Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Terminalul (SUA 2004) Comedie / 128 minute
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marele om singuratic (SUA 2012)Comedie 95 min
1.013 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ucizi un milionar (SUA 1990_ Comedie 87 min
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fata din vecini (SUA 2004) Comedie 110 min
2.729 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paradisul in direct (1994) / Comedie romaneasca 77 min.
8.798 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Mica mea mireasa (Korea 2004) Comedie,Romantic 116 min
13.406 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  Viitorul meu iubit (SUA 2011) / Comedie,Thriller 84 min
4.459 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
  Fata din vecini (SUA 2004 )Comedie 110 min
3.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe curand (SUA 2004) Mister.crima 96 min
305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
922 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Terminalul (SUA 2004) Comedie, 128 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.05.2023  Adauga la favorite 138 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.3
   
 
The Terminal (2004)

Nota IMDB: 7.3

Regia:Steven Spielberg

Viktor Navorski, un calator din tara fictiva Krakozhia, soseste pe aeroportul international John F. Kennedy din New York si afla ca a avut loc o lovitura de stat acasa. Statele Unite nu recunosc noul guvern al Krakozhia, iar lui Viktor nu i se permite sa intre in Statele Unite sau sa se intoarca acasa, deoarece pasaportul sau nu mai este considerat valabil. Din aceasta cauza, Serviciul Vamal si Protectia Frontierei SUA ii confisca pasaportul si biletul de intoarcere in asteptarea solutionarii problemei. Devine refugiat si este fortat sa locuiasca la aeroport.

Frank Dixon, comisarul interimar de teren al aeroportului, ii cere lui Viktor sa ramana in sala de tranzit pana cand problema este rezolvata. Viktor se instaleaza la terminal doar cu bagajele si un Planterscutie de arahide. Viktor gaseste o poarta in curs de renovare si isi face casa. In tot acest timp, Dixon este hotarat sa-l scoata pe Viktor din aeroport si sa-l faca problema altcuiva. Incearca sa-l faca pe Viktor sa plece ademenindu-l afara din aeroport, ordonand gardienilor sa se indeparteze de la iesire timp de cinci minute, dar nu reuseste. Dixon incearca apoi sa-l determine pe Viktor sa solicite azil daca ii este frica sa nu se intoarca acasa, astfel incat sa poata parasi aeroportul, dar nu reuseste si din cauza faptului ca Viktor sustine ca nu este speriat de propria sa tara. Intre timp, Viktor se imprieteneste si ajuta mai multi angajati si calatori ai aeroportului: Gupta, un portar care se bucura sa priveasca oamenii alunecand pe podelele sale proaspat curatate; Joe, un manipulator de bagaje care joaca poker cu bagaje pierdute; Dolores, un ofiter de imigrare; si Enrique, un sofer de camion cu servicii alimentare care este indragostit de Dolores.insotitor de bord pe nume Amelia Warren, pe care o vede periodic si incearca sa o atraga dupa ce il confunda cu un antreprenor de constructii care calatoreste frecvent. Dixon, care este luat in considerare pentru o promovare, devine din ce in ce mai obsedat sa scape de Viktor. Intre timp, Viktor incepe sa citeasca carti si reviste pentru a invata engleza. Dupa ce remodeleaza impulsiv un zid in zona de renovare, este angajat de un antreprenor de aeroport si platit sub masa.

Intr-o zi, Dixon o trage deoparte pe Amelia si o intreaba cu privire la Viktor si misterioasa lui cutie de arahide. Amelia, care isi da seama ca Viktor nu a fost pe deplin sincer, il confrunta la casa lui improvizata, unde ii arata ca cutia de arahide de la Planters contine o copie a fotografiei „A Great Day in Harlem ". Defunctul sau tata era un pasionat de jazz care descoperise celebrul portret intr-un ziar maghiar in 1958 si a promis ca va colecta autografele tuturor celor 57 de muzicieni prezentati pe el. A murit inainte de a-l putea primi pe ultimul, de la saxofonistul tenor Benny Golson . Viktor a venit la New York sa faca asta. Dupa ce a auzit povestea, Amelia il saruta pe Viktor.

Dupa noua luni, prietenii lui il trezesc pe Viktor cu vestea ca razboiul din Krakozhia s-a incheiat, iar acesta poate obtine o stampila verde, care ii permite sa paraseasca aeroportul. Intre timp, Amelia ii ceruse „prietenului" ei, de fapt un oficial al guvernului casatorit cu care a avut o aventura, sa-i ia lui Viktor o viza de urgenta de o zi pentru a-si indeplini visul, dar Viktor este dezamagit sa afle ca si-a reaprins relatia. cu barbatul in timpul acestui proces. Cand prezinta viza de urgenta la vama, lui Viktor i se spune ca Dixon trebuie sa semneze viza. Dar cu pasaportul lui Viktor acum valabil din nou, Dixon este hotarat sa-l trimita imediat inapoi in Krakozhia. El il ameninta pe Viktor ca, daca nu se intoarce acasa imediat, va cauza probleme prietenilor sai, cel mai serios deportandu-l pe portar Gupta Rajan inapoi in India .sa se confrunte cu acuzatia de agresiune asupra unui ofiter de politie. Nedorind sa lase acest lucru sa se intample, Viktor accepta in cele din urma sa se intoarca acasa. Cand Gupta afla de acest lucru, totusi, alearga in fata avionului care l-ar duce acasa pe Viktor, asigurandu-i deportarea si luand povara de pe Viktor.

Intarzierea ii ofera lui Viktor suficient timp pentru a intra in oras. Dixon le ordona ofiterilor sa-l aresteze pe Viktor, dar deziluzionati de Dixon, l-au lasat sa paraseasca aeroportul. In timp ce Viktor se urca intr-un taxi, Amelia ajunge intr-un alt taxi, iar ei zambesc scurt si fac contact vizual. Dixon insusi ajunge la statia de taxiuri la doar cateva clipe dupa ce taxiul lui Viktor a plecat. Cand ofiterii sai sosesc si unul sugereaza sa izolati imediat zona si sa cautati toate vehiculele pentru a-l gasi, Dixon, razgandit, le spune ca au calatorii care sosesc de gestionat. Viktor ajunge la New York la hotelul unde canta Benny Golson si in cele din urma aduna ultimul autograf. Se urca intr-un taxi si ii spune soferului: „Ma duc acasa".

Distributie
Tom Hanks ca Viktor Navorski
Catherine Zeta-Jones ca Amelia Warren
Stanley Tucci ca Frank Dixon
Chi McBride ca Joe Mulroy
Diego Luna ca Enrique Cruz
Barry Shabaka Henley in rolul judecatorului Thurman
Kumar Pallana ca Gupta Rajan
Zoe Saldana ca Dolores Torres
Eddie Jones ca Richard Salchak
Jude Ciccolella in rolul lui Karl Iverson
Corey Reynolds ca Waylin
Guillermo Diaz ca Bobby Alima
Rini Bell ca Nadia
Valery Nikolaev ca Milodragovici
Michael Nouri ca Max
Benny Golson ca el insusi
Mark Ivanir in rolul soferului de taxi Goran
Scott Adsit ca sofer de taxi
Dan Finnerty ca Cliff
Stephen Mendel ca steward de prima clasa


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.