Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  ANNIE & BEN S2 • E2
970 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 3 fire de par din aur
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nasa de aur
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune momente cu Butch
661 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jack Cel Teribil si Vrejul de Fasole
1.635 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Jestro cel rau ...cel mai rau
1.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Degetul cel mic
1.972 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  LAPTARUL CEL LACOM
746 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cismarul cel istet
492 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dinosaurul cel bun
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Desene animate
 

 

Praslea cel voinic si merele de aur

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.03.2020  Adauga la favorite 539 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Un imparat cu trei feciori care avea in gradina un mar cu mere de aur. Dar niciodata nu gustase imparatul din acele mere deoarece de fiecare data venea un hot si le fura.

Dupa incercarile feciorilor mari de a prinde hotul, a urmat si feciorul cel mic. Noaptea, acesta a gasit o cale sa nu adoarma iar cand se auzea ceva, imediat trecea cu sageata. Dimineata urmatoare, Praslea lua cateva mere si le duse imparatului.

Apoi, cei trei frati au pornit dupa hotul de mere de la urma de sange. Ajungand la o prapastie, doar Praslea coborase in ea. Acolo gasise un palat de arama. Intrand in el, feciorul vazu o fata care fusese rapita impreuna cu cele doua surori ale ei de trei zmei care vroiau sa le ia de sotii.

Feciorul i-a infruntat pe primii doi zmei si apoi se indrepta spre palatul de aur unde locuia ultimul zmeu si hotul merelor de aur. Fetele salvate de Praslea au fost scoase din prapastie de fratii lui mai mari. Dupa aceia cei doi feciori mai mari le-au dus pe fete la imparat si s-au cununat.

In acel moment, Praslea ramase singur in prapastie. Dupa ce a invins si ultimul zmeu, feciorul vazu un balaur care ataca niste pui de zgripturoaica. A doborat balaurul, iar zgripturoaica, drept multumire, l-a dus pe baiat pe taramul lui.

Acolo, acesta afla ca fetele cele mari se maritase cu fratii lui, iar fata cea mica se va marita cu cel care ii va aduce o furca cu caierul si fusul de aur care sa toarca singura. Auzind asta, Praslea merge la argintarul imparatului care avea un caier si un fus de aur, cel de la zmeu.

Argintarul cand duse caierul si fusul de aur, fata isi dadu seama ca Praslea a iesit din prapastie. Aceasta mai ceru o closca cu puii de aur. Argintarul aduse si closca cu puii iar fata isi dadu seama ca tot Praslea a fost. Printesa ceru argintarului sa-l aduca pe mesterul obiectelor de aur. Cand apare Praslea, si fata, si imparatul l-au recunoscut. Dupa ce s-au imbratisat, feciorul le-a povestit tot ce s-a intamplat. Atunci au venit si fratii lui Praslea. Cum i-a vazut, imparatul s-a si suparat.

Praslea i-a iertat si a zis ca pedeapsa o sa o primeasca de la Dumnezeu. Cei trei feciori iesira la poarta palatului si fiecare arunca o sageata cu arcul, iar cand cazura, sagetile feciorilor mai mari le-au venit direct in crestetul capului si i-a omorat dar pe Praslea nu-l sageta sageata. Imparatul ii inmormanta pe feciorii omorati iar printesa ce mica s-a casatorit cu Praslea.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.