Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Chiftele de post din ciuperci, gatite la cuptor sau in f
222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiftelute cu fasole si ciuperci -reteta de post
1.445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiftelute din ciuperci
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiftelute cu ciuperci
886 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarmale de post cu soia si ciuperci in foi de varza acra
402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu ciuperci - reteta de post
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiftelute de post aromate cu tarhon
7.562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciuperci cu sos de rosii si usturoi, la cuptor
776 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiftelute din peste proaspat
427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chiftelute de POST cu sos de rosii, din cartofi,ciuperci
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Chiftelute de post din ciuperci,prajita sau la cuptor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.03.2021  Adauga la favorite 373 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:

500 g ciuperci
2 catei mari de usturoi
2 linguri de orez
O ceapa foarte, foarte mica
Pesmet
O lingurita de piper boabe
Sare
Patrunjel tocat
Ulei pentru prajit
Optional: cateva fire de cimbru proaspat si de oregano
Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa punem orezul fa fiert. Punem o cana de apa peste el si-l lasam sa fiarba mult, mai mult ca la pilaf, pana bobul se pastuieste foarte usor. Cand e gata il strecuram si-l dam deoparte.

Ciupercile. Eu folosesc pentru aceasta reteta ciuperci pleurotus, care sunt foarte gustoase. Se pot folosi si ciuperci champinion albe si mici, pentru ca ele nu au lamelele negre, dar vi le recomand pe astea.

Ciupercile pleurotus sunt destul de curate pentru ca ele nu cresc in pamant ci pe butuci de lemn sau suport de celuloza gen rumegus, dar daca doriti le puteti clati. In general trebuie evitata spalarea ciupercilor pentru ca se innegresc, dar daca o faceti repede fara sa zaboviti si fix inainte sa le gatiti, nu este nici o problema.

Peste ciuperci punem boabele de piper, cimbru si oregano. Ierburile proaspete se pot omite daca nu aveti. Punem apa peste ele cat sa le cuprinda si le punem la fiert cu focul mare. Acum, am citit in cateva articole despre ciuperci ca acestea trebuie gatite in apa deja clocotita. Nu explica si de ce, dar probabil pentru ca sunt poroase, si absorb multa apa. Pentru aceasta reteta cel putin, eu nu am observat vreo diferenta intre cele doua tehnici, dar voi puteti sa faceti asa daca vreti.

Dupe ce au fiert 10 minute de cand le-am dat in clocot, le luam de pe foc si le strecuram. Nu le tinem mai mult de 10 minute (vezi motivul despre care vorbeam mai devreme).

Le lasam un pic sa se raceasca timp in care tocam ceapa. Daca nu gasiti o ceapa foarte mica puneti un sfert sau o jumatate din una normala.

Ciupercile trebuie maruntite si pentru asta vom folosi un robot de bucatarie.Trebuie sa stiti ca piciorul la pleurotus este mult mai tare decat la champinion si in mod normal se indeparteaza; dar pentru ca il punem la blender, acum nu e nevoie. Nu se va simti in chiftelute.

Bucatile rezultate din blender trebuie sa fie variate, si mai mari si mai mici. La sarja a doua de maruntire vom pune in robot si orezul fiert. Acesta trebuie pastuit bine, bine altfel nu isi face treaba. Orezul fiert este arma secreta a acestor chiftelute, pentru ca el leaga foarte bine compozitia, mult mai bine decat faina. Daca nu il pasati bine insa chiftelutele nu vor fi legate, se vor destrama la prajit.

La ciuperci si la orezul date prin blender, mai adaugam usturoiul trecut prin presa, ceapa tocata, sare dupa gust, putin patrunjel verde tocat si amestecam. Se mai poate pune si piper, sau 1-2 linguri de pesmet daca vreti o compozitie mai ferma.

Acum trebuie sa modelam chiftelutele. Ne ungem mainile cu putin ulei, luam compozitie cu lingurita, de marimea unei nuci, modelam chiftelutele sub forma rotunda si le dam prin pesmet. Se obtin cam 20 de chiftelute.

Chiftelutele se prajesc in ulei. Daca doriti sa le preparati la cuptor, folositi o tava cu hartie de copt, iar pe chiftelute aplicati putin ulei ca pesmetul sa nu ramana uscat. Dati la cuptor la 190 de grade Celsius, in jur de 20-30 de minute. Deasupra nu sunt foarte rumenite, dar dedesupt da, si asa stiti ca sunt gata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.