Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Inima (SUA 1999) Drama 85 min
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hoarda de Aur (SUA 1951) Drama istorica 77 min
446 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Forever Ambre (SUA 1947) Drama istorica 133 min
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asasinarea lui Trotsky(SUA 1972) Drama istorica 98 m
474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa nu este o casa (SUA 1964) Drama istorica 98 min
540 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inima Curata (India 1972) Dragoste,Drama 146 min
1.935 vizite - 0 comentarii
adaugat de farul
 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Maurul din Venetia (SUA 1951) Drama Orson Welles 90 min
2.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Sugartime (SUA 1995) Drama cu John Turturro 106 min
1.561 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Inima curajoasa (SUA 1995) Drama istorica 189 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.03.2023  Adauga la favorite 122 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.5
   
 
Braveheart
Regia
Mel Gibson
IMDB 8.5

In 1280, regele Edward „Longshanks" invadeaza si cucereste Scotia dupa moartea lui Alexandru al III-lea al Scotiei , care nu a lasat niciun mostenitor la tron. Tanarul William Wallace este martorul executiei de catre Longshanks a mai multor nobili scotieni, sufera moartea tatalui si a fratelui sau care lupta impotriva englezilor si este dus in strainatate intr-un pelerinaj in toata Europa de catre unchiul sau patern Argyle, care l-a educat pe Wallace.

Ani mai tarziu, Longshanks acorda nobililor sai pamant si privilegii in Scotia, inclusiv jus primae noctis . Intre timp, un Wallace matur se intoarce in Scotia si se indragosteste de prietenul sau din copilarie Murron MacClannough, iar cei doi se casatoresc in secret. Wallace il salveaza pe Murron de a fi violat de soldatii englezi, dar in timp ce Wallace lupta impotriva soldatilor, Murron este capturat si executat public. Ca razbunare, Wallace isi conduce clanul sa lupte cu garnizoana engleza din orasul sau natal si trimite garnizoana supravietuitoare inapoi in Anglia cu un mesaj de rebeliune pentru Longshanks.

Longshanks ii ordona fiului sau Printul Edward sa-l opreasca pe Wallace prin orice mijloace necesare in timp ce il viziteaza pe regele francez pentru a asigura alianta Angliei cu Franta. Alaturi de prietenul sau Hamish, Wallace se razvrateste impotriva englezilor si, pe masura ce legenda sa se raspandeste, i se alatura sute de scotieni din clanurile din jur. Wallace isi conduce armata la victorie in Batalia de la Podul Stirling , unde il decapita pe comandantul englez Cheltham si il arunca pe York dupa ce Printul Edward nu reuseste sa trimita intariri acolo, ucigand nepotul lui Longshanks al carui cap taiat este trimis regelui. Wallace solicita ajutorul lui Robert the Bruce , fiul nobilului Robert cel Batran , un candidat la coroana scotiana. Robert este dominat de al luitata lepros , care doreste sa asigure tronul scotian pentru fiul sau, supunandu-se englezilor. Ingrijorat de amenintarea rebeliunii, Longshanks o trimite pe sotia fiului sau, Isabella din Franta, sa incerce sa negocieze cu Wallace, ca o distragere a atentiei pentru debarcarea unei alte forte de invazie in Scotia.

Dupa ce l-a intalnit personal, Isabella se indragosteste de Wallace. Ea il avertizeaza cu privire la invazia viitoare, iar Wallace implora nobilimea scotiana sa ia masuri imediate pentru a contracara amenintarea si a-si lua tara inapoi, cerandu-i lui Robert Bruce sa conduca. Conducand insusi armata engleza, Longshanks ii infrunta pe scotieni la Falkirk . In timpul bataliei, nobilii scotieni Mornay si Lochlan, dupa ce au fost mituiti de Longshanks, si-au retras oamenii, ducand la infrangerea armata lui Wallace si la moartea tatalui lui Hamish, Campbell. Wallace este si mai tradat cand descopera ca Robert Bruce se lupta alaturi de Longshanks; dupa batalie, vazand pagubele pe care le-a ajutat din cauza compatriotilor sai, Robert isi mustra tatal si jura ca nu va mai fi niciodata de partea gresita.

