Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pasarea Phoenix (SUA 1965)
1.523 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Expressul lui Von Ryan (SUA 1965) Aventuri
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Toate mi se intampla mie (Italia 1980)
5.507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bud Spencer - Toate mi se intampla mie (1980)
27.373 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Lantul puterii (SUA 2000) Actiune,Aventuri /
9.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
01:00
  Zile negre, nopti albastre (SUA 1995) Aventuri,Romantic
3.527 vizite - 0 comentarii
adaugat de barbi
 
  Legenda (SUA 1985) Aventuri,Fantastic Tom Cruise
3.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Capitanul Ron (SUA 1992) / Aventuri,Comedie
2.528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mircea
 
  Capitanul Ron (SUA 1992) / Aventuri,Comedie
2.018 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Tarzan, omul-maimuta (SUA 1981) Actiune,Aventuri
10.429 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Mirajul (1965 SUA ) Aventuri-Politist

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.05.2023  Adauga la favorite 197 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.2
   
 
Mirage (1965
IMDB 7.2
REgia Edward Dmytryk


In timpul unei pane de curent in zgarie-nori in care lucreaza, contabilul David Stillwell ( Gregory Peck ) decide sa iasa folosind scarile intunecate. In timp ce coboara, el intalneste o tanara, Shela ( Diane Baker ), care pare sa-l cunoasca, dar nu isi aminteste de ea. Alarmata, ea fuge la subsol.

Afara este cadavrul renumitului filantrop si activist pentru pace Charles Calvin ( Walter Abel ), care se pare ca a sarit de la fereastra biroului sau din aceeasi cladire. Luand o bautura intr-un bar din apropiere, Stillwell se simte rau si revine la intalnirea lui cu Shela. Se intoarce in cladirea lui de birouri, dar acum subsolul nu exista. Un barbat, Willard ( George Kennedy ), lucreaza la subsol si ii spune lui Stillwell sa plece.

La cladirea lui Stillwell, un strain, Lester ( Jack Weston ), scoate o arma si il forteaza sa intre in apartament. Ii ordona lui Stillwell sa-si ia servieta si sa se intalneasca cu „maiorul". Stillwell, nestiind la ce se refera, il elimina pe Lester si il ascunde intr-un dulap de serviciu pe hol.

In timp ce incearca sa raporteze acest lucru politiei, Stillwell devine tulburat de intrebarile de baza despre trecutul sau si iese furtuni. Isi da seama dintr-o data ca nu-si aminteste nimic inainte de cei doi ani de slujba actuala. Stillwell consulta un psihiatru, Dr. Broden ( Robert H. Harris ), care il da afara, declarand ca este imposibil sa ai amnezie timp de doi ani fara sa stie.

Stillwell il angajeaza pe detectivul privat novice Ted Caselle ( Walter Matthau ). Sceptic la inceput, Caselle isi crede clientul dupa ce l-a vazut pe Willard urmarindu-i. El inspecteaza apartamentul lui Stillwell. Frigiderul, care anterior era gol, este in mod inexplicabil complet aprovizionat. Stillwell o duce pe Caselle la biroul lui, situat in apropierea lui Calvin, dar acum exista doar un perete gol. Se duc la subsol; Willard ajunge si trage in ei, dar ei scapa.

Stillwell o intalneste din nou pe Shela. Ea spune ca „maiorul" vrea urgent ceva de la el si dezvaluie ca ea si Stillwell au avut anterior o relatie. Ea il insoteste fara tragere de inima sa-l vada pe Joe Turtle, un concierge la locul de munca al lui Stillwell care il cunoaste, dar Turtle a fost ucis de Lester. Stillwell o obliga pe Shela sa vada de ce sunt capabili asociatii ei.

Cei doi petrec noaptea impreuna, dar Stillwell se trezeste si o gaseste pe Shela plecata. Lester si Willard asteapta jos. Il dezarmeaza pe Lester si il foloseste ca scut, dar Willard il ucide pe Lester. Stillwell scapa si se duce la biroul lui Caselle, dar il gaseste mort.

Flashback-urile intermitente ale lui Stillwell devin din ce in ce mai regulate si mai detaliate. Il revede pe doctorul Broden. Au descoperit ca amnezia lui Stillwell are doar doua zile. Broden il ajuta pe Stillwell sa inteleaga ca si-a amintit amintiri false ; mintea lui inlocuia amintirile traumatizante. Stillwell realizeaza ca nu este un contabil de costuri, ci mai degraba un „fizio-chimist" si protejatul lui Calvin. In mod obisnuit, locuieste in New York, dar in ultimii doi ani a lucrat in California la o unitate de cercetare privata (care are mai multe niveluri de subsol) sub un barbat pe nume Sylvester Josephson ( Kevin McCarthy ) .

Stillwell o viziteaza pe vaduva lui Calvin care crede ca l-a ucis pe Calvin. Stillwell isi aminteste brusc de Calvin cazand printr-o fereastra. El observa o fotografie a lui Calvin cu un ofiter al armatei despre care doamna Calvin spune ca este maiorul Crawford Gilcuddy. Stillwell merge sa-l vada pe maior, unde ii gaseste si pe Willard (care il bate apoi), Josephson si Shela, care este iubita maiorului.

Memoria lui Stillwell revine complet. Descoperise o metoda de neutralizare a radiatiilor nucleare; desi aparent in scopuri pasnice, aceasta descoperire ar face folosirea armelor nucleare mai de dorit. Cand Stillwell s-a dus la New York pentru a-l consulta pe Calvin, a descoperit ca Calvin, in calitate de sef al unei agentii non-profit, ducea ilegal afaceri cu maiorul. Maiorul a oprit alimentarea cladirii pentru a-l impiedica pe Stillwell sa plece. In timpul argumentarii lor, Stillwell a sustinut metaforic ca va deveni un „contabil de costuri" pentru razboiul nuclear. Pentru a preveni ca descoperirea sa sa fie armata, Stillwell a ars documentul care continea formula; in timp ce Calvin a apucat-o, a cazut pe fereastra pana la moarte. Evenimentul socant a provocat amnezia lui Stillwell.

Pentru a-l forta pe Stillwell sa-si recreeze formula, maiorul il pune pe Willard sa joace la ruleta rusa cu arma indreptata spre capul lui Stillwell. Shela il impusca pe Willard. Josephson ii apuca arma, dar Stillwell il convinge ca maiorul nu il va lasa pe Josephson sa traiasca (deoarece stie prea multe despre proiectul secret); Josephson suna la politie. Stillwell si Shela se imbratiseaza.

Distributie
Editati | ×
Gregory Peck ca David Stillwell
Diane Baker ca Shela
Walter Matthau ca Ted Caselle
Kevin McCarthy ca Josephson
Jack Weston ca Lester
Leif Erickson ca maiorul Crawford
Walter Abel ca Charles Calvin
George Kennedy ca Willard
Robert H. Harris ca Dr. Broden
Anne Seymour ca Frances
House B. Jameson ca Bo
Hari Rhodes in rolul Lt. Franken
Syl Lamont ca Benny
Eileen Baral ca Irene
Neil Fitzgerald in rolul lui Joe Turtle
Franklin Cover ca lider de grup


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.