capitanul i-a raspuns:„Regina a murit, Sire." Bertie i-a replicat atunci „dar Regele traieste" – era clar ca noul rege nu avea de cand sa lase amintirea mamei sale sa-i umbreasca domnia. Asteptase deja prea mult (avea atunci 59 de ani).

Eduard, in principal prin mama sa si prin socrul sau, s-a inrudit cu aproape toti monarhii europeni si era numit "unchiul Europei"Wilhelm al II-lea al Germaniei, Nicolae al II-lea al Rusiei, Ernest Louis, Mare Duce de Hesse si Charles Edward, Duce de Saxa-Coburg si Gotha erau nepoti ai lui Eduard; regina Victoria Eugenia a Spaniei, Printesa Mostenitoare Margaret a Suediei, Printesa Mostenitoare Maria a Romaniei, Printesa Mostenitoare Sofia a Greciei si Imparateasa Alexandra Feodorovna a Rusiei erau nepoatele sale; Regele Haakon al VII-lea al Norvegiei era nepotul sau prin alianta; regele George I al Greciei si regele Frederick al VIII-lea al Danemarcei erau cumnatii sai; regele Albert I al Belgiei, regele Carol I al Portugaliei si regele Manuel al II-lea al Portugaliei, tarul Ferdinand al Bulgariei, regina Wilhelmina a Olandei si Printul Ernst August, Duce de Braunschweig-Luneburg, erau verisorii sai. Relatia dificila cu nepotul sau Wilhelm al II-lea al Germaniei a creat tensiuni intre Germania si Marea Britanie

Edward nu a avut o domnie lunga (doar 9 ani), dar aceasta a fost considerata ca inceputul monarhiei moderne.

Pe de o parte, a fost un rege in buna masura destul de conservator, dar pe de alta parte a fost si un rege modern. Implicandu-se in problemele afacerilor externe, principalul sau domeniu de interes, Edward a fost vazut ca un aparator al pacii. In 1903, fara a se sfatui inainte cu premierul sau cu ministrul de externe, Edward a mers la Paris. Primit initial de o multime ostila (se striga pe strazile Parisului numele Ioanei d'Arc, amintind de indelungatul conflict franco-englez), Edward i-a cucerit pe francezi.

Au inceput atunci negocierile pentru Antanta Cordiala, alianta semnata un an mai tarziu. Edward, supranumit „Unchiul Europei" datorita relatiilor de rudenie cu multi monarhi europeni, punea astfel capat izolarii externe a Marii Britanii.

Sursa Wikipedia


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.