Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Marime naturala (SUA 2000) Comedie,Fantastic 84 min
4.742 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Mortal Kombat (SUA 2013) Aventuri,Fantastic / 118 min HD
4.964 vizite - 0 comentarii
adaugat de alina
 
  In pielea celuilalt (SUA 1996) Comedie,Fantastic 99 min
1.722 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Contul e pornit (SUA -Anglia 2018) Comedie 90 min
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nostradamus (SUA 2000) Aventuri SF. 88 min
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nostradamus (SUA 2000) Aventuri SF 88 min
702 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Al zecelea Regat (UK 2000) Comedie,Fantastic / 85 min
2.939 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Gradina de la miezul noptii (SUA 1998) Fantastic 105 min
2.463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prima oara (SUA 1952 ) Comedie/Drama 89 min
383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poveste fara sfarsit (SUA 1984 Aventuri,Fantastic 94 min
9.077 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Nopti arabe (SUA-Anglia 2000) Fantastic 175 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.01.2024  Adauga la favorite 72 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.9
   
 
One Thousand And One Nights

Regia Steve Barron

IMDB 6.9

Serialul incepe la Bagdad la un moment nedeterminat (deoarece povestitorul pare sa traiasca la sfarsitul secolului al VIII-lea, dar povestile care sunt spuse au loc in epoca muschetelor, a englezilor si a coafurilor si arhitecturii chinezesti din era Qing, ceea ce inseamna au loc de la sfarsitul secolului al XVII-lea pana la inceputul secolului al XIX-lea). Sultanul Bagdadului, Shahryar ( Dougray Scott ), a innebunit dupa ce si-a ucis accidental perfida sotie cu cinci ani mai devreme, in timpul unei lovituri de stat esuate , pe care sotia sa o planuise impreuna cu iubitul ei secret, fratele lui Shahryar, Schahzenan ( James Frain ). In nebunia lui, Shahryar crede acum ca toate femeile vor sa-l omoare, dar legea prevede ca sultanul trebuie sa se casatoreasca din nou, altfel tronul va fi transmis fratelui sau. Prin urmare, Shahryar i-a ordonat marelui sau vizir , Ja'Far ( Jim Carter ), sa-i aduca una dintre concubinele sale din harem sa se casatoreasca si apoi sa o execute a doua zi dimineata.

Pentru a preveni acest lucru, fiica desteapta a Marelui Vizir , Seherazada ( Mili Avital ), decide sa se casatoreasca cu sultanul insasi; Scheherazade (o prietena din copilarie a sultanului care s-a indragostit in secret de el de atunci) formuleaza un plan pentru a preveni executia ei si, in acelasi timp, pentru a-l vindeca pe sultan de nebunia lui. Cu ajutorul unor indrumari de la un povestitor din bazar ( Alan Bates ), Seherazada (un iubitor deja avid de povesti si de lectii pe care le pot preda) ii spune sultanului o poveste in fiecare seara, oprindu-se in zori cu un cliffhanger si apoi refuzand. sa continue pana la amurg. Prin urmare, Shahryar trebuie sa o lase pe Scheherazade sa traiasca inca o zi pentru a auzi restul povestii. In mod viclean, Seherazada a ascuns o morala in fiecare poveste , pentru a-l ajuta pe sultan sa iasa din nebunie.

Intre timp, Schahzenan (fratele lui Shahryar) afla despre nebunia sultanului si ca nu poate sa-si execute noua sotie. Percepand acest lucru ca fiind o slabiciune, Schahzenan decide sa-si conduca armata la Bagdad in incercarea de a lua tronul cu forta. Cu toate acestea, pana cand armata lui Schahzenan ajunge in oras, planul Seherazadei a functionat. Ca rezultat al povestilor ei, Shahryar si-a depasit nebunia si s-a indragostit de Scheherazade. Folosind strategii inspirate din elemente din povesti, Shahryar este capabil sa invinga armata fratelui sau.

La sfarsitul bataliei, se dezvaluie ca tot ceea ce s-a vazut a fost o poveste in sine, povestita de Seherazada copiilor ei. Serialul se incheie cu Scheherazade promitand ca maine seara le va spune copiilor o alta poveste.

Povestile lui Seherazade
Ali Baba si cei patruzeci de hoti
Prima poveste spusa de Scheherazade este cea a lui Ali Baba si a celor patruzeci de hoti . Ali Baba ( Rufus Sewell ) este un taran sarac din Damasc care gaseste o pestera magica in care prada este furata de cei Patruzeci de Hoti, un trib de banditi ucigasi care au afectat regatul. Folosind cuvintele magice „Deschide susan!", Ali intra in pestera si ia comoara. Cand Ali ii spune fratelui sau Cassim ( Andy Serkis ) despre pestera, Cassim isi cere propria parte si merge el insusi in pestera, unde este descoperit si ucis de liderul celor Patruzeci de Hoti, infamul Coda Neagra ( Tcheky Karyo ).

