Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sarea grabeste vindecarea in caz de raceala
568 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand este contraindicata Vitamina D?
52 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Panfobia
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA -
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Analize de facut la 40 de ani pentru barbati
1.955 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum acordam primul ajutor in caz de inec
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de petrica
 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA - sfaturi nutritie
661 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 metode ca sa scapi de durere de ghenunchi
386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se insereaza un implant dentar?
581 vizite - 0 comentarii
adaugat de dentalpremier
 
  Tensiunea normala
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce e de facut in caz de TENSIUNE MICA

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.02.2020  Adauga la favorite 431 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este adevarat ca hipertensiunea cauzeaza cele mai multe probleme de sanatate, dar exista si persoane care au de suferit din cauza hipotensiunii. In functie de simptome, medicul poate recomanda pentru normalizarea tensiunii o schimbare de dieta si de activitati. Doctorul Venera Marinescu ofera detalii.
Ce este si cum se manifesta
Hipotensiunea este un termen medical care denumeste tensiunea arteriala cu valori sub 90/60 mm Hg. Anumite stari si activitati temporare sau permanente pot genera scaderea tensiunii. In sarcina, e posibil ca valorile tensionale sa coboare, din cauza extinderii rapide a sistemului circulator. Daca organismul este deshidratat, alaturi de slabiciune, ameteala si greata are loc si o scadere a tensiunii arteriale. Hipotensiunea mai poate fi influentata si de varsta inaintata (peste 65 de ani), hemoragii, infectii severe, reactii alergice, anemie si probleme endocrine sau cardiovasculare: ritm cardiac lent (bradicardie) sau defecte ale valvelor cardiace. De asemenea, si pacientilor aflati in tratament cu antihipertensive (betablocante, diuretice), cu anumite antidepresive sau medicamente pentru maladia Parkinson le poate scadea tensiunea sub valorile normale.

Hipotensiunea cronica poate fi tratata eficient prin efectuarea unor modificari in stilul de viata. In functie de simptome, medicul iti poate recomanda cateva schimbari simple pentru a creste usor valorile, precum marirea aportului de sare din alimentatie, un consum sporit de apa si diminuarea consumului de alcool. De asemenea, miscarea zilnica poate avea o influenta pozitiva prin stimularea circulatiei.

Daca ametesti dimineata, ridica-ti capul patului pentru a fi la o inaltime putin mai mare decat picioarele. Cand te trezesti si vrei sa cobori din pat, ramai in sezut 1 minut si misca-ti intai gleznele si gambele inainte de a te ridica in picioare. De-a lungul zilei, evita sa stai mult timp nemiscat si nu ridica greutati. Pentru a evita ameteala de dupa masa, nu exagera cu portiile si alege sa mananci mai putin si mai des, reducand in acelasi timp cantitatea de carbohidrati. Nu face dusuri sau bai foarte fierbinti. Daca te tratezi de hipertensiune si medicatia iti scade prea mult valorile, medicul iti va modifica schema de tratament. E indicat ca tratamentul sa nu fie luat inainte de masa.

Bine de stiut: O scadere severa a tensiunii arteriale poate lipsi corpul de oxigenul necesar pentru indeplinirea functiilor si poate cauza daune inimii si creierului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.