Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Unchiul Nino (SUA 2003 Drama 104 min
206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parintii teribili (Franta 2003) Drama 90 min
1.825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In umbra prohibitiei (SUA 1939) Crima / Drama 104 min
1.666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asculta-mi melodia (SUA 2014) Muzical Drama / 104 min
598 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina razboinica (SUA 2003) Actiune,Drama / 98 min
15.266 vizite - 0 comentarii
adaugat de marica
 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.322 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Viata mea,fara mine (SUA 2003) Drama romantica 103 min
3.528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dragostea vine incet 1 (SUA 2003 )Drama 84 min Sb lb.Ro
9.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bietul, bietul Pavel (Rusia 2003) Istoric / 101 minute
2.516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Abandonata de soarta (SUA 2003) Drama 104 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.04.2021  Adauga la favorite 301 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.2
   
 
Abbandonata Dal Destino
Homeless to Harvard: The Liz Murray Story
IMDB 7.2

Regia de Peter Levin


Liz Murray si sora ei mai mare Lisa locuiesc in Bronx, fiice a doi dependenti de droguri, asa ca inca din copilarie sunt fortati sa aiba grija de ei insisi. Intreaga familie traieste cu o subventie lunara acordata parintilor si pe care acestia, Peter si Jean, o cheltuiesc pentru a cumpara alcool, heroina si cocaina, vandand si alimente si aparate: fiicele sufera, asadar, de foame, nu au haine schimbare sau ce sa spele, ceea ce duce la Liz sa fie hartuita frecvent la scoala, mama ei fiind spitalizata frecvent cand supradozeaza. Lisa este prezentata ca fiind mai puternica in incercarea de a se opune mamei sale care ia droguri si le cere fiicelor bani chiar si cu violenta, Liz apare la inceput condescendenta pentru ca crede ca „cand esti copil, parintii sunt zeii tai" care trebuie sa fie multumiti in toate.; Pe masura ce creste, insa, Liz isi da seamafiabilitatea acestora.

Cele doua fete trec frecvent de scoala pentru a avea grija de mama lor, alcoolica, schizofrenica si aproape complet orba (poate este o boala ereditara, avand in vedere ca Lisa o va dezvolta mai tarziu), si tatal ei, bolnav de SIDA , inteligent si cult, dar incapabil sa sa aiba grija de el insusi, de fiicele sale si de casa. In lipsa surorilor de a tine la distanta comportamentul parintilor, asistentii sociali le inchid intr-o institutie, unde Liz este abuzata de toate fetele si abandonata timp de cateva zile. Mai presus de toate, neputinta lui Liz fata de dependenta si neglijarea parintilor si lipsa de ajutor din partea asistentilor sociali sunt confundate de acestia din urma cu lipsa disciplinei.

Liz merge sa locuiasca cu mama si sora ei cu bunicul ei matern, un om violent care si-a batut si violat propriile fiice (Jean a fugit de acasa cand avea 15 ani, ca sa scape de el), dar mama ei incepe sa bea din nou, Liz se cearta bunicul sau si fugi de acasa. Cand descopera ca mama ei este bolnava de SIDA, Liz se intoarce acasa sa aiba grija de ea, simtind ca femeia, in ciuda consumului de droguri, isi iubeste foarte mult fiicele si ca repeta ca „lucrurile se vor imbunatati".

In 1996, cand Jean a murit de SIDA, tatal si fiicele nu mai puteau plati chiria casei din cauza dependentei de droguri a barbatului si, prin urmare, intreaga familie a fost evacuata: tatal a fost internat intr-un ospiciu pentru persoanele fara adapost. gazduita de un prieten, Liz ramane pe strada, hranindu-se cu gunoi si dormind in trenurile de metrou sau in afara casei unui prieten. Trec doi ani, pe care Liz ii traieste descurajat, dar in cele din urma Liz decide sa se intoarca la scoala, avand incredere in cuvintele mamei sale „lucrurile se vor imbunatati": isi gaseste un loc de munca si reuseste sa termine liceul in 2 ani in loc de cei 4 care lipsesc, in felul acesta ii ajunge din urma pe colegii sai de scoala. Intre timp, Lisa, chiar daca orbeste, reuseste sa obtina un loc de munca.

Datorita unei competitii de la New York Times , Liz castiga o bursa la Universitatea Harvard . Filmul se incheie cu relatarea jurnalistilor despre povestea ei, spunand ca viata ei dificila a determinat-o sa nu aiba nicio certitudine in viata, sa uite trecutul, sa nu rupa viata pe strada si sa lupte pentru demnitatea pe care viata i-a luat-o. , considerand ca parintii si-au iubit in continuare fiicele si ca acest lucru o determina pe Liz sa le ierte. Toate acestea chiar daca, reitereaza Liz insasi inainte de a intra la universitate, nu inseamna ca „este atat de dificil sa cresti singura", adica abandonat de familie si fara niciun ajutor.

Distributia
Thora Birch : Liz Murray
Michael Riley : Peter
Robert Bockstael : David
Makyla Smith : Chris
Kelly Lynch : Jean Murray
Jennifer Pisana : tanara Liz
Aron Tager : Pop
Ellen Page : Tanara Lisa
Marla McLean : Lisa
Marguerite McNeil : Eva
Amber Godfrey : Alba
Seamus Morrison : Bobby
Rejean Cournoyer : politist irlandez
Mauralea Austin : Miss Wanda
Cecil Wright : Domnul Maki


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.