Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum cultivi dovleacul
1.301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri care iti fac viata mai usoara
2.502 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primele saptamani ale bebelusului.
416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sunteti consumatori de ceai?
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se curata de pene si cum se transeaza un pui
384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se fierbe homarul
2.770 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se toaca legumele mai bine, mai repede, perfect!
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum masori corect o camera ?
341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se instaleaza o turbosuflanta?
2.827 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Idei de decorare cu castraveti si morcovi
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum sa cultivi castraveti

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.05.2012  Adauga la favorite 1.327 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Castravetele este una dintre cele mai rapsandite legume consumate de catre om. Aceasta leguma are calitati gastronomice remarcabile si poate fi consumata aproape tot timpul anului. Castravetele este o planta care prefera locurile luminoase, calde si umede, fara curenti de aer . Castravetele are nevoie de sol umed, insa fara exces de apa, altfel radacinile vor putrezi.



Conditii de mediu si substrat



Castravetii sunt plante usor de plantat si intretinut. Aceasta leguma are nevoie de multa lumina, soluri umede si bine afanate si mult spatiu pentru a creste si a se dezvolta. Inainte de a planta castraveti, trebuie sa ai grija de solul in care urmeaza sa faci plantarea.

Aceasta trebuie sa fie bine afanat si sa nu retina apa in perioadele cu ploi. Daca sta prea mult timp in apa, radacina castravetelui va putrezi si iti vei pierde cultura. Nu trebuie sa cultivi castravetii pe locul pe care in sezonul precedent au crescut pepeni sau dovlecei.

Castravetii sunt plante subtropicale, care iubesc caldura si umiditatea. Pregateste solul cu o luna inainte de a cultiva castravetii. Castravetii sunt plante cataratoare , asa ca pune in gradina si cativa araci pe care sa urce. Astfel vei fi sigur ca vor creste frumos si vor face si mai multe legume.


Semanare



In serele incalzite, semintele de castravete se seamana primvara devreme. Daca vrei sa plantezi afara, atunci trebuie sa astepti pana pe la mijlocul primaverii, cand esti sigur ca vremea nu se va inrautati si nu vor mai veni ingheturi. Semintele vor germina intr-o saptamana. Inainte de a planta rasadurile afara este bine ca cel putin o saptamana acestea sa stea intr-un loc racoros, pentru a se obisnui cu vremea de afara.


Ingrijire



In perioada de crestere este bine sa uzi castravetii in mod regulat, insa ai grija la cantitatea de apa. Acestia nu trebuie sa stea prea mult in apa, altfel vor putrezi. Atunci cand infloresc, este bine bine sa rupi florile uscate. Altfel castravetii vor avea un gust amarui. Dupa ce apar si castravetii, este bine sa ii fertilizati cu ingrasamant la fiecare doua saptamani.


Recoltare



Recoltarea castravetilor se face cand acestia sunt tineri. Pentru murat sunt indicati castravetii cu o lungime de 10-12 centimetri. Recoltarea castravetilor se face la 3-4 zile, pentru ca acestia cresc destul de repede si risti sa nu mai poata fi buni pentru consum. Daca lasi castravetii neculesi, acestia nu vor mai rodi

Citeste mai mult pe: http://gradina.acasa.ro/legume-114/cum-sa-cultivi-castraveti-13296.html#ixzz1tjrHCuyR


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.