Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sandwich cu unt de arahide
2.837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANDWICH
2.908 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sandwich din file de salau si creveti
2.293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tartine calde gata in doar 5 minute!
766 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sandwich Monte Cristo-1
484 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sandwich cu creveti si maioaneza cu arome asiatice
2.266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sandwich Monte Cristo-2
427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sandwich cu muschi de vita si sos gorgonzola
591 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria whisky-ului scotian
1.936 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sandwich cu pastrama de oaie si sos frantuzesc
2.372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Istoria Sandwich-ului

 
 
 
 
 
Adaugat de alin 06.11.2012  Adauga la favorite 2.761 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
.

Unul dintre cele mai raspandite feluri de mancare este sandwich-ul, insa putina lume stie cum a aparut si de unde ii vine numele.





Sandwich-urile existau cu mult timp inainte ca prezenta lor sa fie inregistrata. Cea mai veche inregistrare despre combinatia dintre felii de paine si umplutura intre ele a fost in anul 100 inainte de Cristos, cand rabinul Hillel a combinat felii de matzo cu feliute de mar si nuci pisate pentru a-l manca cu ierburile amarui in timpul postului pastelui.

Prima mentiune a cuvantului "sandwich" a fost facuta in anul 1726 cand un reporter a publicat un articol in Daily News despre John Montague, cel de-al patrulea conte de Sandwich. Contele fiind un jucator impatimit petrecea ore intregi la masa de joc si singurele lucruri pe care le cerea erau bauturile spirtoase, apa, paine, feli de branza si carne. Si pentru ca nu avea decat o mana libera pentru a manca deoarece in cealalta tinea cartile de joc a pus carnea si branza intre feliile de paine. Ceilalti jucatori au vazut noua inventie a contelui si au cerut si ei acelasi fel de mancare ca si Sandwich.

In 1827, o populara carte de bucate a timpurilor Instructiunile Domnisoarei Leslie pentru gatit a publicat o reteta de sandwich cu sunca si a introdus acesta reteta in mod oficial in categoria de feluri de mancare principale. Acest lucru a condus la adoptarea in masa a sandwich-urilor in intreaga SUA. In 1900, bucati de paine alba moale si nefeliata a inceput sa fie comercializata in bacanii.

Incepand cu anii '20 parintii au inceput sa foloseasca sandwich-urile pentru pachetelele de mancare ale copiilor, cea mai populara umplutura fiind sunca si ouale.
Prima paine alba feliata a fost comercializata in anii 1930 de catre Wonder Bread (Painea Minunata).

Sandwich-ul preferat in America este bineinteles cel cu unt de arahide si jeleu, creat de catre soldatii care luptau in cel de-al doilea razboi mondial. Acestia au combinat painea, untul de arahide si jeleul din ratiile lor. Acest tip de umplutura s-a raspandit in intreaga armata Americana si apoi ideea a fost transmisa si familiilor de acasa.

Un alt sandwich la fel de cunoscut este favoritul lui Elvis Presley, acesta continea unt de arahide prajit si bucati de banana. In ziua de astazi pentru realizarea sandwich-urilor se pot folosi o gama larga de tipuri de paine (neagra, graham, secara etc), dar si derivate din paine precum tortilla, focaccia, matzo, pita si multe altele.

Se pare ca fiecare cultura si-a creat propria versiune de sandwich acesta fiind ideal pentru valorificarea ramasitelor si drept masa in timpul calatoriilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.