Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Demi Moore - Mari actori,mari regizori
1.530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arnold Schwarznegger
2.032 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louis de Funes -
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Louis de Funes - Un comic genial
605 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un destin - Louis De Funes
1.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Radu Beligan
1.248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shane MacGowan - Interviu 2004 Despre fumat,Bauturi
1.082 vizite - 0 comentarii
adaugat de coca
 
  Louis de Funes - biografie
1.674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Liam Neeson / Mari actori
1.451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biografia Jack Nicholson
704 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Patrick Swayze

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.07.2020  Adauga la favorite 503 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Patrick Swayze a fost un actor si cantaret american cunoscut mai ales in urma aparitiilor din peliculele Dirty Dancing si Ghost, dar si din serialul de televiziune Nord si Sud. La inceputul anului 2008, Swayze a fost diagnosticat cu cancer pancreatic in stadiul IV si, dupa o lupta grea cu boala, ce a inclus tratamente agresive si operatii invazive, actorul a murit in septembrie 2009.

Cariera

Pana la varsta de 20 de ani, Patrick Swayze a practicat diverse sporturi precum patinaj, dansuri, balet clasic, gimnastica si fotbal. Dupa ce o accidentare la genunchi i-a incheiat orice perspectiva de a a-si dezvolta o cariera ca sportiv, Swayze s-a mutat la New York pentru a-si continua antrenamentele de dans.

Prima sa aparitie a fost in cadrul Disney on Parade, ca dansator. A urmat rolul lui Danny Zuko in piesa Grease pusa in scena pe Broadway, apoi rolul lui Ace in pelicula Skatetown, U.S.A., aparitii intr-un episod al serialului M*A*S*H si in The Renegades.

Dupa rolul din The Outsiders, numele lui Patrick Swayze a inceput sa fie cunoscut la Hollywood. Actorul a fost distribuit in Red Dawn, in Youngblood si in miniseria de televiziune Nord si Sud. In 1987, Swayze da lovitura cu rolul principal masculin din Dirty Dancing, un film ce initial trebuia sa fie difuzat in cinematografe doar intr-un weekend, dupa care sa fie lansat pe suport video. Succesul fulminant pe care l-a inregistrat filmul atat in SUA, cat si la nivel international, a adunat la box office peste 214 milioane de dolari, iar pelicula a devenit sursa de inspiratie pentru alte filme si seriale de gen.

Patrick Swayze a interpretat rolul lui Johnny Castle, un instructor de dans la o statiune de vacanta, care o cunoaste pe Baby Houseman, interpretata de Jennifer Grey si incep o poveste de dragoste. Patrick Swayze a fost nominalizat la Globurile de Aur in urma prestatiei sale. De asemenea, a interpretat si una dintre piesele de pe coloana sonora a filmului, She's Like the Wind, piesa ce a devenit un hit international si a fost preluata si interpretata si de alti artisti.

A fost distribuit ulterior in Road House, apoi in 1990 in Ghost, alaturi de Demi Moore si Whoopi Goldberg. A urmat Point Break in regia lui Kathryn Bigelow, impreuna cu Keanu Reeves si Lori Petty. In timpul filmarilor la Letter from a Killer, Patrick Swayze a fost grav accidentat dupa ce a cazut de pe cal si s-a izbit de un copac. Dupa o recuperare indelungata, actorul a revenit in 2000 cu peliculele Waking Up in Reno, alaturi de Billy Bob Thornton si Charlize Theron, si Forever Lulu, cu Melanie Griffith.

Un an mai tarziu, Patrick Swayze a aparut in Donnie Darko, un S.F. psihologic cu Jake Gyllenhaal, Drew Barrymore si Noah Wyle. Au urmat King Solomon's Mines si Dirty Dancing: Havana Nights, in cel din urma avand un rol cameo. A jucat pe scena Broadway-ului in Guys and Dolls, Goodtime Charley si Chicago. In 2009, Swayze a fost distribuit in rolul principal al serialului The Beast. Din cauza deteriorarii accelerate a starii sale de sanatate, serialul a fost anulat dupa numai cinci luni de difuzare. Dupa trei luni de la anulare, actorul a incetat din viata.

Viata personala

Patrick Wayne Swayze s-a nascut pe 18 august 1952 in Houston, Texas, SUA. Inclinatia pentru dansuri a mostenit-o de la mama sa, Patsy Yvonne Helen, coregraf si instructor de dans. Mai are doi frati si doua surori. A urmat cursurile San Jacinto College timp de doi ani, dupa care s-a mutat la New York.



A fost casatorit cu Lisa Niemi din 1975. Cei doi s-au cunoscut cand actorul avea 18 ani, iar Lisa, 14, in timp ce aceasta lua lectii de dans de la mama acestuia. De-a lungul vietii, Lisa Niemi a fost o sursa de inspiratie si, in acelasi timp, de forta pentru actorul care a trecut prin incercari grele. In urma decesului tatalui sau, Patrick Swayze a inceput sa aiba probleme cu alcoolul. Abia dupa ce una dintre surorile lui a decedat in urma unei supradoze, Swayze s-a hotarat sa ceara ajutor specializat in privinta problemelor cu alcoolul.

In ianuarie 2008, Swayze a fost diagnosticat cu cancer pancreatic in stadiu avansat. Desi a urmat tratamente agresive impotriva bolii la care a raspuns bine o perioada, actorul a murit dupa numai un an. A lucrat pana in ultimul moment al vietii, dorind parca sa contrazica tabloidele care ii anuntat periodic moartea iminenta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.