Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bruneta mea preferata (Olanda 1950)C0medie,Mister 87 min
422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bruneta mea favorita (SUA 1947) Comedie,Mister 86 min
1.969 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihai
 
  Johnny O'Clock (SUA 1947) Crima 96 min
1.064 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cai ferate! (SUA 1947) Crima /Drama 72 min
636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasiunea mea (SUA 1936) Comedie Marlene Dietrich 89 min
1.866 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
939 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Forever Ambre (SUA 1947) Drama istorica 133 min
673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dublonul Brasher (SUA 1947 )Politist 72 min
226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe raspunderea mea (Romania 1956) Comedie / 84 min
3.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Nunta mea preferata (SUA 2017) Comedie / 83 min
1.358 vizite - 0 comentarii
adaugat de NICOLE
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Bruneta mea preferata (SUA 1947) Comedie/crima 87 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.05.2023  Adauga la favorite 112 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.7
   
 
My Favorite Brunette

IMDB 6.7
Regia Elliott Nugent

Povestea este spusa in flashback din Death Row , in timp ce Ronnie Jackson ( Bob Hope ) relateaza unui grup de reporteri evenimentele care au dus la condamnarea lui pentru crima. Ronnie este un fotograf de copii din San Francisco , care viseaza sa fie un adevarat detectiv privat , precum vecinul sau de birou Sam McCloud ( Alan Ladd ). Intr-o zi, el este confundat cu un detectiv de catre o misterioasa doamna in primejdie Carlotta Montay ( Dorothy Lamour), care sustine ca sotul ei care folosea scaunul cu rotile a fost rapit la debarcader in timp ce soseau de peste mari. O figura sinistra (Lorre) asculta la usa biroului. Carlotta ii da lui Ronnie adresa ei, o harta codificata si un inel de 5.000 de dolari drept plata, spunandu-i ca nimeni nu trebuie sa stie ca este detectiv.

Ronnie ascunde harta in pahare de langa racitorul de apa de la birou. Apoi conduce la adresa, care este un conac in josul Peninsulei. Kismet ( Peter Lorre ) il intampina la usa, ridicand pistolul. Carlotta ii spune lui Ronnie ca barbatul disparut este unchiul ei, nu sotul ei. El a intrat in tara intr-o misiune secreta, spune ea. Conacul ii apartine maiorului Montague, spune Carlotta, fostul partener al unchiului ei. Maiorul Montague intra in camera si ii spune Carlottei ca are un telefon.

Cand Carlotta pleaca, Montague ii spune lui Ronnie ca l-a pus pe Kismet sa-l urmeze pe Ronnie din biroul sau; el stie ca Ronnie este un detectiv privat. El ii spune lui Ronnie ca Carlotta este bolnava mintal si ii prezinta un barbat care foloseste scaunul cu rotile din camera alaturata ca unchi al Carlottei, care evident nu a fost rapit. Ronnie ii spune lui Montague ca Carlotta ii daduse o harta pe care sa o tina. Carlotta reintra in camera si, singura cu Ronnie, ii spune ca apelul a fost de la unchiul ei, care i-a spus ca este in siguranta, dar a fost obligat sa sune. Ea il suspecteaza pe Montague, pentru ca l-a mintit pe Ronnie despre ea. El ii intoarce inelul, nedumerit daca Montague sau Carlotta spun adevarul. In cele din urma, el o crede, iar Carlotta ii spune sa pazeasca harta cu viata.

Cand Ronnie pleaca, el descopera ca ii lipseste pistolul. Se urca intr-un copac si vede gasca conferindu-se printr-o fereastra inainte ca umbra sa fie trasa. Il vede pe „Unchiul" ridicandu-se din scaunul cu rotile si plimbandu-se prin camera. Ronnie face o fotografie cu „Unchiul" prin gaura cheii ca dovada. Kismet, care l-a urmat, arunca un cutit in el. Ronnie alearga la masina lui, hohotind pe aleea conacului. Ceilalti il urmaresc cu masina si ii impusca una dintre cauciucuri. Ronnie intra intr-un bloc de apartamente si se interfoneaza spunand ca el este „Joe". Multe femei il bazaie, iar el isi pierde coada.

Inapoi la biroul lui, Ronnie dezvolta fotografia cu gaura cheii in care apare „Unchiul" plimbandu-se. Kismet l-a urmarit si, in timp ce Ronnie suna la politie, il tranteste peste cap. Kismet arde fotografia si ceea ce crede el este negativul. Cand Ronnie vine la, clientul din ziua precedenta soseste pentru a ridica fotografia copilului ei; Ronnie ii da ceea ce el crede ca este negativul copilului ei.

