Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Actritele celebre ale anilor ’60 - Jane Fonda
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actritele celebre ale anilor 60 - Catherine Deneuve
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actritele celebre ale anilor ’60 -Brigitte Bardot
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elizabeth Taylor
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marilyn Monroe si adevarul despre viata ei
1.202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  E.Taylor si R. Burton: o iubire prea mare ca sa dureze
1.180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bette Davis - Mistere si scandal
1.608 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 30 Sex Simboluri Hollywoodiene din toate timpurile
1.739 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Billie Holiday - Una din cele mai mari nume ale jazzului
1.152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Freddie Mercury - Documentar biografic
1.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Actritele celebre ale anilor ’60 - Elizabeth Taylor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.02.2013  Adauga la favorite 1.194 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Elizabeth Taylor s-a nascut la 27 februarie 1932, la Hampstead, langa Londra. A primit de doua ori Premiul Oscar si a primit Premiul pentru intreaga cariera de la "American Film Institute".



Stiri pe aceeasi tema

Secretele lui Picasso, dezvaluite in ultimul volum din seria biografic...



Elizabeth Rosemond Taylor s-a nascut intr-o familie de americani stabiliti la Londra, la 27 februarie 1932. Familia ei s-a mutat in SUA, in 1942, cand a jucat in primul ei film, la varsta de 10 ani. Este vorba despre pelicula 'Lassie se intoarce', urmata de o lunga serie de succese cinematografice.

In 1958, cand avea 26 de ani, jucase deja in 28 de filme si fusese nominalizata de trei ori pentru Oscar. A fost cea mai rasfatata actrita de la Hollywood. Criticii spun ca a fost si cea mai "scumpa". Numai pentru "Cleopatra" a primit, in 1962, peste un milion de dolari.

Liz Taylor are 4 copii si noua nepoti. A aparut pe coperta revistei People de 14 ori, fiind devansata doar de printesa Diana. A fost aleasa in 1995 printre cele mai sexy 100 de actrite din istoria cinematografiei si a fost aleasa a 11-a cea mai mare actrita a tuturor timpurilor. O strada din Iowa poarta numele ei.

Filosofia de viata a lui Elizabeth Taylor, in 20 de citate personale: "Iti cunosti cu adevarat prietenii abia in mijlocul unui scandal"


Elizabeth Taylor a jucat in peste 50 de filme si a reusit sa castige premii la aproape toate festivalurile de film. In 1960 a primit un premiu Oscar pentru filmul 'Butterfield 8', iar in 1966 un Oscar si Premiul Academiei Britanice pentru 'Who's Afraid of Virginia Woolf?'. De asemenea, actrita a castiga premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul International de la Berlin. A primit Premiul Academiei de Film pentru intrega cariera, in 1993.

Actrita a participat la numeroase actiuni caritabile, pentru a strange fonduri dedicate luptei impotriva maladiei SIDA, de la inceputul anilor 1980, devenind o puternica forta de mobilizare. In 1991, Taylor a pus bazele fundatiei 'Elizabeth Taylor AIDS Foundation' (ETAF).



Elizabeth Taylor a fost casatorita cu si Richard Burton. S-au cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei "Cleopatra"(1963) si au inceput o aventura desi amandoi erau casatoriti la acea vreme. Au divortat si s-au casatorit in 1964 in Africa de Sud. Dupa zece ani de casnicie au divortat, insa pentru scurt timp deoarece in 1975 s-au recasatorit pentru doar noua luni. Cei doi au trait una dintre cele mai frumoase povesti de iubire de la Hollywood, iar Elizabeth Taylor a publicat scrisorile de dragoste primite de la Richard Burton.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.