Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Covrigi cu unt si susan
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Covrigi pizza
1.945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Covrigi ucrainieni
790 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Covrigi turcesti puhavi si deliciosi
594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta de reni din bezele glazurate cu ciocolata
783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Altfel de Kebab
459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cina delicioasa
225 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ramen picant
213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mucenici moldovenesti DE POST pufosi si aromati cu nuca
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Covrigi pufosi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.07.2020  Adauga la favorite 524 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:

500 ml lapte gras Covalact de Tara
150 g zahar
12 g sare
Intre 100-150 g unt gras Covalact de Tara
40 g drojdie proaspata verificata sa fie in termen
Aproximativ 800 g faina
1 ou pentru uns
Seminte de susan pentru decor
Mai intai masuram 500 ml de lapte gras si-l transferam intr-un vas pe care il putem incalzi. Adaugam zaharul si sarea. Mai avem nevoie de 100 g de unt gras; il punem si pe el in lapte, apoi incalzim toate aceste ingrediente. Amestecam pana cand untul s-a topit iar zaharul si sarea s-au dizolvat.

Mixtura obtinuta trebuie sa fie calduta, nu fierbinte. In caz contrar drojdia pe care o vom adauga in ea, va muri. Drojdia oparita si drojdia expirata sunt cele mai comune motive pentru care un aluat dospit nu creste. Amestecam putin.

Adaugam faina. Mai oprim totusi o cantitate mica, nu o punem chiar pe toata.

Amestecam cu o lingura de lemn pana aluatul prinde forma. Daca este foarte foarte moale mai adaugam si restul de faina.

Lasam putin deoparte. Mai taiem o bucatica de unt (50 g) si o topim.

Infainam bine plansa de lucru, rasturnam aluatul, infainam si suprafata aluatului si framantam. Daca simtiti ca este nevoie mai adaugati faina, dar tineti cont ca trebuie sa avem un aluat foarte moale si lipicios.

Turnam unt topit, doar partea galbena, suficient cat sa ungem bine tot aluatul cat si plansa de lucru, apoi continuam framantarea. Eu am pus cam jumatate din cantitatea pe care am topit-o. Este bine sa framantam aprox 15 minute, dar daca obosim, macar 10.

Ungem un bol mare cu putin unt topit, punem aluatul in el, acoperim bine cu folie de plastic si lasam la dospit aprox o ora la loc cald.

Rasturnam pe masa si impartim in 14 bucati egale.

Pentru ca facem covrigi impletiti, fiecare din aceste 14 bucati trebuie impartita in doua. Dam o forma de bila fiecarei bucati de aluat apoi le transferam pe o tava si le acoperim cu folie de plastic sa nu se usuce.

Luam o bila de coca si o intindem cu degetele intr-un rotocol. Daca vi se pare ca merge greu, folositi foarte putin din untul acela topit care a ramas.

Apoi rulam rotocolul obtinut ca pe un covoras. Apasam bine la fiecare rulare ca sa nu ramana goluri de aer. Procedam la fel cu inca o bila de aluat. Acest pas va crea straturi in aluat astfel incat miezul covrigilor se va desface in fasii.

Alungim fitilul de aluat frecandu-l intre masa si palme. Asezam cele doua snururi de aluat obtinute in x si le impletim. Dam o forma de colacel. Avem grija sa lipim bine aluatul unde se inchide cercul pentru ca se poate desface.

Punem covrigii pe tavi de cuptor cu hartie de copt. In timp ce lucram tavile vor sta mereu acoperite cu folie de plastic.

Lasam la dospit la loc cald timp de aprox 20-30 minute. Intre timp preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius. Eu am folosit un program cu incalzire sus si jos, plus ventilator.

Intr-o cana spargem un ou, punem o lingura de lapte peste el si-l batem bine. Ungem covrigii cu oul batut, ii decoram cu seminte de susan si dam la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15 min. Poate dura ceva mai mult sau mai putin in functie de cuptor, dar ca sa fiti siguri faceti testul cu scobitoarea. Coaceti tavile pe rand.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.