Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Stalin (SUA 1992) / Drama, Subtitrare RO / 172 minute
8.837 vizite - 0 comentarii
adaugat de gusa
 
  Harul iertarii (SUA 2010) Drama,Biografic / 88 min
1.273 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regele Rosu (SUA 1983) Comedie,Drama / 100 min
1.818 vizite - 0 comentarii
adaugat de sony
 
  Stalin: In interiorul Terorii - Istoric (UK 2002) 88 min
2.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
  Testimony (UK 1987) Ben Kingsley / Drama 150 minute
670 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Monarhul rosu (Anglia 1983) Comedie 100 min
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.091 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asasinarea lui Trotsky(SUA 1972) Drama istorica 98 m
479 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fata din Kremlin (SUA 1957) Drama,Mister / 77 minute
606 vizite - 0 comentarii
adaugat de NICOLE
 
  Numele meu e Sarah (SUA 2019) Drama,Biografic 111 min
1.204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Stalin (SUA 1992) / Drama,Biografic /173 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.04.2020  Adauga la favorite 446 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.2
   
 
Stalin (1992)

Nota IMDB: 7.2
Stalin s-a nascut in orasul Gori, Georgia, in familia cizmarului Vissarion Ivanovici Djugasvili. Mama sa, Ekaterina Geladze, provenea dintr-o familie de iobagi. Cei trei frati ai lui Stalin au decedat de tineri. Iosif, denumit din afectiune "Soso", a fost, practic, singur la parinti. Vissarion Ivanovici Djugasvili era un fost iobag care, atunci cand a fost eliberat, a devenit cizmar. El si-a deschis propriul atelier, dar, in scurta vreme, a dat faliment, ceea ce l-a fortat sa lucreze intr-o fabrica de incaltaminte, in Tiflis (Tbilisi). Vizitandu-si rar familia si fiind in stare de ebrietate grava, Vissarion isi batea adesea fara motiv sotia si fiul. Un prieten din copilarie al lui Stalin a scris ca "... aceste batai nemeritate si infioratoare l-au facut pe baiat la fel de dur si fara de inima precum tatal sau." Acelasi prieten a scris ca nu l-a vazut niciodata plangand pe Stalin. Alt prieten din copilarie, Iremashvili, credea ca bataile pe care i le administrase tatal sau i-au inoculat lui Stalin ura fata de autoritati. El a spus, de asemenea, ca oricine isi manifesta puterea asupra celor din jur ii amintea de tatal sau si de cruzimea acestuia. Stalin inseamna "om de otel" in limba rusa.
Unul dintre oamenii la care Ekaterina spala rufe si facea menajul era un evreu din Gori, David Papismedov. Papismedov i-a dat lui Iosif, care o ajuta pe mama sa, bani si carti de citit si l-a incurajat. Cateva zeci de ani mai tarziu, Papismedov a venit la Kremlin sa vada ce a ajuns micul Soso. Stalin si-a surprins colegii nu numai prin faptul ca l-a primit pe batranul evreu, dar si prin faptul ca a stat de vorba cu el in public, plin de bucurie.
In cele din urma, tatal lui Stalin, Beso, a plecat, in 1888, la Tiflis, lasandu-si familia fara sprijin material. Au existat zvonuri ca ar fi murit intr-o incaierare intre betivi intr-un bar, desi altii spun ca l-ar fi vazut in Georgia chiar prin 1931.
Matusa sa, Nina Djuradze, a fost si ea activa in miscarea comunista.[14]
La opt ani, Soso a inceput invatatura la scoala bisericeasca din Gori. Cand a intrat la scoala, Stalin era intr-un grup de elevi foarte eterogen. Stalin si colegii lui de clasa erau, in cea mai mare parte, georgieni si vorbeau una dintre cele saptezeci de limbi caucaziene, dar la scoala au fost siliti sa foloseasca rusa. Chiar si atunci cand vorbeau ruseste, profesorii rusi isi bateau joc de Stalin si de colegii lui din cauza accentului lor georgian. Stalin era ridiculizat si de cei care erau fii de preoti sau de negustori. Ei isi bateau joc de uniforma lui scolara jerpelita si de fata lui cu urme de varsat de vant. Tanarul Iosif a invatat sa-si invinga adversarii intimidandu-i. El a exploatat slabiciunile colegilor, batandu-si joc cu brutalitate de ei. Pentru a evita confruntarile fizice, ii batjocorea acuzandu-i ca folosesc violenta ca pe un "inlocuitor pentru creier".