Ronnie cheama politia si se intoarce cu ei la conac. Conacul este pustiu, iar Kismet se da drept gradinarul pentru proprietarii, care sunt plecati din tara. Politia isi cere scuze lui Kismet pentru intrerupere. (Aceasta scena va fi repeta ani mai tarziu de Alfred Hitchcock in filmul sau „North By Northwest" cu Cary Grant.) Montague ii da inelul lui Kismet Carlotta cu un bilet atasat pentru a pleca ca „indiciu" pentru ca Ronnie sa o descopere. Ronnie se intoarce la conac si gaseste indiciul, care este o carte pentru Loja Seacliffe din Carmel. Ronnie conduce la Lodge, care este intr-adevar un sanatoriu.

Dupa un meci de golf bizar cu un detinut si o minge de golf imaginara, Ronnie este capturat de banda Montague si inchis intr-o camera a sanatoriului. Carlotta este si ea prizoniera acolo. Montague explica ca unchiul Carlottei i-a refuzat oferta de a cumpara drepturi minerale. Unchiul adevarat al Carlottei este apoi dus in camera pentru a dovedi ca nu este ranit. O roaga pe Carlotta sa-si aprinda tigara, o stinge si apoi i-o returneaza. Cand Ronnie refuza sa dezvaluie unde se afla hartile codificate, Kismet il loveste. Carlotta minte, spunand ca harta este la Ferry Building, la aproximativ o ora distanta. Montague trimite un tooge la Ferry Building pentru a prelua harta.

In camera ei, Carlotta desface tigara de la unchiul ei. Inauntru este un bilet de hartie, care spune sa vad „James Collins", un om de stiinta. Ronnie si Carlotta sunt capabili sa doboare o asistenta si sa fuga. La biroul lui, Ronnie ii intoarce harta Carlottei. Ii suna la biroul lui Collins si aranjeaza sa se intalneasca cu el la un restaurant in acea noapte. Din nefericire, tologeul lui Montague i-a urmat si aude aranjamentul.

Ronnie si Carlotta se intalnesc cu Collins si ii arata harta. Collins spune ca el a facut-o si infatiseaza zacaminte de criolit din care poate fi extras uraniul. El spune ca unchiul Carlottei programase o intalnire importanta cu guvernul la Hotelul Pilgrim din Washington. Collins pune in buzunar harta, iar Ronnie il conduce la sectia de politie pentru a putea depune marturie. In timp ce Ronnie parcheaza, Kismet, care se ascunde pe bancheta din spate cu pistolul lui Ronnie, il impusca pe Collins si ii fura harta din buzunar. Ronnie si Collins mort sunt reperati de politie, iar Ronnie fuge de la fata locului, acum cautat pentru uciderea lui Collins.

Carlotta si un Ronnie deghizat zboara la Washington si merg la Hotelul Pilgrim. Ei raspund la un anunt de cautare de ajutor, aplicandu-se ca bellboy si camerista. In suita bandei Montague, ei inregistreaza confesiunile bandei pe un aparat de inregistrare, inclusiv marturisirea lui Kismet ca l-a ucis pe Collins. Dar, cand sunt chemate politia, Kismet schimba inregistrarile si arunca pe fereastra dosarul incriminator. Montague le spune politiei ca Ronnie este cautat pentru crima Collins din San Francisco. Ronnie este arestat si luat; gasca mai are harta si adevaratul unchi al Carlottei.

Flashback-ul se termina. Ronnie este condamnat la moarte, blestemandu-l pe Carlotta pentru ca a disparut si nu a depus marturie la procesul sau de crima. Cand directorul inchisorii vine sa-l ia pe Ronnie din celula condamnata la moarte, Ronnie lesina. Cand vine, Carlotta este acolo si ii spune ca este un om liber. Ronnie ii daduse din greseala negativul cu fotografie la gaura cheii clientului sau. Fotografia de pe acel negativ l-a dezvaluit pe „unchi" ca un impostor. Carlotta a spus ca un detectiv a preluat conducerea, capturand gasca, iar „restul a fost de rutina". Ronnie este eliminat, iar unchiul Carlottei este in siguranta. Directorul ii spune calaului ca executia a fost anulata. Calaul ( Bing Crosby ) injura si pleaca. Ronnie si Carlotta se imbratiseaza.

Distributie
Bob Hope ca Ronnie Jackson
Dorothy Lamour ca baronesa Carlotta Montay
Peter Lorre in rolul lui Kismet
Lon Chaney, Jr. in rolul lui Willie
John Hoyt ca Dr. Lundau
Charles Dingle ca maiorul Simon Montague
Reginald Denny ca James Collins
Frank Puglia in rolul baronului Montay
Ann Doran ca domnisoara Rogers [4]
Willard Robertson ca directorul inchisorii
Jack La Rue ca Tony
Charles Arnt ca Crawford


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.