Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lucian Freud-pictor britanic (1922-2011)
955 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucian Blaga ... Vivaldi.. Primavara !
1.502 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
  In memoriam- Ion lucian a incetat din viata, samb
1.527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afisul: Nasterea publicitatii moderne
400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucian Grigorescu
1.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edvard Munch si Tipatul
1.512 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adam Baltatu
1.560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colectia prof. Garabet Avachian
1.592 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5/5..Salvador Dali - Delirul megalomaniei | Partea 5
1.778 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
  2/5..Salvador Dali - Delirul megalomaniei | Partea 2
1.754 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Lucian Freud

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.06.2020  Adauga la favorite 478 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lucian Freud, (n. 8 decembrie 1922, Berlin - d. 20 iulie 2011, Londra) a fost un pictor si grafician englez, originar din Germania. Nepot al celebrului psihanalist Sigmund Freud, a emigrat cu familia in anul 1933 in Anglia, refugiindu-se din fata terorii naziste. Si-a descoperit repede vocatia artistica, astfel incat educatia pe care a primit-o a stat sub semnul artei. A initiat si sustinut renasterea picturii figurative, care dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial a irupt ca principala directie artistica, cunoscuta sub numele de Scoala Londoneza. Impreuna cu Francis Bacon si Frank Auerbach a sustinut revenirea personajelor in compozitie si a revolutionat portretul contemporan, sustragandu-se oricaror prejudecati si falsului puritanism. Si-a conturat o estetica proprie cu perseverenta si fermitate.Cea mai importanta parte a creatiei lui Freud o reprezinta portretele. Marele numar de portrete ale lui Kitty dovedesc influenta creatiei lui Ingres. Freud reliefeaza ochii si fata, facand personajele mai autentice si mai puternice decat sunt in realitate. Freud prezinta tot mai des si personaje feminine si masculine goale, lipsite de orice conotatie sociala, indepartandu-se de nudul idealizat care fusese pretuit in pictura traditionala. Tablourile sunt la fel de provocatoare precum a fost la vremea lui Inceputul lumii (1866) al lui Gustave Courbet.

Freud a fost foarte atasat de atelierul lui din cartierul londonez Paddington. Creatia sa a inceput sa fie cu adevarat apreciata abia in anii '80. In 1981, pictorului i s-a decernat titlul de Commander of the Order of the British Empire, iar in 1983 titlul de Companion of Honour. In 1997 a primit Premiul Rubens (Rubenspreis) din partea orasului Siegen. Intre 1987-1988 a fost organizata o mare expozitie retrospectiva a artistului la "Hirshhorn Museum" din Washington, precum si la Musee National d'Art Moderne din Paris. In anii '90 au urmat expozitii succesive la Londra, New York si Madrid.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.