Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
44 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
804 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria OZN-rilor
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 cele mai misterioase descoperiri subterane din lume
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul, imperiul pierdut-Cerul coborat pe pamant
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Orientului Mijlociu -p.2-5
1.595 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

istoria bicicletei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.06.2020  Adauga la favorite 330 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
O bicicleta poate fi definita in general ca fiind un vehicul rutier cu doua roti asezate in linie una in spatele celeilalte, puse in miscare prin intermediul a doua pedale actionate cu picioarele. Se estimeaza ca mersul pe bicicleta este de trei ori mai eficient din punct de vedere energetic decat mersul pe jos, iar viteza este de trei - patru ori mai mare.

Fiind inventate in Europa secolului 19, bicicletele sunt acum in numar de peste un miliard, asigurand in multe regiuni mijlocul principal de transport. Ele sunt de asemenea foarte populare ca mod de recreatie, si au fost adaptate pentru folosinta in multe alte domenii ale activitatii umane cum ar fi cel al jucariilor, fitness, aplicatii militare, servicii de curierat si sportul numit ciclism.

Forma si configuratia de baza a cadrului, rotilor, pedalelor, sezutului si a ghidonului au suferit doar mici schimbari din 1885, cand a fost construit primul model cu lant, cu toate ca multe detalii importante au fost imbunatatite, in special odata cu aparitia materialelor moderne de fabricatie si a proiectarii asistate de calculator. Acestea au permis raspandirea modelelor speciale pentru cei ce practica un anume tip de ciclism.

Bicicleta a influentat istoria in mod considerabil, atat in domeniul cultural, cat si in cel industrial. In anii de inceput, constructia bicicletelor s-a inspirat din tehnologiile deja existente, dar in ultima vreme bicicleta a contribuit la randul ei la dezvoltarea tehnologiilor, atat in vechile domenii, cat si in altele noi.

Germania face un pas important in dezvoltarea transportului verde, intentionand sa construiasca prima autostrada pentru biciclete de pe teritoriul sau.De curand, a fost deschis publicului primul tronson al soselei, masurand 5 kilometri. In momentul in care va fi finalizata, autostrada va avea o lungime de 100 de kilometri.

Stramosul bicicletei a fost creat de catre baronul german Karl Drais, care a inventat si si-a patentat masina de alergat in anul 1817.[2][3] Asadar, in acel an a avut loc prima plimbare cu bicicleta din orasul sau natal, Mannheim, pana in suburbia Rheinau.

Ea a fost perfectionata continuu in mai multe state, aspectul de astazi fiindu-i dat in 1845 de un alt inventator german, Milius, iar denumirea de francezi -velociped (din latina: veiox, rapid si pex, picior). Primele biciclete erau din lemn. Din a doua jumatate a secolului, ele se vor produce din fier si cu roti de cauciuc.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.