Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  TOP 100 Lucruri Interesante despre Spatiu si Univers
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre limba dacilor
1.689 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SOMNUL, O TEHNOLOGIE UITATA. Lucruri surprinzatoare
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este Area 51 si ce se intampla acolo? Mituri, povesti
635 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marturii istorice despre Iisus -
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele templelor antice si numarul de aur.
725 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vest si Est, diferente culturale
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea de dincolo, din perspectiva oamenilor de stiinta
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descoperirile arheologice de la TARTARIA si TURDAS
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 8 lucruri infricosatoare...
692 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

10 lucruri interesante despre somn

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.08.2020  Adauga la favorite 266 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Somnul este o stare fiziologica de repaus total, in care tot organismul se reface pentru a-si putea relua activitatea in fieare zi, fiind absolut esential oricarei fiinte umane. Cu toate ca savantii nu au reusit sa inteleaga pe deplin acest fenomen, exista suficiente informatii care sa ne ajute sa ne dam seama ce se intampla cu noi odata ce am inchis ochii. Iata cateva lucruri interesante de stiut: 1. In functie de varsta, fiecare dintre noi are nevoie de un anumit numar de ore de somn zilnic. Asadar, bebelusii dorm circa 16 ore pe zi, copiii cu varstele intre 3 si 12 ani dorm in jur de 10 ore, intre 13 si 18 ani - 9 ore, dupa 19 ani, dormim cam 8 ore, iar dupa 65 de ani ne sunt suficiente 6 ore.

2. In timpul somnului, organismul elibereaza hormoni importanti pentru ca celulele si creierul sa se poata regenera, iar intreg corpul sa elimine toxinele acumulate peste zi.

3. Nu exista vise stiintifico-fantastice. Visam numai persoane si locuri pe care le-am mai vazut, chiar daca nu ne mai amintim de ele. "Premonitiile" reprezinta un concept asupra caruia oamenii de stiinta prefera sa nu se pronunte.

4. Parasomnia reprezinta totalitatea tulburarilor ce insotesc somnul, normale in timpul copilariei si patologice daca persista la maturitate. De exemplu, agitatia si miscarile bruste, generate de cosmaruri, somnambulismul, bruxismul.

5. 12% dintre noi viseaza numai in alb si negru. Se spune ca procentul era mai mare inainte de aparitia televizoarelor color!

6. Visele sunt normale. Persoanele care nu viseaza niciodata au tulburari de personalitate.

7. Pozitia in care dormim poate spune cate ceva despre personalitatea noastra. Pozitia fetusului (pe o parte, cu genunchii adunati) este preferata a 41% dintre noi. Pozitia soldatului (pe spate) este adoptata de 8% dintre noi. Aici intra o mare pate dintre femeile care si in timpul somnului sunt obsedate de frumusete. Somnul pe o parte faciliteaza aparitia ridurilor, in timp ce somnul pe spate intinde tenul.

8. Stiati ca 1 din 4 cupluri casatorite dorm in paturi separate? Vrbim, desigur, despre persoanele in varsta, in cea mai mare parte, deranjate de sforaitul partenerului sau de alte tabieturi ale acestuia.

9. Somnul este mai important decat mancarea. In lipsa alimentatiei, decesul cauzat de foame survine in 2 saptamani, in timp ce 10 zile fara somn sunt suficiente pentru a ne omori.

10. Va mai amintiti ce ati visat? La 5 minute de la trezire, 50% din vis s-a sters, iar dupa 10 nu ne mai amintim circa 90% din vis.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.