Stalin in exil, 1915
Stalin si-a impus autoritatea asupra celor din familii bogate. Desi mai tarziu Stalin a cautat sa ascunda aceste origini georgiene, pe timpul copilariei sale era fascinat de folclorul local. Povestile pe care le citea vorbeau despre muntenii georgieni care luptasera vitejeste pentru independenta tarii. Eroul favorit al povestilor lui Stalin era un talhar legendar din munti numit Koba. El le-a cerut colegilor de clasa sa-l numeasca Koba si acest nume a devenit si primul sau pseudonim ca revolutionar. In scurta vreme a devenit cel mai puternic sportiv si cel mai bun la invatatura. El a stralucit in scoala si a fost premiant, iar cand a implinit 14 ani a fost rasplatit cu o bursa la Seminarul teologic din Tiflis, o institutie a bisericii ortodoxe ruse, unde a inceput sa invete din 1894. El era platit pentru cantatul in cor, bani care se adaugau la mica sa bursa. Desi mama sa a vrut ca el sa devina preot (chiar si dupa ce devenise conducatorul Uniunii Sovietice), Stalin a intrat la seminar nu datorita vreunei vocatii religioase, ci datorita faptului ca era una dintre putinele optiuni educationale disponibile, atata vreme cat guvernul tarist nu dorea sa permita existenta unei universitati in Georgia.
Implicarea lui Stalin in miscarea socialista (pentru a fi mai exacti, in acea ramura care mai tarziu se va transforma in miscarea comunista), a inceput in seminar, de unde a fost exmatriculat in 1899, dupa ce nu s-a prezentat la examenele programate. El a lucrat timp de un deceniu ca ilegalist in Caucaz, fiind arestat in mai multe randuri si, in cele din urma, exilat in Siberia, intre 1902 si 1917. El a aderat la doctrina lui V.I. Lenin, doctrina unui partid puternic centralizat al "revolutionarilor profesionisti". Experienta sa practica l-a facut util partidului bolsevic, fiind ales in Comitetul Central, in ianuarie 1912. Unii istorici au afirmat ca, in aceasta perioada, Stalin era, de fapt, spion tarist infiltrat in partidul bolsevic, dar nu exista documente de incredere care sa ateste acest fapt. In 1913 el a adoptat numele Stalin, ceea ce inseamna "de otel" in rusa.
Singura sa contributie semnificativa la dezvoltarea teoriei marxiste din acea vreme a fost un tratat scris in perioada scurta in care era exilat la Viena, "Marxismul si problema nationala". Prezinta o pozitie marxist-ortodoxa fata de aceasta importanta problema. (Pentru comparatie, vezi articolul lui Lenin "Despre dreptul la autodeterminare al natiunilor".) Acest tratat se pare ca a avut o contributie la numirea sa in functia de Comisar al Poporului pentru Afacerile Nationalitatilor, dupa revolutie.


Regia Distributie:

Julia Ormond Nadya Alliluyeva
Robert Duvall Josef Stalin
Joan Plowright Olga
Maximilian Schell Vladimir Lenin
Kevin McNally Kirov
Frank Finlay Sergei Alliluyev
Jeroen Krabbe Bukharin
Miriam Margolyes Krupskaya
Jim Carter Sergo
Roshan Seth Beria
Daniel Massey Trotsky
Oleg Tabakov Dr. Vinogradov
Stella Gonet Zina
John Bowe Voroshilov
Ravil Isyanov Yakov
Vsevolod Larionov Dr. Lukomsky
Colin Jeavons Yagoda
Evgeniy Lazarev Vyshinsky
Levan Uchaneishvili Kaganovich
Clive Merrison Molotov
Lev Prygunov Medical Doctor
Aleksandr Feklistov Nicolayev


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.