Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prajitura turnata cu mere rase si aluat fraged.
246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura usoara cu mere, faina, oua, zahar si unt!
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu mere
3.259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu mere si frisca
1.894 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura frageda fara coacere
394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura olandeza cu mere
2.926 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu mere reteta marocana
856 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  | Placinta cu mere FARA ALUAT
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu mere cu BLAT USCAT
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MERE MARMELADA
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Prajitura cu mere,pufoasa si frageda

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.11.2020  Adauga la favorite 349 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:

300 g ou, ceea ce inseamna aproximativ 6 buc – preferabil la temperatura camerei
200 g zahar
30 g zahar vanilat – asta inseamna 4 pliculete – daca nu il folositi, inlocuiti cu zahar normal
200 g faina 000 sau 480
Optional, jumatate de plic de praf de copt (5 g)
2 lingurite aroma de vanilie si unt
3 mere potrivite, dulci acrisoare
O mana de fulgi de migdale sau nuca macinata, adica 40-50 g
Putin unt gras pentru uns tava
Mai intai curatam de coaja 3 mere dulci acrisoare, le taiem in sferturi, le scoatem casuta cu seminte si le feliem subtire. Nu folositi bucatile mari de fruct, pentru ca se vor duce la fundul prajiturii, toate. Le dam deoparte. Chiar daca se oxideaxa putin, nu are nici o importanta.

Ungem bine o forma cu unt gras. Eu folosesc aici o forma rotunda de tort cu diametrul de 24 cm, dar se pot utiliza si forme de chec, forme dreptunghiulare de prajituri si asa mai departe.

Preincalzim cuptorul la 170 grade Celsius. Pentru cuptorul electric am ales un program care da caldura sus si jos, plus ventilator.

Pentru aceasta minunata prajitura, baza este oul. El da structura si face aluatul aerat si pufos, nu faina, cum este cazul in aluaturile dospite. Prin urmare este foarte important sa avem cantitatea corecta de ou – 300 g. Insa nu de putine ori ouale din acelasi cofrag, sunt vizibil diferite intre ele ca dimensiune. Prin urmare, utilizand 6 bucati de ou niciodata nu veti avea aceeiasi cantitate. Trebuie sa cantariti.

Eu am aici 297 de g, ceea ce este bine, dar daca aveti lipsuri mai mari trebuie sa completati. Cum? Bateti un ou cu furculita, apoi compensati cantitatea lipsa.

Transferati ouale intr-un castron incapator cu gura larga si puneti tot zaharul odata peste ele, impreuna cu zaharul vanilat.

Mixati la viteza maxima. Acest tip de aluat facut prin mixarea oualor intregi, cu zaharul se numeste “Genoise". In unele retete de genoise mixarea se face pe baie de aburi pentru a produce o spuma mai stabila, dar este in regula si asa. Se caracterizeaza printr-un miez mai fraged, decat cel de pandispan unde mixam separat albusurile si galbenusurile.

Ceea ce trebuie sa retineti este ca mixarea dureaza 10 minute, sau chiar mai mult daca aveti un mixer mai lenes, asa ca nu va impacientati.

Stim ca aluatul este suficient spumat cand devine mai consistent, paletele mixerului lasa urme vizibile in aluat, si formeaza panglici in castron asa cum vedeti aici.

In faina amestecam praful de copt. Acesta nu este absolut obligatoriu, dar vi-l recomand ca o plasa de siguranta, in caz ca amestecati prea mult la incorporarea fainii.

Cu ajutorul unei strecuratori, cernem faina in strat mai grosut pe toata suprafata castronului . O incorporam in spuma de ou cu o paleta de silicon, cu miscari blande, prin invaluire. Nu lucram mai mult de cateva secunde. Imediat ce faina uscata a disparut in spuma, cernem alt strat. Procedam identic pana terminam faina. Nu insistati sa incorporati bine, bine la fiecare aditie de faina, in momentul in care ati pus-o in aluat.

La sfarsit mai adaugati aroma de vanilie si unt, daca doriti sa o folositi bineinteles, si jumatate din cantitatea de midgale sau nuca.

Acum, dupa ce toate ingredientele au fost adaugate, puteti insista un pic cu amestecatul, in caz ca se ivesc petice de faina uscata.

Turnam jumatate de aluat in tava. Punem jumatate din cantitatea de mere, asa pe muchie, apoi cealalta jumatate de aluat si cealalalta jumatate de mere. Deasupra presaram migdale sau nuca macinata ramasa.

Dam la cuptorul preincalzit, la 170 de grade Celsius timp de aproximativ 45 minute.

Poate dura o idee mai mult sau mai putin, in functie de cuptorul fiecaruia.

Asa arata cand este gata. Il lasam sa se raceasca cel putin 15 minute, timp in care se va lasa putin. Este normal. Apoi il desprindem de marginile tavii, indepartam inelul, il asezam pe un platou de servire si cernem deasupra putin zahar pudra pentru decor.

Este extraordinar pufos, aerat, moale si fraged! O reteta pe care trebuie neaparat sa o incercati.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.