Ali Baba gaseste cadavrul lui Cassim atarnat de cei Patruzeci de Hoti ca un avertisment pentru altii. Cu ajutorul servitorului sau proaspat angajat, Morgiana ( Amira Casar ), Ali da jos cadavrul si ii da lui Cassim o inmormantare fastuoasa. Acest lucru ii alerteaza pe Black Coda si cei patruzeci de hoti ca Cassim nu a fost singurul care le-a luat comoara.

Black Coda descopera ca Ali Baba si Morgiana locuiesc intr-o mosie lubricoasa din Damasc si elaboreaza un plan pentru a-i ucide pe toti cei din gospodarie. Cei Patruzeci de Hoti intra in oras ascunsi in butoaie de petrol care sunt plasate in afara mosiei lui Ali, unde asteapta caderea noptii. Inainte sa poata lovi, Morgiana descopera butoaiele si le rostogoleste pana la poalele unui deal unde cei patruzeci de hoti nauciti sunt arestati (si mai tarziu spanzurati) de gardienii orasului, desi Coda Neagra scapa.

Pentru a sarbatori victoria lor, Ali Baba gazduieste o sarbatoare. Morgiana executa un dans exotic pentru Ali Baba in timpul caruia il injunghie pe unul dintre invitati, ucigandu-l. Ea indeparteaza barba falsa a barbatului, dezvaluind ca este Black Coda. Uimita de loialitatea ei, Ali Baba se casatoreste cu Morgiana.

Povestea saracului cocosat
Pentru a-l impiedica pe Shahryar sa-si dea seama ca incepe o poveste complet noua, Scheherazade isi incepe urmatoarea poveste urmand cea din urma, explicand ca Faisal ( Stanley Lebor ) a proiectat tinuta de nunta a Morgianei si a sotiei sale, Safil ( Jamila Massey ), din Constantinopol (sau Istanbul dat fiind ). arhitectura si fiind sub stapanire musulmana), au fost la nunta lui Ali Baba.

Inapoi la Constantinopol, cuplul ia cina cu Bac-Bac ( Alexei Sayle ), bufonul cocosat al sultanului , timp in care Bac-Bac se sufoca cu un os de peste si moare. Ingrijorati de reputatia lor, Faisal si Safil parasesc cadavrul in pragul unui medic evreu, Ezra Ben Ezra ( Leon Lissek ).

Inainte ca Dr. Ezra sa poata arunca o privire la Bac-Bac, el se impiedica de el in intuneric si amandoi cad pe scara usii lui. Dupa cadere, Ezra gaseste cadavrul si presupune ca l-a ucis accidental. Recunoscand Bac-Bac, ei repeta actiunile lui Faisal si Safil, aruncand cadavrul pe hornul vecinului lor chinez, Hi-Ching ( Junix Inocian ). Hi-Ching crede in mod eronat ca este pe cale sa fie jefuit si ataca Bac-Bac cu Kung Fu . Hi-Ching crede in mod eronat ca l-a ucis pe Bac-Bac lovindu-l atat de tare si (ca si ceilalti) se teme pentru bunastarea lui. Asa ca duce cadavrul intr-o nisa intunecata, unde englezul Jerome Gribben ( Roger Hammond ) se indreapta spre casa intr-o stupoare beata. Trupul lui Bac-Bac cade peste Jerome, care crede ca este atacat. El loveste in mod repetat cadavrul de un perete si cheama paznicii din apropiere. Gardienii il recunosc pe Bac-Bac si il aresteaza pe Jerome pentru crima.

Jerome este judecat si condamnat la moarte. Incapabili sa suporte vina, Hi-Ching, Ezra si Faisal marturisesc toti ca l-au ucis pe bietul cocosat. In mijlocul tuturor argumentelor lor, sultanul ( Tony Osoba ) vine si cere sa stie cine si-a ucis bufonul. Sultanul isi da seama ca moartea lui Bac-Bac a fost un accident in orice caz si ii elibereaza pe Jerome si pe ceilalti, explicand ca Bac-Bac s-ar fi amuzat de felul mortii sale.

Aladdin si Lampa Magica
Aceasta poveste spune povestea clasica a lui Aladdin ( Jason Scott Lee ), un hot chinez care traieste in califatul Samarkand (de fapt, China). In timp ce fuge de autoritati pentru furt de buzunare, el vede o trasura si ii blocheaza calea. Ferestrele trasurii se deschid pentru a dezvalui frumoasa printesa Zubaida ( Vanessa-Mae ). Cei doi se vad si se indragostesc.

