Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Clint Eastwood
1.081 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Clint Eastwood
1.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Grigore Vasiliu / zis si ...Birlic
1.525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Sharon Stone
1.443 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Sharon Stone - Mari actori
1.580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Steven Spielberg - Actori si regizori celebri
1.698 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Puiu Calinescu
2.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elvis Presley Interview, 1958
1.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Margareta Pogonat
1.209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jodie Foster
1.243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Arnold Schwarznegger

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.03.2013  Adauga la favorite 2.033 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arnold Schwarzenegger este un actor de origine austriaco-americana si fost culturist, cunoscut pentru aparitiile din seria Terminator, din Predator, Conan Barbarul, Total Recall si True Lies. De asemenea, Schwarzenegger a ocupat functia de guvernator al statului California (SUA) din 2003 pana in 2011.


In 1965, Arnold Schwarzenegger s-a inrolat in armata austriaca pentru a-si realiza stagiul obligatoriu la implinirea varstei majoratului. In paralel cu activitatea militara, Schwarzenegger a participat la diverse concursuri de culturism, castigand inclusiv titlul de cel mai bun culturist al Europei. Trofeul Mr. Universe a reprezentat poate cea mai importanta realizare a tineretii sale. La numai 20 de ani, titlul castigat i-a deschis usa catre America. Cu o engleza rudimentara si un accent puternic nemtesc, Arnold Schwarzenegger s-a mutat totusi in SUA la 21 de ani si s-a orientat rapid catre actorie.

Desi la inceput a avut statut de imigrant ilegal in SUA, Arnold Schwarzenegger a devenit in timp celebru si si-a construit o cariera de invidiat. A luat lectii de limba engleza la Santa Monica College din California, a absolvit cursurile Universitatii Wisconsin-Superior prin corespondenta si s-a specializat in administrarea afacerilor.

Dupa o cariera extraordinara in culturism, incununata de castigarea titlului Mr. Olimpia (cel mai bun culturist din lume) la numai 23 de ani si inca de cinci ori consecutiv dupa aceea, Arnold Schwarzenegger si-a anuntat retragerea din sport in 1975 si s-a reorientat catre industria cinematografica.

In 1976, actorul a fost distribuit in Stay Hungry, rol pentru care a fost distins cu un Glob de Aur pentru Cel mai bun star masculin al anului. Au urmat Pumping Iron, The Villain alaturi de Kirk Douglas, Conan Barbarul, Conan Distrugatorul si thriller-ul S.F. care l-a propulsat printre cei mai bine cotati actori de la Hollywood, Terminator.

Spre sfarsitul anilor '80, Arnold Schwarzenegger se afla pe culmile celebritatii, alaturi de Sylvester Stallone. Filmografia sa mai include Commando, Raw Deal, The Running Man, Red Heat si Predator. In 1988, actorul a jucat alauri de Danny DeVito in Gemenii, o comedie ce a inregistrat succes la box office. A urmat Total Recall impreuna cu Sharon Stone, un alt film cu incasari mari la box office.

In 1991, Arnold Schwarzenegger si-a reluat rolul Terminatorului in Terminator 2: Ziua Judecatii, alaturi de Robert Patrick si Linda Hamilton. A jucat cu Jamie Lee Curtis in comedia dramatica True Lies, in Junior cu Danny DeVito, in thriller-ul Eraser, comedia Jingle All The Way si in Batman & Robin.



La inceputul anilor 2000, Arnold Schwarzenegger revine cu thriller-ul End of Days, cu peliculele de actiune The 6th Day si Collateral Damage si cu cea de-a treia parte a seriei Terminator, Rise of the Machines. Pentru perioada 2012-2013, actorul si-a anuntat prezenta in The Expendables, alaturi de Bruce Willis si Jason Statham, in The Last Stand, Unknown Soldier si The Tomb.

Arnold Schwarzenegger a fost ales la 7 octombrie 2003 guvernator al statului California intr-un scrutin special, numit recall election (v. si articolul in engleza California recall election, 2003), menit sa inlocuiasca fostul guvernator al statului California, Gray Davis. Arnold Schwarzenegger si-a prestat juramantul ca guvernator la 17 noiembrie 2003, pentru a servi restul mandatului lui Gray Davis pana la data de 8 ianuarie 2007. La 16 septembrie 2006 a anuntat ca va candida din nou pentru un mandat complet in alegerile pentru functia de guvernator, pe care, de altfel, le-a castigat. In mai 2004 si 2007, Schwarzenegger a fost numit unul din cele 100 de persoane cele mai influente, pe acel an.[necesita citare] Al doilea mandat s-a incheiat in 2010, el nemaifiind eligibil pentru un al treilea

Arnold Alois Schwarzenegger s-a nascut pe 30 iulie 1947 in Thal, Austria. Actorul a povestit de nenumarate ori ca a crescut intr-o familie stricta, rigida, cu intr-o atmosfera rece, ostila. Nu a avut relatii foarte bune cu tatal sau, care ii acorda mai multa atentie fiului sau vitreg, Meinhard, in detrimentul propriului sau copil. De asemenea, Schwarzenegger a declarat ca nu de putine ori, tatal sau folosea bataia ca modalitate de corectie.

A practicat mai multe sporturi in copilarie, printre care fotbalul si culturismul. La varsta de 14 ani, a inceput o serie de antrenamente intense pentru a se pregati pentru competiile de culturism. In 1971, fratele sau vitreg moare intr-un accident de masina si, un an mai tarziu, tatal acestuia inceteaza din viata in urma unui accident vascular cerebral. Arnold Schwarzenegger nu a fost prezent la inmormantarea niciunuia dintre cei doi, dar s-a ocupat cu constiinciozitate de nepotul sau Patrick, fiul fratelui vitreg, asigurandu-i sustinere financiara si sprijin in demersul de a emigra in Statele Unite.



A avut relatii cu Barbara Outland, profesoara de limba engleza si cu Sue Moray, coafeza.

In anul 1986, Arnold Schwarzenegger s-a casatorit cu jurnalista Maria Shriver, nepoata lui John F. Kennedy. Au impreuna patru copii, Christina Maria Aurelia, Patrick, Katherine Eunice si Christopher Sargent. Schwarzenegger si Shriver s-au despartit in 2011


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.