Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tort de biscuiti cu mousse de ciocolata
1.916 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Numai lapte si ciocolata! Desert mousse in doar 10 min
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort delicios din ciocolata si cafea
678 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu ciocolata
49 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu mousse de ciocolata
1.498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desert delicios de mere
156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mousse de ciocolata si AVOCADO Retetele Manuelei
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bustean de ciocolata,spuma
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Islere cu ciocolata
882 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crema de ciocolata cu lapte
1.514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Mousse de ciocolata

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.09.2022  Adauga la favorite 167 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
INGREDIENTE PENTRU MOUSSE DE CIOCOLATA
330 g de ciocolata neagra
250 ml de smantana proaspata pentru frisca
4 albusuri
80 g de zahar
250 ml de smantana proaspata pentru frisca
sare

MOD DE PREPARARE MOUSSE DE CIOCOLATA
1. Cum se face crema de frisca si ciocolata. Turnam 250 ml de smantana proaspata pentru frisca intr-o craticioara si o lasam sa se incalzeasca, la foc mic, amestecand din cand in cand in ea, pana cand la marginea cratitei incep sa apara bule de aer, chiar inainte sa inceapa sa fiarba. Punem albusurile intr-un castron mare, curat si degresat, adaugam un sfert de lingurita cu sare si le batem spuma. Cand spuma este tare, adaugam zaharul si continuam sa mixam, intai la viteza mica, apoi o marim treptat, pana cand obtinem o spuma tare, densa si lucioasa, care nu mai cade de pe paletele telului. Turnam smantana pentru frisca fierbinte peste spuma de albusuri si amestecam usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus, ca si cum am intoarce compozitia, pana la incorporare. Adaugam ciocolata neagra, rupta in bucatele, o impingem usor in amestecul fierbinte si o lasam sa stea 1-2 minute fara sa amestecam . Apoi amestecam usor, tot cu spatula, si tot cu miscari de jos in sus, pana cand ciocolata neagra este topita si incorporata. Acoperim crema de ciocolata cu o folie alimentara si o punem in frigider pentru 45 de minute.
2. Cum se face mousse-ul de ciocolata. Dupa 45 de minute turnam cei 250 ml de smantana proaspata pentru frisca ramasa intr-un castron mare si o batem, intai la viteza mica, apoi o marim treptat, pana cand telul incepe sa lase urme adanci in ea si face “moate". Scoatem crema de ciocolata din frigider, adaugam frisca peste ea, in trei transe, si amestecam cat mai usor, tot cu spatula, de fiecare data, pana la omogenizare.
3. Cum se face mousse-ul de ciocolata la pahar. Luam spuma de ciocolata usor, cu un polonic sau cu o lingura, si o lasam sa curga in pahare. Le acoperim cu folie alimentara si punem paharele cu crema de ciocolata in frigider pentru minim 6 ore.
4. Servire spuma de ciocolata. Mousse-ul de ciocolata poate fi consumat simplu sau ornat cu fructe proaspete, frisca, fulgi de migdale, ciocolata rasa, coji de portocale in ciocolata, bucati de banane caramelizate, frunze de menta.

Aceasta este recomandarea Reteta-Video pentru Mousse de Ciocolata.
POFTA BUNA!

SFATURI:
1. Pentru crema de ciocolata folositi ciocolata neagra cu minim 70% cacao si smantana naturala pentru frisca cu minim 30% grasime. Optional, daca nu faceti spuma de ciocolata pentru copii, mai puteti adauga 2 linguri cu lichior sau coniac.
2. Nu lasati smantana pentru frisca sa clocoteasca pentru ca se va taia, daca aveti un termometru aceasta ar trebui sa aiba 90 de grade.
3. Este important ca spuma de albusuri cu zahar sa fie foarte bine batuta, pana ce aceasta devine tare si lucioasa si castronul poate fi intors cu capul in jos, fara ca spuma sa cada. Bolul, dar si paletele mixerului, trebuie sa fie curate, degresate inainte cu putina zeama de lamaie si sterse.
4. De la smantana fierbinte albusurile de ou se sterilizeaza si se gatesc (aceasta se intampla la 65 de grade). Puteti sa faceti si o bezea elvetiana. Amestecati albusurile cu zaharul, puneti-le pe baie de abur si mixati pana cand devin fierbinti (70 de grade). Apoi luati de pe foc si mixati la viteza mare pana cand albusurile se racesc, ajung la temperatura camerei si aveti o bezea ferma.
5. Desi trebuie sa ne miscam rapid, nu trebuie sa amestecam energic in spuma de albusuri cu frisca si ciocolata pentru ca vom pierde tot aerul acumulat in albusuri si in smantana si mousse-ul de ciocolata nu va mai fi aerat.
6. Smantana proaspata pentru frisca, dar si castronul si paletele mixerului, trebuie sa fie reci, tinute cateva ore inainte in frigider.
7. Nu amestecam in pahare si nici nu nivelam crema de ciocolata, cel mult batem usor paharul de masa.
Comentarii


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.