In timp ce evada, Aladdin intalneste un misterios calator african pe nume Mustappa ( Hugh Quarshie ), care sustine ca a fost prieten cu tatal lui Aladdin si este dispus sa-i plateasca un pret mare pentru a face o sarcina „simple". Aladdin este de acord si il intalneste pe Mustappa la intrarea in Pestera Minunilor. Mustappa ii da lui Aladdin un inel si jura „pe penele lui Hector", ca Aladdin nu isi va vedea ziua nuntii daca il tradeaza pe Mustappa.

Aladdin intra in pestera si trece printr-o armata de teracota pana gaseste lampa. Se intoarce la intrare, unde Mustappa ii cere lui Aladdin sa-i dea lampa inainte ca el sa-l ajute. Aladdin refuza, crezand ca Mustappa va lua lampa si il va lasa in pestera. Mustappa, infuriat, inchide intrarea in pestera si il abandoneaza pe Aladdin, exact cand razboinicii din Terracota prind viata. In disperare, Aladdin freaca inelul lui Mustappa si il cheama pe nevroticul Genie al Inelului ( John Leguizamo ), care il elibereaza fara tragere de inima pe Aladdin din pestera.

Intors acasa cu mama lui, Aladdin se intreaba de ce si-ar dori Mustappa o veche lampa cu ulei fara valoare. Frecarea ei elibereaza Lampa Genie (de asemenea, John Leguizamo ) un spirit incredibil de puternic si intimidant care poate indeplini dorintele lui Aladdin. Aladdin si mama lui doresc sa devina regal si pentru o avere pe care o folosesc pentru a-si cumpara drumul la Curtea Regala . Aladdin ii cere califului mana printesei Zubaida in casatorie, dar el este refuzat, deoarece printesa este logodita cu Gulnare, fiul oafish al vizirului califului .

Aladdin descopera ca Printesa este indragostita de el si, folosind Geniul Lampei, este capabil sa umileasca logodnica lui Zubaida in noaptea nuntii lor pentru a preveni desavarsirea casatoriei, prinzandu-l pe fiul vizirului intr-un privat urat mirositor si apoi sa se casatoreasca. printesa insusi dupa ce tatal ei furios anuleaza casatoria . In Africa, Mustappa isi da seama ca Aladdin este in viata si s-a casatorit, iar corbul lui Hector isi pierde toate penele. Mustappa merge la Samarkand imbracat ca un comerciant care schimba lampi noi cu cele vechi, determinand un servitor din palatul lui Aladdin sa dea lampa magica lui Mustappa. Odata ce lampa intra in posesia lui Mustappa, acesta doreste sa anuleze toata averea lui Aladdin. Folosind Geniul Inelului, Aladdin il provoaca pe Mustappa la o lupta pana la moarte cu magia lor. Fiecare Genie se transforma intr-o fiara dupa alta, pana cand Geniul Inel este prins intr-o capcana uriasa pentru soareci. Desi Mustappa pare sa fi castigat, Aladdin este inca un hot si este capabil sa -l fure de buzunare pe Mustappa, luand Lampa si furandu-i astfel victoria. Reunit cu mama sa si cu Zubaida, Aladdin le acorda ambelor Genii libertatea, desi numai Geniul Inelului accepta oferta.

Sultanul si cersetorul
La inceputul povestii, Seherazade explica ca urmatoarea ei poveste este despre Amin Cersetorul (care arata exact ca Shahryar) si sultanul rautacios Abraschild (care arata exact ca fratele lui Shahryar) care conduce Cairo .

Povestea il urmareste pe Amin, ( Dougray Scott ), un cersetor betiv singuratic care il intalneste pe sultanul nemilos Haroun Abraschild (o piesa despre califul istoric Harun al-Rashid ), interpretat de James Frain. Dupa ce Amin se lauda beat ca ar putea face o treaba mai buna ca sultan, Abraschild il rapeste pe inconstient Amin si il imbraca in sultan, apoi le ordona slujitorilor sai sa pretinda ca Amin este sultan, in timp ce urmareste evenimentele care se desfasoara din camerele secrete din spatele zidurilor palatului. o gluma cruda. Cand Amin se trezeste, la inceput crede ca si-a pierdut mintile, dar in curand incepe sa se bucure de a fi sultan. De asemenea, el ia slujba mult mai in serios si face ajustari benefice la impozitele si salariile armatei sale, cu Marele Vizir si Comandantul armatei Abou Nouz (o piesa pe Abu Nuwas , un curtean al succesorului lui Harun, Al-Amin). ) mentionand ca Amin a facut mai multe intr-o zi, decat a facut sultanul adevarat in ani de zile. Auzind asta, un Abraschild furios ii impinge bautura lui Amin cu praf de dormit si il aduce inapoi in strada ca cersetor. Cand Amin se trezeste, el este traumatizat si insista ca este sultanul, determinand gardienii orasului sa-l puna intr-un azil de nebuni .

