Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orasul fantoma (SUA 1977) cu Chuck Norris / 84 min
8.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.360 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Oaspete din casa (SUA 1944)Drama 121 min
658 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viitorul meu iubit (SUA 2011) / Comedie,Thriller 84 min
4.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
  Merlin (SUA 1998) -Aventuri Ep.2,88 min Dublat in rom
1.897 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misiunea capricorn unu (SUA 1977) Drama,Thriller 123 min
2.337 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Lovitura (SUA 2003) Thriller 94 min
463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un Peisaj de Vis (SUA 1984) Aventuri.Thriller / 99 min
2.301 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Deceptii (SUA 1985) Drama ,Thriller 88 min / Partea 1
10.262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultima fuga (SUA 1971) Thriller cu Tony Musante / 94 min
2.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Vrajitorul (SUA 1977) Thriller 121 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.09.2023  Adauga la favorite 76 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sorcerer (1977)
Regia William Friedkin


Filmul se deschide cu un prolog care consta din patru segmente descrise de critici drept „vignete". [27] [28] [29] Ei arata personajele principale din diferite parti ale lumii si ofera povestile lor de fundal.

Partea I: Prolog
Vigneta nr. 1: Veracruz, Mexic
Nilo (Rabal), un barbat imbracat elegant, intra intr-un apartament din Veracruz . Nilo il executa imediat pe chiriasul nebanuit cu un revolver tacut si porneste sa iasa in mod neingradit din cladire si pe piata.

Vigneta nr. 2: Ierusalim, Israel
Un grup de militanti palestinieni deghizati in evrei provoaca o explozie langa Poarta Damascului din Ierusalim , dupa care se adapostesc la ascunzatoarea lor, unde aduna arme si isi planifica evadarea. Dupa ce au fost inconjurati de Fortele de Aparare Israelului , s-au despartit; doi sunt ucisi si unul este prins. Singurul care reuseste sa scape este Kassem (Amidou). Segmentul se termina in timp ce se uita neputincios dintr-o multime la insotitorul sau capturat.

Vigneta nr. 3: Paris, Franta
In timp ce discuta despre o carte pe care sotia sa o editeaza, Victor Manzon (Cremer) descopera un cadou aniversar de la ea: un ceas cu o dedicatie speciala. Dupa intalnirea cu presedintele Bursei de la Paris, unde este acuzat de frauda, lui Victor i se acorda 24 de ore pentru a oferi garantii, astfel incat acuzatiile sa poata fi renuntate. Victor isi intalneste partenerul de afaceri si cumnatul, Pascal, si se cearta; Victor insista ca Pascal sa-si contacteze tatal pentru asistenta financiara. Victor ia masa cu sotia si prietena ei intr-un restaurant plin de farmec; mai tarziu primeste un mesaj de la un majordom ca Pascal asteapta afara. Cand afla ca tatal lui Pascal a refuzat sa ajute, Victor este neclintit sa incerce din nou. Isi duce partenerul la o masina, dar Pascal se sinucide. Confruntat cu moartea iminenta, Victor isi paraseste atat tara, cat si sotia.

Vigneta nr. 4: Elizabeth, New Jersey, SUA
In Elizabeth , o banda irlandeza jefuieste o biserica catolica care are legatura cu un echipaj rival al mafiei italiene si organizeaza bingo in numerar.jocuri. In timpul jafului, unul dintre gangsterii irlandezi-americani impusca si il raneste pe unul dintre preoti care numara veniturile din bingo. Inapoi in masina lor, membrii bandei irlandeze se angajeaza intr-o cearta aprinsa care il face pe Jackie Scanlon (Scheider), soferul, sa isi piarda concentrarea si sa se ciocneasca de un camion. Toata lumea este ucisa, cu exceptia lui Jackie, care scapa cu rani grave. Preotul ranit se dovedeste a fi fratele lui Carlo Ricci, un regizor al mafiei italiene care controla si fluxul de bani in biserica si este hotarat sa-l omoare pe Jackie cu orice pret. Jackie se intalneste cu prietenul sau, Vinnie, care ii dezvaluie soarta si gaseste un loc potrivit pentru care sa scape. Singura optiune pe care o are Jackie este sa fie de acord.

Partea a II-a: Viata in Porvenir
Kassem, Victor si Jackie isi asuma toti identitati false si ajung in Porvenir, un sat indepartat din Columbia . Conditiile sale ofera un contrast puternic cu vietile lor anterioare. Economia satului se bazeaza in mare masura pe o companie petroliera americana . Kassem se imprieteneste cu un barbat numit „Marquez" (John), probabil un veteran de razboi nazist . Toti traiesc in saracie extrema si castiga salarii slabe. Toti vor sa iasa, dar economiile lor sunt inadecvate pentru emigrare . Dupa ceva timp, Nilo ajunge in sat, starnind suspiciuni. Intre timp, o sonda de petrol explodeaza, iar singura modalitate de a stinge focul este folosirea de dinamita.. Deoarece singura dinamita disponibila a fost depozitata necorespunzator intr-un depozit de la distanta, nitroglicerina continuta in interior a devenit extrem de instabila; cea mai slaba vibratie ar putea provoca o explozie. Cu toate celelalte mijloace excluse, singura modalitate de a-l transporta pe cele 218 mile (351 km) este utilizarea camioanelor. Compania cauta patru soferi pentru a conduce doua vehicule. Kassem, Victor, Jackie si „Marquez" li se ofera slujba, dar ei trebuie sa asambleze camioanele folosind piese vechi. Cu putin timp inainte de plecarea lor, Nilo il ucide si il inlocuieste pe „Marquez", ceea ce il infurie pe Kassem.