Wallace ii ucide pe Lochlan si Mornay pentru tradarea lor si poarta un razboi de gherila impotriva englezilor, asistat de Isabella, cu care in cele din urma are o aventura. Robert stabileste o intalnire cu Wallace la Edinburgh, dar tatal lui Robert conspira cu alti nobili pentru a-l captura si a preda pe Wallace englezilor. Afland despre tradarea sa, Robert se leapada si il alunga pe tatal sau. Isabella se razbuna pe Longshanks, acum bolnav, care nu mai poate vorbi, spunandu-i ca linia lui de sange va fi distrusa la moartea lui, deoarece este insarcinata cu copilul lui Wallace si se va asigura ca Printul Edward petrece cat mai putin timp posibil pe tron inainte ca copilul lui Wallace sa-l inlocuiasca.

La Londra, Wallace este adus in fata unui magistrat englez, judecat pentru inalta tradare si condamnat la tortura publica si decapitare. Chiar si in timp ce este evidentiat de viu , Wallace refuza sa se supuna regelui. Multimea care urmareste, profund miscata de vitejia scotianului, incepe sa strige dupa mila in numele lui Wallace. Magistratul ii ofera o ultima sansa, cerandu-i doar sa rosteasca cuvantul „Milostivire" si sa i se acorde o moarte rapida. Wallace striga, in schimb, „Libertate!", iar strigatul lui rasuna prin careu, Longshanks muribund auzind. Inainte de a fi decapitat , Wallace vede o viziune a lui Murron in multime, zambindu-i.

In 1314, Robert, acum rege al Scotiei, conduce o armata scotiana in fata unei linii ceremoniale de trupe engleze pe campurile din Bannockburn , unde se presupune ca va accepta oficial dominatia engleza. In schimb, el invoca memoria lui Wallace, implorand oamenii sai sa lupte cu el asa cum au facut cu Wallace. Hamish arunca sabia lui Wallace cu varful in jos in fata armatei engleze, iar el si scotienii scandeaza numele lui Wallace in timp ce Robert ii conduce in lupta impotriva englezilor, castigandu-le scotienilor libertatea.



Distributie
Mel Gibson ca William Wallace
James Robinson in rolul tanarului William Wallace
Sophie Marceau in rolul Printesei Isabella a Frantei
Angus Macfadyen ca Robert Bruce
Patrick McGoohan ca Regele Edward „Longshanks"
Catherine McCormack ca Murron MacClannough
Mhairi Calvey in rolul tanarului Murron MacClannough
Brendan Gleeson ca Hamish
Andrew Weir in rolul tanarului Hamish
Peter Hanly in rolul Printului Edward
James Cosmo in rolul lui Campbell
David O'Hara ca Stephen al Irlandei
Ian Bannen ca tatal lui Bruce
Sean McGinley ca MacClannough
Brian Cox ca Argyle Wallace
Sean Lawlor ca Malcolm Wallace
Sandy Nelson ca John Wallace
Stephen Billington in rolul lui Phillip
John Kavanagh ca Craig
Alun Armstrong ca Mornay
John Murtagh ca Lochlan
Tommy Flanagan ca Morrison
Donal Gibson ca Stewart
Jeanne Marine ca Nicolette
Michael Byrne ca Smythe
Malcolm Tierney ca magistrat
Bernard Horsfall ca Balliol
Peter Mullan ca veteran
Gerard McSorley ca Cheltham
Richard Leaf ca guvernator al York-ului
Mark Lees ca Old Crippled Scotsman
Tam White ca MacGregor
Jimmy Chisholm ca Faudron
David Gant ca magistrat regal


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.