Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sabiile samurailor - Un secret neelucidat
1.871 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Japonia - Casta samurailor /
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de escortgu
 
  Adevarul despre razboinicii Ninja / Documentar istoric
2.765 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japonia secreta - Intoarcerea barbarilor (europeni)
1.446 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Cele mai vechi picturi rupestre -op neanderhalienelor
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japonia - Vointa Shogunilor
1.380 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Miyamoto Musashi, cel mai vestit samurai al Japoniei
778 vizite - 0 comentarii
adaugat de fata
 
  Civilizatii antice din Orient: Regatul Gandhara
606 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craniile de cristal din Mexic - Enigme ale istoriei
1.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Japonia - Istoria secreta a samurailor
1.738 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Japanese Samurai Katana Sword – Arta sabiilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.06.2020  Adauga la favorite 487 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Acest film documentar prezinta arta traditinala de faurire a sabiilor japoneze. Katana este un tip de sabie japoneza numita de multe ori si "sabie de samurai". Aceasta arma a aparut in perioada Muromachi (Ashikaga), 1336-1573. Katana este caracterizata de proprietatile sale: are forma curbata cu lungimea lamei mai mare de 60 cm, usoara, cu o singura lama, cu garda de forma circulara sau patrata, si cu manerul destul de lung pentru a putea fi tinut cu ambele maini. Din punct de vedere istoric, ea a devenit inseparabila de samuraiul din perioada feudala a Japoniei, si a devenit cunoscuta pentru abilitatea ei de taiere si a ascutimii sale.
Lungimea lamei a variat considerabil pe parcursul istoriei. La sfarsitul secolului al XIV-lea si inceputul secolului al XV-lea, lama katanei obisnuia sa aiba lungimea intre 70 si 73 cm lungime. La inceputul secolului al XVI-lea, lungimea medie era mult mai apropape de 60 cm, dar la sfarsitul secolului respectiv tinde iar spre 73 cm.

Katana facea deseori pereche cu wakizashi, o sabie similara, dar mai scurta, purtata de cei ce apartineau clasei razboinicilor. Rareori facea pereche cu tantō, o sabie de aceeasi forma, dar de lungimea unui cutit. Cuplul format de katana si wakizashi se numea daishō si reprezenta puterea sociala si onoarea unui samurai.

Constructia unei katane este un proces de munca manuala dezvoltat in Japonia medievala. Sabiile japoneze autentice sunt foarte rare in zilele noastre, cu toate ca exista exemplare originale, insa in schimbul unei sume formidabile de bani. Katane moderne sunt facute de cativa fierari licentiati care inca practica aceasta indeletnicire transmisa din generatie in generatie.

O sabie katana autentica se face din otelul japonez numit "Tamahagane". Forjarea unei lame de katane putea dura ore sau zile intregi, procedeul fiind considerat o arta sacra. Ca si in cazul multor alte procese complexe, mai multi realizatori/artisti au fost implicati, si nu doar un singur artizan. Exista un fierar pentru a realiza duritatea sabiei, de multe ori un al doilea fierar (ucenic) pentru a indoi metalul, un specialist de polizat, si chiar si un specialist pentru realizarea marginii lamei. De multe ori, existau specialisti pentru realizarea manerului, a tecii si a portiuni de separare a tecii de maner, tsuba.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.