Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Omleta perfecta- Jamie Oliver
3.417 vizite - 0 comentarii
adaugat de miki
 
  Cum se prepara omleta cu spanac
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa gatesti perfect omleta - 7 metode simple- rapide
756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carnati de pui
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  cum se face omleta japoneza
2.922 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Omleta de tofu
2.478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omleta greceasca
1.668 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum gatesti carne moale.,de vita
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum congelam rosiile
1.352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta Menemen
1.539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Cum sa gatesti perfect omleta -7 metode simple si rapide

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.03.2020  Adauga la favorite 568 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente
4 oua
150 ml lapte
20 g unt
1 lingurita ulei
½ lingurita sare


Secretul consta in a nu bate ouale, doar sa le amestecati cu o furculita. Spargeti intr-un bol ouale si le amestecati bine, apoi adaugati laptele, sarea si amestecati inca odata.
Turnati amestecul de oua intr-o tava cu (diametrul 16 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Coaceti olmeta in cuptorul preincalzit la temperatura de 250°C, timp de 20 minute, pana se rumeneste frumos. Dupa ce scoateti omleta din cuptor ungeti deasupra cu untul moale.
2. Omleta delicioasa cu sunca si rosii- pe cat de simplu, pe atat de gustos!
4 oua
2 linguri de lapte
100 g sunca
1 rosie
½ lingurita sare
½ lingurita piper negru
2 linguri de ulei
Image and video hosting by TinyPic

Bateti bine ouale cu sare si piper, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Turnati compozitia pregatita intr-o tigaie cu (diametrul 20 cm) incinsa cu ulei si intindeti-o pe toata suprafata. Acoperiti cu capac si lasati-o sa se prajeasca la foc mic, pana cand marginile se desprind de tigaie.
Presarati rosiile si sunca taiate cubulete peste jumatate din suprafata omletei si impaturiti cealalta jumatate peste ea. Lasati-o in tigaie maxim un minut si apoi o scoateti pe farfurie.
3. Omleta spaniola cu cartofi – o reteta simpla si gustoasa, pe care n-ai cum s-o ratezi!
4-5 cartofi mici
4 oua
1 ceapa
100 ml ulei
Sare (dupa gust)
Image and video hosting by TinyPic

Curatati cartofii de coaja si ii taiati felii mici si subtiri. Taiati si ceapa si o taiati si pe ea fesii subtiri. Puneti uleiul la incalzit intr-o tigaie, apoi adaugati cartofii si ceapa. Uleiul trebuie sa fie suficient incat sa acopere cartofii. Inabusiti totul la foc mediu spre mic timp de 15-20 minute, pana cartofii sunt facuti.
Scoateti cartofii intr-o sita si lasati-i sa se scurga de ulei. Bateti ouale cu sare, apoi adaugati cartofii peste oua si amestecati bine. Intr-o tigaie de (16 cm diametru) incingeti 1-2 linguri ulei si adaugati compozitia de oua si cartofi.
Acoperiti cu capac si coaceti omleta la foc mic timp de 5 minute, pana se rumeneste frumos. Puneti o farfurie lata peste tigaie si cu o miscare sigura rasturnati omleta pe ea. Puneti tigaia inapoi pe foc si puneti atent omleta inapoi in tigaie.
Prajiti pe a doua parte, tot la foc mic timp de 5-7 minute ( tot sub capac ). Rasturnati omleta pe farfurie si taiati-o in 4 (daca e pentru micul dejun) sau cubulete cand s-a racorit un pic (daca o serviti ca aperitiv).
4. As manca asta in fiecare zi la micul dejun- Omleta dulce cu gris!
2 oua
100 ml lapte
1 lingura de gris
½ lingura de zahar
25 g de unt
Image and video hosting by TinyPic

Amestecati ouale cu o furculita, apoi adaugati zaharul, laptele si iar amestecati. Adaugati grisul si amestecati bine cu ajutorul unui mixer. Intr-o tigaie mica cu (diametrul 16 cm) puneti untul la topit si adaugati compozitia de oua.
Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se gateasca la foc mic, timpe de 5-7 minute, apoi o intoarceti omleta atent pe partea cealalta si o gatiti pana devine aurie.
5. Omleta cu sunca si cascaval- un dejun de zile mari!
2 oua
3 linguri de lapte
1 lingura faina
80 g cascaval
80 g sunca
½ lingurita sare
2 linguri ulei
Image and video hosting by TinyPic

Mai intai de toate taiati sunca in cubulete si dati cascavalul prin razatoare cu gauri mari. Intr-un bol puneti ouale, laptele si sarea, bateti bine cu un tel pana obtineti o compozitie pufoasa.
Intr-o tigaie incinsa cu ulei puneti compozitia de ou si intindeti-o pe toata suprafata. Acoperiti tigaia cu capac si lasati sa se gateasca pana se rumeneste. Apoi intoarceti omleta pe partea cealalta si presarati pe toata suprafata cu jumatate din cantitatea rasa de cascaval.
Presarati omleta cu jumatate din cantitatea de sunca, doar pe partea din mijloc. Apoi indoiti atent margina omletei spre mijloc si inca odata astfel veti obtine un rulou. Aplatizati usor cu spatula si presarati cu un strat subtire de cascaval ras, presarati cu cantitatea ramasa de sunca si restul de cascaval ras. Acoperiti cu capac si mai lasati 1 minut, pana se topeste cascavalul.
6. Un dejun deosebit- Omleta cu fructe de mare!
2 oua
½ buc ardei gras
30 ml lapte
150 g mix fructe de mare
½ lingurita sare
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei
cateva frunze de patrunjel
Image and video hosting by TinyPic

Intr-o tigaie cu ulei incins puneti la calit fructele de mare, sotati circa 1 minut, apoi adaugati ardeiul gras tocat cubulete. Caliti circa 2 minute la foc mediu, pana ardeiul se va inmuia. Luati de pe foc si lasati deoparte.
Intr-un bol bateti bine ouale cu sarea. Turnati amestecul de oua in tigaia incinsa cu ulei, acoperiti cu capac si lasati-o sa se prajeasca la foc mic, pana cand marginile se desprind de tigaie.
Apoi adaugati amestecul de fructe de mare cu ardei gras peste jumatate din suprafata omletei si impaturiti-o in doua. Lasati inca 30 de secunde pe foc, apoi o scoateti pe un platou si decorati cu patrunjel tocat.
7. Un pranz rapid si gustos- Omleta cu parizer si castraveti murati!
4 oua
60 ml lapte
200 g parizer
50 g cascaval tare
2 castraveti murati
½ buc ardei gras
½ lingurita sare
½ lingurita piper negru
2 fire de ceapa verde
2 linguri de ulei
Image and video hosting by TinyPic

Taiati castravetii si ardeiul in cubulete mici, iar parizerul il taiati felii subtiri. Intr-un bol bateti bine ouale cu sarea si piperul. Adaugati in amestecul de oua, castravetii, parizerul, ardeiul si amestecati bine.
Turnati amestecul intr-o tigaie incinsa cu ulei si presarati cu ceapa verde tocata marunt. Acoperiti tigaia cu capac si lasati sa se gateasca la foc mic, pana se va rumeni. La final adaugati cascavalul ras si mai lasati 1 minut sub capac.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.