Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jim Carrey - Biografie
1.171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.570 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.494 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.373 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.493 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.456 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.793 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Val Kilmer
1.477 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Tim Allen
1.519 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Jim Carrey

 
 
 
 
 
Adaugat de sanda 02.10.2012  Adauga la favorite 1.452 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mari actori - Jim Carrey

Biografie Jim Carrey

James Eugene „Jim" Carrey, nascut pe 17 ianuarie 1962, la Newmarket, Ontario in Canada este un actor comediant de film. Carrey a avut succes si in filmele dramatice ca The Truman Show, Man on the Moon si Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Cariera sa de doua decenii detine roluri blockbusters ca The Mask, Dumb and Dumber, How the Grinch Stole Christmas, Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events si Fun with Dick and Jane.

De-a lungul carierei a castigat si a fost nominalizat la multe premii, care includ BAFTA, Globul de Aur, premiile MTV etc. De asemenea, este un star ce face parte din Walk Of Fame-ul Canadei.Carrey s-a nascut in Newmarket, Ontario. Acesta are trei frati mai mari John, Patricia si Rita. Este catolic si face parte din stramosii franco canadieni. Cand familia sa s-a mutat Scarborough, Ontario, Carrey avea 14 ani, frecvantand o scoala catolica, in New York timp de 2 ani.

Se inroleaza la Institutul Agincourt pentru inca un an, dupa care frecventeaza Northview, o scoala secundara. Carrey a locuit in Burlington, Ontario, timp de 8 ani si frecventa liceul Aldershot.Carrey a fost casatorit de doua ori, prima data cu actrita Melissa Womer cu care are o fica, Jane Erin Carrey nascuta in 6 septembrie, 1987 in Los Angeles. S-au casatorit pe 28 martie, 1987 si au divortat in tarziul anilor 1995.

Carrey a inceput sa se intalneasca cu actrita Lauren Holly, cu care s-a si casatorit pe 23 septembrie, 1996, aceasta durand mai putin de un an. Apoi a inceput sa se intalneasca cu actrita Renee Zellweger, relatia sfarsindu-se in decembrie 2000. In timpul anului 2004, Carrey a datat cu Tiffany O. Silver.

In mai 2006, revista Playboy mentiona ca a datat si cu modelul Anine Bing. In decembrie 2005, Carrey a inceput sa se intalneasca cu actrita/modelul Jenny McCarthy.

Nu si-au facut relatia publica numai in iunie 2006, spunand ca nu se vor casatorii, ci doar vor convietuii impreuna. Este un fan al formatiei metal Cannibal Corpse.

In 1979, sub conducerea lui Leatrice Spevack, Carrey a inceput sa faca comedie la Yuk Yuk in Toronto, unde a crescut. In 1980, acesta s-a mutat in Los Angeles si a inceput sa lucreze la The Comedy Store.

Dupa nu mult timp, Carrey si-a intors atentia spre industria filmului si a televiziunii, mergand la audiere pentru un loc intre membrii sezonului 1980-1981 al serialului Saturday Night Live de pe NBC. Acesta nu a fost selectat pentru serial (desi a gazduit show-ul in mai, 1996). Primul sau rol principal in televiziune a fost in The Duck Factory, un animator tanar produce pe NBC The Duck Factory, din 12 aprilie, 1984 pana in data de 11 iulie, 1984. Carrey a continuat sa interpreteze in roluri tv si in scurt-metraje, ceea ce a dus la o prietenie cu comediantul Damon Wayans, care a interpretat alaturi de Carrey in filmul Earth Girls Are Easy din 1989.

Cand fratele lui Wayan, Keenen a inceput sa dezvolte un show pe Fox numit Living Color, Carrey a fost angajat ca membru.Carrey si-a facut debutul in film cu un rol in Rubberface (1983), care a fost lansat sub numele de Introducing...Janet. Mai tarziu in acelasi an, Carrey a castigat un rol principal in comedia Copper Mountain. Doi ani mai tarziu, in 1985, Carrey si-a vazut primul sau rol major in comedia neagra Once Bitten, in rolul lui Mark Kendall.

Dupa roluri in filme ca Peggy Sue Got Married (1986), Earth Girls Are Easy (1988) si The Dead Pool (1988), Carrey nu a simtit experienta adevarata pana la comedia din 1994 Ace Ventura: Pet Detective, desi filmul a fost criticat la maxim iar Carrey a fost nominalizat la premiul Zmeura de Aur, categoria Worst New Star. Oricum, filmul a avut un mare succes comercial, exact ca rolurile sale din The Mask si Dumb and Dumber. In 1995, Carrey a aparut in rolul lui Riddler in filmul Batman Forever si a recastigat rolul pentru Ace Ventura: When Nature Calls. Ambele filme au avut un succes mare si Carrey a castigat milioane de dolari. Acesta a mai primit 20 milioane $ pentru urmatorul sau film The Cable Guy (regizat de Ben Stiller.

Carrey a castigat premiul Globul de Aur pentru Best Actor in a Drama si un premiu MTV Movie Award pentru Best Male Performance, ambele datorita rolului sau din The Truman Show (1998). In 1999, a avut un rol in comedia Man on the Moon, in ciuda criticilor, nu a obtinut o nominalizare la Academy Awards, ci un premiu Globul de Aur pentru Best Actor, fiind castigator doi ani consecutivi. In 2000, Carrey a aparut in comedia frtiilor Farrelly, Me, Myself & Irene.

In 2003 acesta a aparut in comedia Bruce Almighty, castigand peste 240$ milioane in America si peste 484$ milioane in toata lumea. Performantele sale din filmul Eternal Sunshine of the Spotless Mind in 2004 si criticii, au prezis din nou ca Carrey va obtine o nominalizarea la Oscar; filmul castigand la categoria Best Original Screenplay si Kate Winslet obtinand o nominalizare la Oscar pentru performantele ei. Carrey nu a avut nominalizare la Oscar, dar a obtinut insa sase nominalizari la Globul de Aur. A mai interpretat in Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004), Fun with Dick and Jane (2005) si The Number 23 (2007).

In ciuda unei cariere de 20 de ani fara o nominalizare la Academy Awards, Jack Nicholson (care in primii 20 de ani ai carierei sale a avut 5 nominalizari) l-a numit pe Carrey, „Jack Nicholson" care si'a facut p[rezenta...si binenteles...a vomitat pe ea ca era distrus minta ...


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.