Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Antinevralgic
462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum putem vindeca rinichii cu bicarbonat de sodiu |
620 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paracetamol
450 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce beneficii iti aduce cura cu ceapa verde
375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asa scapi de gazele la stomac
765 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerea de dinti - Remedii naturale eficiente
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asa scapi de gazele la stomac
2.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pericolele medicinei estetice
276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea vaselor de sange de depozitele de grasimi
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce sa alegi chirurgia robotica atunci cand te operezi
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cat de mult paracetamol poti lua fara riscuri

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.02.2020  Adauga la favorite 466 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ne-am obisnuit sa ne tratam racelile, gripele sau durerile cu analgezice care contin paracetamol. Putini stiu insa ca in anumite doze, acestea pot fi foarte toxice. Afla de ce nu e bine sa depasesti doza zilnica de paracetamol si ce ar trebui sa faci in caz de intoxicatie.

Supradoza de paracetamol este cauza principala de dezvoltare, pe termen scurt, a insuficientei hepatice. Medicii spun ca acest lucru se petrece deoarece, dupa ingestie, paracetamolul este transformat de ficat intr-un metabolit toxic. Primele simptome ale intoxicatiei cu paracetamol apar dupa 24 de ore. Printre acestea se numara greata, varsaturile, pierderea poftei de mancare, durerile abdominale. Dupa alte 3 zile, se instaleaza oboseala, durerile de cap, indigestia, eruptiile cutanate si ingalbenirea pielii. Paracetamol poate deveni toxic pentru cei care depasesc doza de 4 g pe zi, administrat mai mult de cinci zile.

Periculos si pentru rinichi
Odata ingerat, paracetamolul este transformat de ficat in substante toxice care ajung apoi la rinichi. Primul semn care te avertizeaza ca ceva este in neregula este scaderea volumului de urina. Dupa 3-4 zile apar greata, durerile abdomninale, diareea, varsaturile, starea generala proasta, pierderea in greutate, durerile de cap, ritm cardiac anormal si sange in urina.

De aceea, ai grija sa nu depasesti doza de 4 g pe zi.

Medicamentele cu paracetamol nu se amesteca
Exista in farmacii aproape 450 de pastile care contin paracetamol. Daca iei simultan mai multe medicamente care contin paracetamol esti expus mai usor supradozelor. De aceea, citeste prospectele tuturor medicamentelor pe care le iei.

Ce trebuie sa faci in caz de intoxicatie

In cazul in care ai depasit doza de 4 g pe zi, este important sa nu astepti aparitia primelor simptome, in primele 24 de ore, ci sa mergi de urgenta la spital.

Risc de hipertensiune
Unele studii au aratat ca utilizarea excesiva a paracetamolului poate duce la:

cresterea tensiunii arteriale. Potrivit unui studiu realizat de cercetatori americani exista o mare legatura intre hipertensiune si paracetamolul luat zilnic (500 mg), timp de mai multe luni.
Risc pentru fat la femeile gravide. Doua studii care au implicat 2.300 de femei in 2012 arata ca administrarea analgezicelor in timpul sarcinii, inclusiv paracetamol, in doze mari, ar putea creste riscul de infertilitate la fatul de sex masculin. O parte din baietii nascuti sufera de criptorhidie (un testicul necoborat). Aceasta creste riscul de infertilitate si cancer testicular la varsta adulta.
Info: In sarcina, paracetamolul poate fi luat doar cu acordul medicului.

Cand nu este indicat
Paracetamolul nu are contraindicatii, exceptand persoanele care sunt alergice la acesta. Totodata, cei care sufera de boli de ficat, malnutritie, insuficienta renala, sunt alcoolice, precum si cei care au peste 65 de ani, trebuie sa ia doar 2 g de paracetamol in 24 de ore


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.