Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Calatoriile animalelor-Pe urmele ursului polar
1.366 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici - Rasa: Albastra de Rusia
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Istoria Cainilor Rottweiler / Documentar
2.947 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Ciobanesc German
1.623 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Dugong
1.514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Presas Canarios
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Gaini BRAHMA
773 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Bichon Maltese
1.662 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Egreta mica - Egretta garzetta
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ornitorincul
2.369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Lhasa Apso curajosi si devotati

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.02.2013  Adauga la favorite 1.378 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pentru unii, Tibetul este o destinatie pentru pelegrinajul spiritual. Pentru altii, este un taram pasnic si linistit de o frumusete ce poate fi greu de exprimat in cuvinte. Pentru cativa, Tibetul ocupa un loc special in inimile lor fiind tara natala a Lhasa Apso.



Istoricul si originea

Originar din satucurile din apropierea orasului sacru, Lhasa, Lhasa Apso este una dintre cele trei rase de caini ce provin din tinuturile Tibetului. Celelalte rase sunt terrier-ul tibetan si spaniel-ul tibetan. In tara sa de orgine, Lhasa este cunoscut ca Abso Seng Kye, cainele-leu latrator de santinela. Asa cum ii sugereaza si numele, Lhasa Apso a fost creat si dezvoltat pentru a fi caine de paza. Intrucat cainii de tip mastiff, de talie mai mare erau utilizati pentru a patrula si a apara parametrii exteriori ai domeniilor, Lhasa Apso avea responsabilitatea de a apara interiorul caminului stapanului lui, templele si manastirile. Aceasta includea si casele claselor privilegiate, nobilimii, precum si pe cea a lui Dalai Lama. Pentru cel putin doua mii de ani, rasa a fost crescuta pe taramurile Tibetului.

In timpul unei calatorii in Tibet in anii 1930, un diplomat american numit C. Suydam Cutting si-a aranjat o audienta la Dalai Lama. Acestia au devenit prieteni, iar in 1933, o pereche de Lhasa i-a fost oferita lui Cutting ca dar din partea lui Dalai Lama. Acest dar a avut ca rezultat consacrarea rasei Lhasa Apso in Statele Unite.
Aspectul exterior si dimensiunile

Din moment ce Lhasa Apso este originar dintr-un tinut cu clima aspra, o constitutie robusta si o blana deasa erau de asteptat. Blana este lunga si dreapta, deasa, dar nu matasoasa. Parul trebuie sa cada ca intr-o cascada peste regiunea ochilor. De obicei, de culoare cafenie, Lhasa Apso se poate gasi si in alte varietati de culoare, auriul, cremul si honey fiind cele mai populare dintre ele. Se intampla frecvent ca blanita puiului de Lhasa Apso sa-si schimbe culoare odata cu cresterea in varsta a acestuia. Lhasa Apso trebuie sa aiba mustatile si barba de culoare inchisa. Acest caine mititel si flocos seamana cu o varianta mai mica a Old English Sheepdog-ului.

Lhasa Apso este un caine de talie mica cu coada rasucita peste spate. Capul este bine proportionat cu un bot nici prea scurt, nici prea lung, dar nu patratos. Ochii sunt mici, de culoare inchisa. Urechile sunt mici, bine acoperite cu par.

Lhasa Apso adult poate ajunge la o inaltime de 25-28 cm la mascul, femelele fiind mai pitice. Greutatea lui corporala variaza intre 5-7 kg.



Personalitatea

Clima aspra din Tibet a dus la formarea unui caine viguros si robust. Rasa este inteligenta si pare a avea un al saselea simt in diferentierea persoanelor straine de prieteni. Distant si circumspect cu strainii, Lhasa devine rapid prietenos si sociabil dupa ce incepe sa se familiarizeze cu acestia.

Lhasa Apso sunt curajosi si devotati. Acesti caini mititei sunt afectuosi cu stapanii lor, dar nu vor tolera rautatile si comportamentul nepoliticos al copiilor. Lhasa Apso are nevoie de un proprietar care sa stie sa-l domine. Este un caine de paza bun, avand un latrat rasunator si staruitor, care da senzatia intrusilor ca este un caine cu mult mai mare. Nu le place sa fie lasati singuri si au tendinta de a sari sa muste daca sunt luati prin surprindere sau provocati.

Lhasa Apso are un simt al auzului foarte bine dezvoltat. Femelele sunt bune mame.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.