Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rh-ul sanguin in sarcina
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spun grupele de sange despre noi
1.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru curatarea vaselor de sange
16 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA -
674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa reduci nivelul zaharului din sange
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leucocitele sau globulele albe
136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA - sfaturi nutritie
650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum actioneaza un pahar de must asupra vaselor de sange
1.018 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Furculita si cutitul – Cat de rau mancam
2.852 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Glucozilata
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Grupele de sange si bolile

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.05.2020  Adauga la favorite 435 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Grupa O

Persoanele care au grupa 0 de sange tind sa devina sensibile la schimbarea bioritmului, au un sistem imunitar hiperactiv, o aciditate crescuta si sunt predispuse la alcoolism. Ele au un risc mai mic de a muri de malarie, dar sunt mai vulnerabile la holera si ulcer stomacal cauzat de virusuri si bacterii. Geneticianul Danielle F. Shelton, cercetator la Universitatea din Manchester, a constatat, in urma unui studiu desfasurat in Islanda, unde predomina grupa de sange 0, ca riscul de cancer de col uterin, de rect, ca si de piele este extrem de crescut la femei. La fel de ridicat este riscul de cancer retinian si al glandei epifize, mai ales la femeile sub 35 de ani. De asemene este posibil ca aceste persoane sa dezvolte, in timp, alergii si afectiuni ale pielii, reumatism, hepatita, artrita, colecistita, afectiuni cardiace, boli inflamatorii, tulburari endocrine.

Grupa A

Este cea mai frecvent intalnita grupa de sange. Purtatorii ei prezinta un risc crescut la contractarea unor boli precum cele cardiovasculare si diabet, tulburari psihice si afectiuni de tip canceros. De regula au un sistem imunitar sensibil. Persoanele cu aceasta grupa de sange mai pot fi afectate de bolile endocrine, in special insuficienta tiroidiana si hipercorticismul, au tendinta de a retine apa in organism si sunt predispuse la constipatie atona, osteoporoza. Grupa sangvina A reprezinta un factor de risc in ceea ce priveste aparitia cancerului gastric la fel de mare ca si fumatul, consumul de alcool si consumul de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Grupa B

Persoanele cu grupa de sange B au o rezistenta mai mare la boli, sistemul lor imunitar fiind mai puternic. Totusi sistemul lor limfatic este unul deficitar, fapt care cauzeaza afectarea globulelor albe prin leucopenie, limfocitoza sau mononucleoza. Din acest motiv persoanele cu grupa sangvina B pot contracta mai des viroze, micoze, boli microbiene, reumatism si afectiuni pulmonare. De asemenea sunt mai predispuse la bolile autoimune, la oboseala cronica, diabet, afectiuni renale, hipotensiune arteriala si scaderi in greutate. Pe pielea acestora pot aparea uneori pete de culoare vinetie, fiind o consecinta a dificultatilor de coagulare, fapt care poate cauza tromboza. Persoanele cu grupa de sange B prezinta un risc mult mai mare de a suferi de cncer pancreatic. Aceasta grupa este mai putin vulnerabila la aparitia cancerelor tumorale, cancer pulmonar, endocrin (glandular) cerebral, insa pot fi expuse aparitiei cancerului osos si conjunctiv reticulat.


Grupa AB

Aceasta grupa reuneste caracteristici hematologice atat de la grupa A cat si de la grupa B, fapt ce genereaza afectiuni caracteristice ambelor grupe. In cazul grupe de sange AB incidenta la cancer de tiroida este maxima in Canada, S.U.A. si Europa. Aceste persoane manifesta un risc crescut de a dezvolta boli neuro-endocrine, afectiuni hematologice, metabolice, stres si carcinogeneza. Femeile cu grupa AB pot suferi mai frecvent de cancer ovarian sau preeclampsie. Compozitia grupei sanguine determina o rezistenta scazuta mai ales la frig si precipitatii. De aici rezulta pleurezii, reumatism, pneumonie si infectii virale. In schimb, persoanele cu grupa AB sunt mai rezistente la actiunea agentilor microbieni.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.