Abraschild decide sa repete gluma si din nou il drogheaza pe Amin si il intoarce la palat imbracat in sultan. Cand Amin se trezeste si devine isteric, aude chicotirea lui Abraschild din interiorul uneia dintre camerele secrete. Intrat in panica, Amin scoate o sabie si il injunghie din neatentie pe Abraschild, crezand ca este un demon . Vazand ca Abraschild a murit si nu a lasat niciun mostenitor, consilierii sultanului decid sa previna razboiul civil spunand tuturor ca adevaratul sultan a plecat intr-un pelerinaj la Mecca si ca Amin a fost ales ca succesor al sultanului, continuand in tot acest timp sa spune-i lui Amin ca el este singurul sultan Haroun Abraschild. Amin devine un sultan respectat iubit de curte si de poporul sau.

La sfarsitul povestii, in timp ce armata fratelui sau se apropie de Bagdad , sultanul Shahryar isi da seama ca este indragostit de Seherazada si s-a vindecat de nebunia lui, dar Seherazada simte ca Shahryar trebuie sa mai auda o poveste inainte de a intra in lupta.

Cei trei printi
Ultima poveste spusa de Scheherazade este despre fiii indelung-rabdatorului sultan al Yemenului , printul Ali ( Alexis Conran ), printul Ahmed ( James Callis ) si printul Hussain ( Hari Dhillon ). Cei trei sunt fiecare luptatori talentati si se lupta intre ei pentru cele mai mici probleme. Ambii parinti cred ca atunci cand sultanul moare, fiii se vor lupta intre ei pentru tron ​​si vor distruge regatul. Dupa ce a provocat haos in oras prin lupta pentru o Printesa, tatal lor isi provoaca fiecare fiu sa-i aduca ceea ce ei cred ca este cel mai pretios obiect din lume, oferindu-le un an pentru a-si finaliza cautarea.

Ali se indreapta spre nord, catre un regat de nerabdare si gaseste un telescop puternic. Ahmed calatoreste spre est pana la o manastire budista de munte care poseda un mar mistic (Marul Vietii), care, atunci cand este mancat, poate vindeca orice rana sau boala si o castiga atunci cand trece un test secret de caracter. Ultimul frate, Hussain, calatoreste spre vest pana in orasul subteran Petra . El se plimba prin piata subterana cautand cel mai pretios lucru din lume, gasind in cele din urma un covor zburator .

Calatoriile fratilor ocupa anul dat si toti trei se intalnesc la Odihna Calatorului. Telescopul lui Ali dezvaluie ca tatal lor se afla pe patul de moarte. Fratii alerga inapoi in Yemen pe covorul lui Hussain pentru a-si salva tatal cu marul vietii lui Ahmed.

Scheherazade explica ca, ca urmare a aventurilor lor, cand fratii ii succeda in cele din urma tatalui lor, ei conduc imparatia impreuna in pace si armonie.

Distribuie
Mili Avital ca Scheherazade
Dougray Scott ca Shahryar si Amin Cersetorul
Alan Bates ca Povestitorul
James Frain ca Schahzenan si sultanul Haroun Abraschild (personaj bazat pe califul istoric Harun al-Rashid )
Peter Guinness in rolul calaului sef
Jason Scott Lee ca Aladdin
Pik-Sen Lim ca mama lui Aladdin
John Leguizamo ca Geniul lampii si Geniul inelului
Vanessa-Mae ca printesa Zubaida
Hugh Quarshie ca Mustappa
Jim Carter ca Ja'Far
Amira Casar ca Morgiana
Rufus Sewell ca Ali Baba
Tcheky Karyo ca Black Coda
Andy Serkis ca Kasim
Alexis Conran ca printul Ali
James Callis ca printul Ahmed
Hari Dhillon ca printul Hussain
Alexei Sayle ca BacBac
Ayesha Dharker ca Coral Lips
John Hallam ca Demon
Jamila Massey ca Safil
Nadim Sawalha in rolul judecatorului Zadic
Leon Lissek ca Dr. Ezra
Junix Inocian ca Hi-Ching
Stanley Lebor ca Faisal
Jane Lapotaire ca Miriam
Stefan Kalipha ca Abu Nouz
Benedict Wong in rolul lui Hassan
Inday Ba ca deliciul inimii
Melanie Gutteridge in rolul Fair Face
Burt Kwouk ca Kaliph Beder
Henry Goodman ca sultanul Billah
Tony Osoba ca sultanul Badr Al-Din
Roger Hammond ca Jerome Gribben
Kulvinder Ghir ca slujitorul lui Ali
David Yip in rolul lui Assad
Don Warrington ca Hari Ben Karim
Cyril Nri in rolul lui Schaca
Adrian Pang ca Gulnare
Oded Fehr ca talharul #2
Peter Bayliss ca primul medic
Hassani Shapi ca capitan al armatei 1


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.