Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum jucam Tintar
734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chems (Kems)
1.995 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rummy
601 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se joaca jocul de carti Shithead
1.022 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canasta
638 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Toci
1.432 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se joaca Macao??!
1.065 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poker
810 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se joaca Domino
1.262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spades
752 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Games
 

 

Yams sau Yatzy - un joc de zaruri

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.07.2020  Adauga la favorite 1.670 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Yams sau Yatzy este un joc de zaruri creat de Milton Bradley. Ideea provine din jocuri anterioare precum Yacht si Generala. In joc sunt folosite cate cinci zaruri, urmarind completarea unui tabel prestabilit, scopul fiind de a avea un punctaj cat mai mare. Yams este un joc de societate caracterizat de noroc, strategie, probabilitate, atentie distributiva.
Reguli generale joc Yams
• Participa minim doi jucatori.
• Fiecare are cate cinci zaruri si cate o fisa cu tabelul de mai jos in care se completeaza punctajul.
• Prima data, fiecare jucator arunca concomitent cate un zar. Cel care are zarul mai mic deschide jocul.
• Arunca toate cele cinci zaruri. In functie de ce a iesit, fie se opreste si noteaza punctajul in tabel, fie alege cateva zaruri, iar pe restul le relanseaza.
• Poti relansa zarurile de maxim doua ori.
Exemplu: Arunc zarurile. Numerele aparute sunt “1,1,3,5,6". Pun deoparte “1,1" si relansez “3,5,6". Numerele aparute sunt “1,2,5". Pun deoparte “1" (acum am trei de “1" pusi deoparte) si relansez “2,5". Numerele aparute sunt “1,4". Rezultatul final este de “1,1,1,1,4". Aleg sa scriu “40" in dreptul careului. Acesta este cel mai convenabil punctaj, insa puteam scrie “4" in dreptul rubricii 1, “2" in dreptul perechii, “8" in dreptul tripletului, sau tot “8" in dreptul sumei generale.
• Apoi este randul adversarului.
• Jocul se sfarseste cand toate coloanele sunt pline.
• Castiga cel care are un punctaj final mai mare.
Reguli tabel Yams
Sfaturi si recomandari joc Yams
Avand in vedere ca ai la dispozitie noua coloane, la inceputul jocului completarea punctajului in tabel este lejera, insa, pe masura ce casutele se umplu, vei ajunge in situatii in care, de exemplu, vei avea absolut nevoie de un careu. Daca nu reusesti sa-l faci, atunci treci mai departe, barand pur si simplu casuta. Se considera 0 puncte.
Este de recomandat sa incepi jocul completand coloanele de sus in jos si de jos in sus, iar pe cele aleatorii sa le lasi pentru la sfarsit.
Cel mai greu la acest joc este sa iti iasa un yams, adica cinci zaruri cu acelasi numar. Cand completezi coloanele de jos in sus este foarte simpla completarea sumei generale, dar pentru yams este recomandat ca, daca nu iti vine in timp util un yams, sa barezi casa si sa treci mai departe.
De asemenea, pentru un incepator, este de recomandat ca primele jocuri sa le faca utilizand doar primele trei coloane (aleatoriu, de sus in jos si de jos in sus), daca se avanta din prima la tabelul pe care l-am pus eu la dispozitie, risca sa petreaca trei ore pentru un singur joc. In mod normal, un joc Yams in doi, utilizand intreg tabelul propus, tine o ora.
De obicei, Yams se joaca utilizand zaruri mai mari decat cele obisnuite, pe care le gasesti prin chioscuri. De asemenea, este nevoie de un covoras special pentru jocurile cu zaruri. Este foarte dezagreabil sa arunci cele cinci zaruri direct pe masa. Dar cum, prin Romania, nu am avut fericirea de a gasi un magazin serios, specializat in jocuri de societate, poti inlocui covorasul cu unul pentru poker, pe care il poti procura mai usor, sau cu o fata de masa mai groasa.
Sursa: www.tow.ro
Numar de jucatori: 2, 3, 4, 5-8


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.