Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mari actori - Sophia Loren -
857 vizite - 0 comentarii
adaugat de paloma
 
  Un destin - Roman Polanski / Documentar
1.655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sophia Loren
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sophia Loren - Biografia unei mari actrite
1.643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Federico Fellini - Unul dintre cei mai mari regizori
958 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Bob Dylan - Biogafie / Partea 3
1.353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portocala Mecanica a lui Stanley Kubrick la 40 de ani
1.631 vizite - 1 comentarii
adaugat de aires
 
  Julia Roberts - Mari actori
2.392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aquabatique swimmers- Britain's Got Talent 2012
1.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Ronnie Lane - Genialul muzician fara noroc Part 2/3
1.051 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Marcello Mastroianni

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.01.2023  Adauga la favorite 194 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Marcello Vincenzo Domenico Mastroianni (n. 28 septembrie 1924,Fontana Liri, Lazio, Italia – d. 19 decembrie 1996, Paris, Ile-de-France, Franta[6]) a fost un actor italian, protagonist multilateral de mare talent in cinematografia din a doua jumatate a secolului al XX-lea.
Debuteaza in film in 1947 in "Mizerabilii" (regia: Riccardo Frada), lucreaza apoi cu Luciano Emmer ("Fetele din Piata Spania", "Bigamul"), cu Carlo Lizzani ("Cronica amantilor saraci") si Giuseppe de Santis ("Zile de dragoste"), dar primele experiente hotaratoare le traieste sub regia lui Luchino Visconti in Nopti albe si, mai ales, cu Federico Fellini in rolul ziaristului Marcello din epocalul film La dolce vita, care il consacra in cariera artistica. Fellini descopera in interpretarile lui Marcello Mastroianni pe parcursul colaborarii lor (Opt si jumatate, Cetatea femeilor, Ginger si Fred) personalitatea intelectualului nehotarat, macinat de intrebari fara raspuns, chinuit de obsesii si fantasme.

Obtine in continuare succese in filmele Divort italian, in diverse filme alaturi de Sofia Loren regizate de Vittorio De Sica, colaboreaza cu Ferreri (Marea imbuibeala, Povestea Pierei), cu Ettore Scola (Drama geloziei, Splendoare, Cat e ceasul?, O zi deosebita - performanta exceptionala alaturi de Sofia Loren).

In 1962 este nominalizat la Oscar, pentru Cel mai bun actor in rol principal, pentru personajul Ferdinando Cefalu, interpretat in 1961 in filmul Divort in stil italian, regia Pietro Germi. Din ultimii ani ai carierei sale actoricesti este de mentionat filmul de profund dramatism Sustine Pereira.

Marcello Mastroianni a jucat cu entuziasm si daruire totala in comedii, in drame psihologice, in melodrame si in filme istorice, refuzand si in ultimii ani odihna si plictiseala unei existente comode, departe de platourile de filmare. Astfel ca, intr-o zi de iarna, pe 19 decembrie 1996, cand a fost chemat sa joace pe scena Paradisului, el a plecat discret in eternitate, lasand ca amintire o viata dedicata filmului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.