Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum ne ingrijim plantele pe timp de canicula
250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 reguli de aur pentru ingrijirea plantelor de interior
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hrana pentru violete
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 greseli de evitat in ingrijirea plantelor din ghivece
287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ingrijirea plantelor cand sunt scoase afara primavara
1.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  (PADUCHII PLANTELOR) – METODE BIO DE COMBATERE
369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 reguli de aur pentru plantarea rasadurilor
188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 reguli de AUR pentru a face o GRADINA
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum tundem trandafirii toamna
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina in timpul caniculei si a secetei
252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

3 reguli pentru ingrijirea plantelor pe canicula

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.05.2020  Adauga la favorite 509 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1UMBRIREA
Daca aveti posibilitatea sa umbriti la orele amiezii gradina, balconul sau terasa unde stau plantele este minunat. Daca nu, asigurati-va ca au suficienta apa sa nu se ofileasca. Din cauza caldurii excesive frunzele isi pierd turgescenta, se rasucesc, se ofilesc si mor.

In conditii normale, apa din sol favorizeaza absorbtia sarurilor si mobilizarea ionilor. In lipsa apei, solutia solului se concentreaza excesiv si intervine un blocaj pentru ca activitatea microorganismelor care au rol in solubilizarea elementelor minerale este inhibata.



2. UDARILE
Reguli de ingrijit plantele pe perioada caniculei. Udati plantele de doua ori pe zi, dimineata devreme si seara tarziu. Niciodata nu udati o planta din gradina in miezul zilei, ii faceti mai mult rau decat bine.

Daca le uzi prea tarziu, pamantul se incalzeste foarte tare si o parte din apa se pierde inainte de a ajunge la radacinile plantei.

Nu faceti exces de apa totusi, daca lasati apa sa balteasca la nivelul radacinilor se blocheaza asimilarea oxigenului din sol si planta moare.



Temperatura apei e foarte importanta. Regula este sa udati cu apa la temperatura mediului ambiant. In perioadele caniculare este cu atat mai important ca diferenta gradelor sa nu fie mare pentru ca puteti provoca plantelor un soc termic. Ele nu se racoresc niciodata cu apa rece.

Pulverizarea frunzelor este o metoda buna de racorire. Se face tot dimineata si seara, tot cu apa la temperatura camerei. Atentie la plantele cu frunze paroase, cum ar fi Saintpaulia, care nu tolereaza apa pe frunze. Apa nu trebuie sa ajunga nici pe flori.



3. FERTILIZAREA
Ingrijirea florilor. Nu opriti fertilizarea pe perioada caniculei, substantele minerale ajuta plantele sa reziste mai bine stresului. Fertilizati numai seara sau dimineata, aveti grija ca pamantul sa fie ud, niciodata nu puneti ingrasamintele pe sol uscat pentru ca ardeti radacinile. Frecventa si cantitatea de fertilizant difera de o specie la alta, cititi intotdeauna eticheta si respectati dozajul.

Respectand aceste reguli de ingrijit plantele pe perioada caniculei, aveti sansa ca florile sa treaca bine peste perioada dificila.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.