Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  A stat singura (SUA 1991) Drama 95 min
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imagine goala (SUA 1979) Drama 120 min
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O fata stralucitoare (SUA 1998) Drama,Romantic / 91 min
1.643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fata care vinde flori (Korea 1972) Drama 123 min Sb rom
1.037 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.333 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Nici o cale de iesire (SUA 1950) Crima,Drama / 106 min
1.421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Forever Ambre (SUA 1947) Drama istorica 133 min
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Profetul salbatic (Marea Britanie 1972) / Drama 94 min
1.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de gusa
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Fata de culoare (SUA 1972 ) Drama 97 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.08.2021  Adauga la favorite 289 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.
   
 
Black Girl (1972)
Regizat de catre
Ossie Davis

IMDB 7.0

O tanara sfideaza asteptarile scazute pe care le-a pus familia ei, hotarata sa distraga atentia visului ei de a deveni dansatoare. Povestea incepe in casa mamei Rosie, unde Billie locuieste cu mama ei Mama Rosie si cu bunica Madear. Billie Jean, cea mai tanara dintre cele trei fete, doreste cu disperare sa evite soarta celor doua surori ale sale, Norma Faye si Ruth Ann. Surorile mai mari au plecat de acasa, s-au casatorit, creandu-si propriile familii. Surorile isi viziteaza mama in fiecare zi din plictiseala, abatandu-si propriile esecuri catre sora lor cea mai mica Billie. Cea mai mare sora Norma Faye si Ruth Ann de mijloc nu au reusit sa termine liceul, lipsind o viziune pentru a-si crea propriile aspiratii viitoare. Billie Jean viseaza sa devina o dansatoare de succes, dar mama si surorile ei ii micsoreaza incercarile de a se imbunatati.

Mama Rosie isi compara nefavorabil fiicele cu Netta, o domnisoara din cartier, pe care o iubeste ca o fiica. Mama Rosie a format o legatura cu Netta, a carei mama naturala sufera de boli psihice severe. Netta reuseste in timp ce isi continua educatia, urmand facultatea intr-un oras din apropiere, ceea ce ii ofera lui Netta speranta unei cariere promitatoare la finalizare. Resentiata de fiicele Mamei Rosie, Norma Faye si Ruth Ann, Netta este intampinata de ura, amenintari si potentiale violente la sosirea ei pentru a o vizita pe Mama Rosie de la facultate. Cu toate acestea, in ciuda confuziei confruntative, Netta are planuri ca Billie Jean sa termine liceul si sa aplice pentru facultate la sfarsitul perioadei scolare.

Surorile lui Billie Jean nu au inteles, imaginat si nici nu au indraznit sa-si imagineze nicio aspiratie proprie din cauza lipsei de educatie, motivatie si nesigurante. De-a lungul filmului, Mama Rosie vorbeste despre visele pe care le-a tinut din tinerete, pe care nu le-a indeplinit niciodata datorita unei vieti in casatorii esuate, copii si distrageri de sine. Mama Rosie isi traieste acum viata prin Netta in timp ce o incurajeaza pe Netta sa devina profesoara. Fostul sot al Mamei Rosie si tatal celor doua fiice mai mari, se intoarce in oras pentru a vizita familia cu speranta de a reaprinde o relatie cu Mama Rosie.

Conversatiile despre vulgaritati rezulta din partea tatalui vizitator Earl, in timp ce vorbeste despre modul in care Billie poate face acest lucru dansand intr-un bar din Detroit. Herbert, iubitul care locuieste in biserica, bunica, se opune conversatiei nerespectuoase, amintindu-i lui Earl ca vorbeste in compania femeilor si a unui adolescent. Mama Rose, intervine, sfatuindu-l pe Herbert, ca toti cei prezenti sunt mari si casatoriti, cu exceptia lui Billie. Scena face aluzie la motivul pentru care familia ar putea fi intr-un loc atat de disfunctional. Familia nu numai ca sufera de aspiratii de a-si imbunatati viata, dar pare sa fi pierdut integritatea, precum si un sentiment de decenta si substanta. Filmul progreseaza, Earl si Mama Rosie mergand la un parc din apropiere. Pe masura ce cei doi intra, se intalnesc cu sunetul rasului tineresc, copiii jucandu-se, intr-un parc insorit.Earl alearga in jurul parcului, in timp ce Mama Rosie arata cu ras de parca amandoi isi amintesc de zilele lor de tinerete si de vise. Earl si Mama Rosie discuta apoi despre trecutul lor dulce-amarui, un timp prea tarziu pentru a se reinnoi.

Mama Rosie si Earl se despart curand de companie dupa ce au discutat despre viata lor actuala. Rosie se intoarce acasa cu un sentiment de dezechilibru impus de prezenta lui Earl. Rosie si mama ei se angajeaza intr-o conversatie nereusita, care ia o intorsatura acra, trezind rani vechi si dureroase. Atat Madear, cat si Rosie sunt fortati sa se confrunte cu adevaruri interioare care duc la conflicte suplimentare in scenele finale. Filmul se misca cu surorile mai mari care se inghesuie pe Billie Jean, tinand-o apasata, insistand ca Billie Jean trebuie institutionalizata, deoarece nu reusesc sa inteleaga si sa respecte obiectivele lui Billie.

Bunica Madear vine in ajutorul lui Billie si ii aminteste fiicei sale Rosie visele sale din trecut. Madear ii cere lui Rosie sa-i permita lui Billie sa-si indeplineasca visele, indiferent de intelegerea oricui, fara interferente. Madear pledeaza in numele drepturilor lui Billie Jean de a fi respectata pentru a trai si a-si urma propriile vise. Madear se opune oricarei alte judecati sau obstacole din partea familiei fata de Billie Jean. Filmul se incheie cu plecarea lui Billie Jean de la casa pentru a participa la facultate, in ciuda protestelor surorilor sale invidioase. Billie intra intr-un taxi al viitorului ei, iar Madear si Mama Rosie privesc de pe veranda cu emotii amestecate. Matriarhii privesc cu teama, speranta, credinta si un sentiment de pace.

Distributie Editati | ×
Brock Peters ca Earl
Claudia McNeil in rolul lui Mu'Dear
Leslie Uggams in rolul Netta
Louise Stubbs in rolul Mama Rosie
Peggy Pettitt in rolul lui Billie Jean
Gloria Edwards in rolul Norma Faye
Loretta Greene in rolul Ruth Ann
Ruby Dee ca Mama lui Netta
Kent Martin ca Herbert


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.