Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Leacuri babesti contra racelii
831 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Condimentele de vara sunt leacuri perfecte
582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leacuri babesti pentru tuse
738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Personal Trainer: antrenament complet pentru acasa #2
582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capaceala din miere
787 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea vaselor de sange de depozitele de grasimi
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune leacuri impotriva guturaiului
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salvia elimina abcesele dentare
1.630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Condimentele de vara sunt leacuri perfecte
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Macesele - Leacul suprem al iernii
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Uite ce leacuri poti face acasa din nalba!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.01.2023  Adauga la favorite 109 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Nalba este o floare foarte frumoasa, dar si o planta vindecatoare, de la care se folosesc in scop medicinal frunzele si florile. Ea este buna in ulcer sau bronsita, are si proprietati antidiareice, imunostimulatoare si calmante asupra calilor respiratorii. Odata uscate, frunzele si florile se folosesc la prepararea diverselor tratamente.

Macerat la rece
Este cel mai valoros medicament care poate fi preparat din frunze si flori de nalba, pentru ca principiile active ale plantei se dizolva foarte usor in apa. Preparatul ajuta in tuse, bronsite, infectii renale, tulburari gastro-intestinale si enterita. Acest medicament natural se prepara simplu, fara efort. Ai nevoie de: 15 g (o lingura) radacina de nalba maruntita si 250 ml de apa rece. Apa se toarna peste plante si amestecul se lasa acoperit, timp de 12 ore. Apoi se strecoara si se adauga 5 g (un varf de cutit) de bicarbonat alimentar, pentru a preveni iritatiile gastrice. Maceratul se pastreaza in frigider. Indicat este sa se consume cate 2-3 linguri, inainte de fiecare masa.

Infuzie
Preparat corect, ceaiul se dovedeste a fi un adevarat elixir pentru cei care sufera de cistita, constipatie, spasme sau crampe abdominale. Iata cum il prepari: peste 10 g (doua lingurite) de frunze tocate marunt se toarna 250 ml de apa clocotita. Amestecul este lasat la infuzat 30 minute, dupa care se strecoara si poate fi baut. Sunt recomandate 3 cani pe zi, inainte de fiecare masa, timp de 3 saptamani. Dupa o pauza de sapte zile, tratamentul poate fi reluat.

Decoct
Concentratul este indicat mai ales celor care sufera de bronsita, blocaj renal, afectiuni ale vezicii urinare sau digestie dificila. De asemenea, este indicata celor afectati de gastrita, ulcer sau alte iritatii ale aparatului digestiv. Ai nevoie de: 20 g (o lingura cu varf) flori si frunze de nalba maruntite si 250 ml apa clocotita.

Plantele sunt asezate intr-un vas emailat, apoi se adauga apa. Se fierb timp de 15 minute, completandu-se treptat lichidul care se evapora. Licoarea este consumata calduta, intr-o doza de 3 cesti pe zi. Se recomanda ca decoctul sa fie baut pe stomacul gol, inainte de fiecare masa.

Tinctura
Preparatul actioneaza asupra cailor respiratorii, pentru bolile de rinichi, dar alina si durerile provocate de afectiunile gastrice. Ingredientele: 30 g frunze, tulpina si flori de nalba, 100 ml alcool alimentar de 70 de grade. Plantele se pun intr-un borcan. Deasupra se toarna alcoolul, borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat 10 zile, timp in care trebuie agitat de 3-4 ori pe zi. Apoi se filtreaza si se pune la decantat, in frigider, inca 6 zile. In final se filtreaza din nou, iar tinctura rezultata se pastreaza in sticlute de culoare inchisa. Se iau cate 20-30 de picaturi, dizolvate in apa, de 2-3 ori pe zi, inainte de fiecare masa. Cura se tine doua sau trei saptamani si se reia ori de cate ori este nevoie, conform www.formula-as.ro.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.