Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Secretele Marelui Zid din China
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumile pierdute ale Mediteranei
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele inghetate ale frontului alpin
100 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumi pierdute -mostenitori ai lui Genghis-Han
1.305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de locuri pierdute descoperite in munti
130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata femeilor tibetane
586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul riturilor tibetane -
710 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Voi cu Voicu. Secretele lumii, ascunse la Vatican
812 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chivotul legamantului: Secretele Bibliei
168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele ingropate ale Bibliei
990 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Secretele pierdute ale Medicinei Tibetane

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.04.2021  Adauga la favorite 422 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cu 1200 de ani in urma oamenii din Tibet au dezvoltat un sistem medical complex. Ei au inteles modul in care mintea afecteaza organismul. Ei stiau moduri subtile de a schimba chimia organismului cu medicamente obtinute din plante si minerale. Ei au binecuvantat medicamente lor in ritualuri de lunga durata. Si ei au codificat aceasta cunoastere intr-o serie de picturi elaborate numite thangkas.


Filmul "Blue Buddha: Secretele pierdute ale Medicinei Tibetane" urmeaza odiseea medicinii tibetane traditionale de la radacini ei in vechiul Tibet pana la interesul general la nivel mondial fata de intelepciunea traditionala medicala. Intalnim astfel mai multi medici cu renume in India, pe masura ce filmul ne prezinta conceptele de baza ale acestui sistem stravechi de vindecare. Vom urmari, de asemenea, soarta din cele 77 de thangkas care sunt cuprinse in Atlasul de Medicina tibetana, cel care codifica intregul sistem de vindecare. De la zapezile din Siberia si Himalaya la cultura vitala a Tibetului in exil, in Dharamsala, India, aceasta este o analiza uimitoare asupra originilor medicinii tibetane.

Filmul "Blue Buddha: Secretele pierdute ale Medicinei tibetane" se concentreaza asupra vietii unui calugar budist si a unui medic care practica medicina traditionala tibetana in Siberia. Nu a fost intotdeauna usor. Au fost vremuri cand el a fost vanat de KGB si i-a fost interzis sa paraseasca tara. Cu toate acestea, el si-a pastrat credinta in puterea medicinei budiste. Acest documentar il prezinta pe Tuvan Lama in rolul sau de membru vital al acestei comunitati indepartate, cum el isi trateaza pacientii, cum conduce ritualurile traditionale si trimite acest vast patrimoniu medical la generatiilor urmatoare. Asa cum budismul informeaza ritualurile acestei comunitati, Tuvan Lama crede budismul si Medicina tibetana merg impreuna, deoarece acestea sunt inseparabile. El crede ca trebuie sa cunoasti fundamentul budismului pentru a intelege bazele de medicinei. El este de parere ca acestea trebuie sa fie intelese cu corpul, mintea si sufletul


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.