Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Despre Cha-Cha-Cha
1.339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hieronymus Bosch
1.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semnificatii ascunse ale nasterii lui Venus
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Constantin Brancusi
1.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Guernica de pictorul spaniol Pablo Picasso.
375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fata cu un cercel de perla, de Johannes Vermee
1.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Victor Brauner, «Cazul straniu al domnului K
17 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hannaë 15 ani.
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rafael: Un zeu muritor |
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amazing-arta de mana
900 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Ernie Colon

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.03.2021  Adauga la favorite 406 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ernie Colon s-a nascut pe 13 iulie 1931 in Puerto Rico si a crescut in SUA. El si-a inceput cariera profesionala la Harvey Comics ca desenator al casetei de text din cartile de benzi desenate. Mai tarziu, el a lucrat ca artist la mai multe benzi desenate, inclusiv Richie Rich si Casper the Friendly Ghost. La Harvey, el s-a intalnit cu Sid Jacobson, care a devenit editorul si partenerul sau frecvent de creatie.

Prima sa creatie confirmata a fost realizarea ilustratiilor pentru povestea de doua pagini „Kaleidoscope of Fear" din Wham-O Giant Comics #1 (coperta datata aprilie 1967, publicata de compania de jucarii Wham-O). El a desenat trei episoade ale seriei Doctor Solar, Man of the Atom (#24-26, iulie 1968 – ianuarie 1969) a Gold Key Comics si a lucrat mult la revistele de benzi desenate horror in alb-negru Creepy, Eerie si Vampirella editate de Warren Publishing. In 1979, el a colaborat cu scriitorul Roger McKenzie la o adaptare a benzii desenate Battlestar Galactica pentru Marvel Comics.

Colon a contribuit la realizarea benzilor desenate Grim Ghost pentru Atlas/Seabord Comics; fantezia istorica Arak, Son of Thunder (impreuna cu scriitorul Roy Thomas); Amethyst, Princess of Gemworld (cu scriitorii Dan Mishkin si Gary Cohn) pentru DC Comics; Airboy pentru Eclipse Comics; Magnus: Robot Fighter pentru Valiant Comics; si Damage Control si Doom 2099 pentru Marvel Comics. Tot pentru Marvel, Colon a scris, desenat si colorat romanul grafic stiintifico-fantastic Ax (1988).

Colon a fost redactor al companiei DC Comics din 1982 pana in 1985.[10] El a supervizat seriile de benzi desenate Arion, Lord of Atlantis, The Flash, Green Lantern si Wonder Woman.

La sfarsitul anilor 1980, Colon a desenat seria de scurta durata Rocky si Bullwinkle din revista pentru copii acompaniei Marvel Star Comics, editata de Sid Jacobson. Colon a revenit la Harvey Comics, impreuna cu Jacobson, la inceputul anilor 1990 si a lucrat la mai multe proiecte, cum ar fi Monster in My Pocket si Ultraman. Din 2005 pana la disparitia tabloidului Weekly World News in 2007, el a desenat acolo seria saptamanala de benzi desenate SpyCat.

Colon si Jacobson au creat un roman grafic dupa Raportul Comisiei 9/11 intitulat The 9/11 Report: A Graphic Adaptation (coperta datata august 2006).[12] Au lansat o continuare de 160 de pagini, After 9/11: America's War on Terror (august 2008). Romanul grafic al celor doi creatori, A Graphic Biography: Che, a fost lansat in 2009. In anul urmator, compania editoriala Farrar, Straus and Giroux le-a publicat romanul grafic Anne Frank: The Anne Frank House Authorized Graphic Biography, prin intermediul editurii Hill & Wang.[13][14]


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.