Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ulei doar 100 de calorii la 100 de grame!
340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu crema fara coacere!!
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort de fructe cu iaurt fara coacere
804 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura in 5 min
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tortul perfect in 5 minute! Fara coacere, fara gelatina!
1 vizita - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desert in 15 minute! Fara faina si coacere.
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu zmeura -Fara cuptor, fara gelatina!
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort ZEBRA fara coacere, fara faina!
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desert delicios in 5 minute / fara zahar / fara faina /
267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheesecake de capsuni fara coacere
2.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Tort profiterol fara coacere (fara gelatina) in 30 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.06.2020  Adauga la favorite 496 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:

400 ml de frisca 35%, rece
200 g ciocolata amaruie, 45% cacao
200 g ciocolata cu lapte, 30% cacao
25 g zahar vanilat sau zahar pudra
50 ml coniac
50 ml lapte, frisca sau apa
Doua pachete de profiterol congelata cate 250 g
1 foaie de napolitana
Optional, cativa fulgi de ciocolata pentru decor
Si o lingurita de razatura de portocala


Ca sa ne facem munca mai usoara vom folosi profiterol congelat umplut cu frisca. Eu l-am cumparat de la Lidl din sectiunea de congelate, dar e posibil si mai gasiti si prin alte magazine ceva asemanator. Sunt 20 in pachet fix cat trebuie pentru un strat.

Batem frisca. Ea trebuie sa fie de 35% grasime si cat mai rece. Dupa ce am mixat un minut, adaugam 3 plicuri de zahar vanilat. In mod normal ar trebui zahar pudra, dar si zaharul vanilat este destul de fin si se va topi foarte bine. De cum frisca se intareste ne oprim, pentru ca altfel se va separa si se se va transforma in unt. Punem la frigider.

Ciocolata.

E foarte important sa respectati cantitatile si procentul de cacao pentru fiecare ciocolata. Daca puneti ciocolata cu mai putina cacao, crema nu se va intari si e foarte posibil sa vi se separe.

Se topeste pe baie de aburi sau la microunde la putere mica. Adaugam 50 ml coniac. Acesta se poate inlocui cu rom sau diferite lichioruri. Daca nu doriti alcool se poate pune lapte, cafea sau chiar apa in aceeiasi cantitate. Eu mai pun o lingurita de razatura de portocala , dar e compet optional. Voi adaugati ce arome doriti.

Mixam. Crema pare ca se branzeste. Intodeauna cand vi se intampla asta la o crema de ciocolata solutia este simpla – mai mult lichid. Eu adaug 50 ml frisca, dar puteti pune in loc orice alt ceva – lapte, cafea, apa, extra alcool. Mixati in continuare si va deveni fina si omogena.

Peste crema de ciocolata astfel obtinuta punem frisca batuta, cea pe care am pastrat-o in frigider si amestecam prin invaluire pana omogenizam totul. Nu exagerati insa – prea multa amestecare va face crema sa se separe.

Asamblare.

Avem nevoie de un inel de tort cu diametrul de 19 cm. Taiem foaia de napolita astfel incat sa fie mai mica in diametru decat forma de tort pe care o folosim. O asezam la baza acestei forme. Punem cam jumatate din crema deasupra foii de napolitana, apoi aranjam un rand de profiterol (asa congelat cum este). Inghesuim sa incapa un pachet intreg. Acoperim cu crema din nou, dar vom folosi doar jumatate din ce ne-a ramas in bol. Mai punem un strat de profiterol astfel incat sa fie fix deasupra primului. Facem o fata deasupra cu restul de crema.

Daca vreti puteti decora tortul cu niste fulgi de ciocolata cumparati sau facuti de voi cu mandolina. Pur si simplu dati ciocolata, la temperatura camerei, pe aceasta razatoare si obtineti fulgi de ciocolata (v-am aratat asta in reteta video a tortului de ciocolata).

Dam la rece cateva ore bune pana se intareste bine. Cand e gata, incalzim putin inelul cu un prosop inmuiat in apa fierbinte, sau prin orice alta metoda, si apoi il scoatem usor.

Daca e nevoie mai nivelam marginile cu o gripca si e gata. Sper sa-l incercati.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.