Partea a III-a: Calatorie
Cei patru soferi pornesc intr-o calatorie periculoasa de peste 218 mile (351 km), confruntandu-se cu multe pericole si conflicte interne. In ciuda diferentelor lor, ei sunt fortati sa coopereze. Ei traverseaza un pod putrezit in timpul unei furtuni violente, Nilo si Jackie aproape pierzandu-si camioneta in acest proces. Echipa este fortata sa foloseasca una dintre cutiile de dinamita pentru a distruge un copac masiv cazut care le blocheaza calea. Terenul accidentat de pe un drum de pe marginea stancii face ca camionul lui Kassem si Victor sa explodeze o anvelopa, trimitand camionul peste stanca; explodeaza si omoara perechea. Cand Nilo si Jackie se opresc la locul distrugerii, banditii ii inconjoara intr-o tentativa de jaf. Ei ucid banditii, dar Nilo este ranit de moarte, murind in curand din cauza ranilor sale. Acum singura, Jackie se lupta sa ramana sanatoasa, coplesita de halucinatii si flashback-uri. Cand motorul camionului sau se stinge la doar doua mile inainte de destinatie, el este fortat sa transporte dinamita ramasa pe jos. Odata ce ajunge in sfarsit la destinatie, se prabuseste de epuizare.

Epilog
La barul din Porvenir, Jackie primeste un pasaport columbian si o plata pentru job de la compania petroliera, precum si o oferta pentru un alt loc de munca. Inainte de a pleca, el cere un dans pe o femeie de la scrub. In timp ce cei doi danseaza, acolitii lui Carlo Ricci, impreuna cu vechiul prieten al lui Jackie, Vinnie, ies dintr-un taxi afara si intra in bar. Vag, se aude sunetul fie al unui singur impuscatura , fie al unei explozii de anvelopa , lasand necunoscuta soarta lui Jackie.

Distribuie
Roy Scheider ca Jackie Scanlon / Juan Dominguez, un sofer care este marcat pentru executie dupa ce banda sa irlandeza-americana a jefuit o biserica si raneste un preot care este fratele lui Carlo Ricci, un puternic sef al crimei mafiei care acum cauta razbunare. La ceva timp dupa evadarea sa in Porvenir, autoritatile locale au dovedit ca folosea un act de identitate fals; drept compensatie ii iau o treime din salariul zilnic. [30] Mai mult, au dovedit ca nu vorbeste spaniola. Aparitia sa ca „om om omni" [31] este modelata dupa personajul lui Humphrey Bogart , Fred C. Dobbs, din The Treasure of the Sierra Madre., cu o „palarie batuta, fata nebarbierita si atitudine de tip dur". Scenariul Walon Green l-a descris drept „credibil, curajos si cel mai important, disperat de uman". [32] Caracteristicile sale sunt „cel mai probabil sa reflecte imaginea de sine a spectatorului". [27]
Bruno Cremer ca Victor Manzon / Serrano. Manzon a fost primul rol vorbitor de engleza al lui Cremer, [33] un bancher de investitii din Paris a carui firma, Preville & Fils, este acuzata de falsa reprezentare a garantiilor in valoare de cincisprezece milioane de franci . Vorbeste franceza, engleza si germana. Pe tot parcursul filmului, el „isi asuma o atitudine de preluare a controlului" [27] si reprezinta o „voce a disciplinei si a ratiunii" [31] , de asemenea, negociaza salariul cu Corlette in numele lui Scanlon, Nilo si Kassem, cerand dublu fata de ceea ce era. oferit initial, in acord cu domiciliul legal. [30]
Francisco Rabal ca Nilo. Acest rol a fost un debut la Hollywood pentru Rabal. [34] Nilo este un enigmatic asasin profesionist mexican, priceput in folosirea armelor de foc, [31] care vorbeste engleza si spaniola. Vizita lui in Porvenir se dorea a fi una temporara, intrucat era in tranzit; totusi, din motive necunoscute, a decis sa ramana acolo. [30] El este inlocuitorul de ultima ora pentru „Marquez" ca unul dintre soferii de camion. [30] El este urat de Kassem si initial antipatic de Scanlon. In ciuda faptului ca a avut ocazia sa joace intr-un film de la Hollywood, care era visul actorului, Rabal a fost usor dezamagit de amploarea internationala a filmului si a spus: „[Toata] viata mea, am vrut sa fac un film „Hollywood" [si cand] am facut in sfarsit,Paris , Israel , Mexic si Republica Dominicana !" [35]
Amidou ca Kassem / Martinez, un bombardier-terorist arab cu motivatii politice [27] cu „abilitati de inginerie improvizate". [31] Atitudinea lui este patrunsa de „determinare furioasa" [27] si arata o antipatie puternica pentru Nilo.
Ramon Bieri in rolul lui Corlette, un reprezentant al companiei petroliere care cauta patru soferi cu experienta pentru a transporta dinamita pentru a stinge un incendiu pe un put de petrol aflat la distanta. El crede ca explozia a fost cauzata de teroristi locali. [30]
Karl John in rolul lui Marquez, un vechi german [30] si fost nazist care este prietenul lui Kassem, care doreste sa-l ajute sa se mute din Porvenir in strainatate. El este ales initial ca unul dintre cei patru soferi. „Marquez" a fost rolul final al lui Karl John, care a murit pe 22 decembrie 1977


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.