Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Anastasia Romanov
1.697 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legiunea romana
1.734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Maria a Romaniei
2.062 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  Ultimul dintre Tarii Rusiei - Moartea unei dinastii
1.835 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Ultimul dintre Tarii Rusiei - Nicolae si Alexandra
1.749 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Sfarsitul Romanovilor
1.277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea Ducesa Maria-Teresa de Luxembourg
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Mama Elisabeta - 100 de ani in 100 minute
1.406 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
  Joia Mare -semnificatie
900 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Maria a Romaniei - Princess Marie of Edinburgh
1.592 vizite - 0 comentarii
adaugat de silvia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Ultima Mare Ducesa a Rusiei Imperiale, Olga Alexandrovna

 
 
 
 
 
Adaugat de TUDOR 20.10.2020  Adauga la favorite 439 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Olga Alexandrovna se naste la Palatul Peterhof la 13 iunie 1882. Mama ei, sfatuita de sora sa, Alexandra, Printesa de Wales, alege pentru Olga o doica engleza, Elizabeth Franklin, care va ramane alature de Olga toata viata.

Din motive de siguranta, Olga si fratii ei sunt crescuti la Palatul Gatcina, la 80 de km de Sankt Petersburg. Marea Ducesa si fratii sai sunt educati acasa de tutori particulari, invatand istoria, geografia, rusa, engleza, franceza, desenul si dansul.

Au parte si de activitati fizice, cum ar fi echitatia, inca de la varste fragede. Cu toate acestea, copiii nu sunt deprinsi cu luxul, fiind crescuti in conditii aproape spartane.


Olga trebuia sa-si faca intrarea in societate in vara anului 1899, la varsta de 17 ani, insa dupa ce fratele ei, Marele Duce George, moare de tuberculoza, prima ei aparitie publica este amanata pana in 1900.

Olgai nu ii place experienta, iar mai tarziu ii va spune biografului ei: "M-am simtit ca si cum as fi fost un animal intr-o cusca expus publicului pentru prima data."


In noiembrie 1919, cand trupele revolutionare inainteaza in Caucaz, familia fuge la Novorossiisk si se refugiaza la resedinta consulului danez, Thomas Schytte, care ii informeaza ca imparateasa-mama a ajuns in siguranta in Danemarca. Dupa o scurta sedere la consulul danez, familia fuge intr-o tabara de refugiati de pe insula Buyukada in apropiere de Istanbul.

In 1925, Olga si Nikolai merg la Berlin sa o cunoasca pe Anna Anderson, care se dadea drept Marea Ducesa Anastasia Nikolaevna, multiubita nepoata a Olgai. Desi la inceput ezita, in cele din urma Olga declara cu fermitate ca Anderson este o impostoare.

Imparateasa-mama moare la 13 octombrie 1928, la Hvidore. Cu partea ei din mostenire, Olga cumpara Knudsminde, o ferma din Ballerup situata la aproximativ 24 de km de Copenhaga.
Ferma ei devine un centru pentru comunitatea monarhista rusa din Danemarca.

De-a lungul anilor '30, Olga se dedica picturii. Are expozitii la Copenhaga, Londra, Paris si Berlin. O parte din banii obtinuti din vanzarea picturilor ii doneaza organizatiilor caritabile.


Emigrarea in Canada


La 2 iunie 1948, Olga si Nikolai Kulikovski pleaca in Canada[28], impreuna cu fiii lor, Tihon si Guri, sotiile acestora, Agnete si Ruth, precum si cei doi copii ai lui Guri si Ruth, Xenia si Leonid. Familia se stabileste la Toronto, apoi la o ferma de 200 de acri din Halton, in Ontario. In 1951, fosti ofiteri si membri ai Regimentului Ahtirski se strang acasa la Marea Ducesa Olga pentru a sarbatori 300 de ani de la infiintarea Regimentului Regal.



La Cooksville, Olga primeste in vizita numerosi demnitari interesati de „ultimii Romanovi", precum si membri ai diverselor familii regale, de exemplu Printesa Marina, Ducesa de Kent (fiica Marii Ducese Elena Vladimirovna),[31] sau Louis Mountbatten, Primul Conte Mountbatten de Burma
. In iunie 1959, regina Elisabeta a II-a si printul Filip viziteaza Toronto si o invita pe Marea Ducesa Olga la cina la bordul iahtului regal Britannia.[33]

Dupa moartea sotului ei, in 1958, starea de sanatate a Olgai se inrautateste tot mai mult. In aprilie 1960 (in timp ce la Londra moare sora ei mai mare, Xenia), Olga este internata la Toronto General Hospital.

La 21 noiembrie 1960 intra in coma. Ultima Mare Ducesa a Rusiei Imperiale, Olga Alexandrovna inceteaza din viata la 24 noiembrie 1960, la varsta de 78 de ani si este inmormantata alaturi de sotul ei la cimitirul York din Toronto.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.