Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Hernia de disc |.Cum poate fi evitata operatia
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hernia de disc
245 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce ascund ganglionii mariti
974 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
719 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coulrofobia
1.036 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata dupa operatia de hernie de disc
898 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand obesitatea iti pune viata in pericol.
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PROTEZA TOTALA DE GENUNCHI.
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chirurgia Neuromului Morton
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Operatia de extirpare a amigdalelor la copii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.10.2020  Adauga la favorite 396 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Exista doua motive principale pentru care este recomandata operatia de extirpare a amigdalelor la copii, dar lucrurile nu sunt batute in cuie, pentru ca fiecare situatie si fiecare pacient sunt diferite.
Obstructia
Amigdalele la copii pot creste suficient de mari pentru a obtura caile respiratorii, facand dificila inspiratia si expiratia. Acest detaliu este mai evident atunci cand cel mic sta intins, mai ales in timpul somnului, cand gravitatia face ca amigdalele sa coboare in caile respiratorii. Acest lucru duce la o complicatie numita apnee de somn obstructiva, care este foarte serioasa si poate duce la probleme de sanatate si de dezvoltare in cazul copiilor. Sforaitul nu este suficient pentru a pune un astfel de diagnostic. Apneea inseamna ca persoana respectiva inceteaza sa respire pentru o perioada de timp, asa ca ceea ce ar trebui sa urmareasca parintii este pauzele din respiratie.

Daca observati ca micutul are o astfel de problema, mergeti cu el la un control medical. Uneori, amigdalele sunt atat de mari incat operatia este evident necesara. In alte cazuri, lucrurile nu stau chiar asa. Cand necesitatea interventiei chirurgicale nu este sigura, se face un test numit polisomnografie, pentru a identifica mai precis cauzele apneei. Cel mai adesea problema se poate rezolva cu ajutorul medicatiei sau a unor dispozitive medicale, dar si prin schimbarea pozitiei de somn. Daca niciuna dintre aceste metode nu este eficienta, abia apoi se poate pune problema interventiei chirurgicale.Infectiile recurente
Copiilor afectati sever de infectiile recurente (mai mult de 7 episoade de infectie intr-un an) le poate fi utila extirparea amigdalelor. Oricum, doar prezenta unui gat inflamat, fie si de mai multe ori pe an nu este un criteriu pentru o astfel de interventie. Pentru a fi eligibili, copiii trebuie sa prezinte si febra, ganglioni limfatici cu dimensiuni marite si rezultate pozitive la testele pentru infectia cu streptococi. In cazul in care un copil este sever afectat de infectii recurente, operatia de extragere chirurgicala a amigdalelor va reduce semnificativ numarul acestora. Dar s-a observat ca si daca nu sufera aceasta interventie, numarul infectiilor se va rari cu timpul. Deci, in ambele cazuri copilul va fi mai bine. Asadar, daca infectiile nu ii afecteaza foarte serios viata, optiunea interventiei este una care trebuie foarte bine analizata
Sursa: health.harvard.edu


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.